Leven in Schotland > Emigreren naar Schotland

Emigreren naar Schotland - praktische zaken

(1/2) > >>

Rudy:
Hallo,

Ik ben van plan binnenkort te verhuizen naar Glasgow.
Ik heb alleen geen idee hoe ik het aanpak als het gaat over:

* Bankrekening
Verzekering
Werkvergunning (heb gelezen dat je automatisch kunt werken met een EU paspoort, dit is waar)
*
Alvast bedankt voor alle replies.

Lighthouse2008:
Rudy,
Voor een bankrekening heb je een paspoort nodig plus een bewijs van adres. Daaronder verstaat men een utility bill (gas, water, council tax), maar NIET een mobiele telefoonrekening.

Verzekeringen moet je je eerst orienteren welke maatschappij(en) jouw specifieke situatie het beste dienen zonder je het vel over de oren te trekken.

Je hebt geen werkvergunning nodig als je een ingezetene bent van de EU, en zeker als Benelux persoon is dat geen enkel probleem. Voor sommige beroepen moet je natrekken of jouw diploma's etcetera in Groot Brittannie worden erkend.

Neem contact op met de Britse ambassade in Den Haag c.q. Brussel voor gedetailleerde informatie.
Aarzel niet meer vragen te lanceren op dit forum, zal pogen antwoorden te geven.

Diana:
Goede avond Schotland fans :vlag

Ik heb de mogelijkheid om naar Schotland te verhuizen :help: MET KIND en het liefst de hond ook. Heb al wat tips ontvangen over Scholen. Nu zou ik graag wat tips willen ontvangen voor het wonen IN EN RONDOM GLASGOW. Bijvoorbeeld PAISLEY, HAMILTON, JOHNSTONE  andere plaatsjes ook welkom. Iemand tips voor sites voor huurwoningen??? KOM MAAR OP, wil zo goed mogelijk voorbereid zijn ivm mijn kind (zoon 11jaar) Schijnt trouwens moeilijk te zijn om hond mee te nemen naar huurhuis. Ben benieuwd naar reacties  :icon_thumleft:

Cheers
Diana en Yessie

goud:
Het is inderdaad moeilijk om met een hond een huurwoning te vinden. :nooo :nooo  (Wij hadden er 3 )Wij hebben welliswaar niet in Schotland gewoond maar in Engeland. We hadden de mazzel om bij ons eerste huis een huisbaas te treffen die ook een hond had. Jammer genoeg overleed hij, en vonden we via mensen die ook honden hadden een ander huis. Meestal staat het bij de advertentie vermeld, evenals ook roken verboden. We hebben ze ook gezien met geen kinderen!!!! :aye :aye Het stikt van de makelaar kantoren overal, dus gewoon zoeken, en ook via plaatselijke krantjes. Zo zijn wij aan ons eerste huis gekomen. :icon_smile: :icon_smile:
Succes
Margolis

Rudy:
Weet iemand toevallig wat dingen over ziektenkostenverzekeringen?
Heb dit wel nodig als ik verhuis.

EDIT: Las dat je ingeschreven kon blijven in NL als je verhuist en je verzekering kan houden? Hoe zit dat dan met je woonplaats? Normaal als je binnen in NL verhuist naar een ander huis moet je overschrijven...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie