Auteur Topic: Nieuw op het Forum  (gelezen 1239 keer)

Offline Raymond

  • Schotland fan
  • Berichten: 2
Nieuw op het Forum
« Gepost op: 22 mei 2018, 13:29 »
Hoi Allemaal,

Mijn naam is Raymond. Ik heb het geluk gehad om een aantal keer de kans te hebben gekregen om af te reizen naar Schotland. Ik ben het merendeels in Edinburgh geweest. Momenteel heb ik het idee om eens per 1 of 2 jaar in het voor of najaar af te reizen naar Schotland. (als compromie met mijn vrouw die eigenlijk altijd naar het warme zuiden wil). Dit jaar wordt de periode dat we gaan een uitzondering, omdat we Kerst en Hogmanay in respectievelijk Edinburgh en Craigellachie willen gaan vieren (We zijn namelijk op 31 december 2018 12,5 jaar getrouwd.

De volgende trips naar Schotland wil ik in ieder geval Islay, Skey en Orkney aan gaan doen (vanwege hun whiskies), dan wel in combinatie met een rondreis. Inverness met Lochness en Culloden staat natuurlijk ook op het lijstje. Ik ben een whisky liefhebber (met name Islay whisky) De whiskyfestivals Feis Ile en Speyside Whiskyfestival staan dan natuurlijk op het lijstje. In ieder geval genoeg om naar uit te kijken en te plannen.

Ik ben voornamelijk in Schotland op zoek naar sfeer en zal daar onze keuzes op baseren. Ik ben wel in het bezit van een zogenoemde Buddyhond (geleide-/hulphond).

Ik heb wel een aantal vragen. Wie is er wel eens naar de nieuwjaarsviering in de Dufftown geweest en kan mij wat meer vertellen? Wie kan een sfeervol restaurant aanbevelen om met kerst uit te gaan eten in Edinburgh? Naast de geijkte bezienswaardigheden in Edinburgh, wat raden jullie ons nog meer aan te bezoeken in en rondom Edinburgh? Eigenlijk is elke informatie welkom over de plaatsen  en hun omgeving welkom die wij aankomend december gaan bezoeken.