Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Totaal andere onderwerpen / Re: Forumleden bekend met Nieuw Zeeland?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op Gisteren om 13:13 »
Dankjewel WB, top omschrijving !

Als je nog gaat, veel plezier in NZ.
(Lijkt me ook prachtig.)
Ze zeggen dat het the last paradise is. Ik ga dan wel in het laagseizoen en dat is winter daar. Het moet ook maar even passen want ik reis vanuit de Filipijnen (ik werk niet meer) en dat lijkt makkelijker dan het is. En een betaalbaar ticket vinden. Dan denk ik wel eens mensen vergeten dat het dichterbij ook mooi is. Omdat ik heel vroeger goedkoper vloog was ik pas voor de eerste keer in 2003 in Oostenrijk en Zuid Tirol en dat zijn toch top bestemmingen.

Schotland was ook veel later want ik had zoiets wat moet je daar nou zoeken in dat rare klimaat. En dan die boot en dat gedoe....

En dan doe je het toch een keer en wat blijkt: Ik ben gek op die boten het vakantiegevoel begint dan al. En dan die mooie omgeving en goeie prijs-kwaliteitverhouding, ik zeg wel eens promoot het niet teveel anders wordt het te druk. Het klimaat deed me ook niks negatiefs, je stelt je erop in. Zo zie je maar het kan verkeren. Het is zo'n makkelijk land.

Noorwegen is wel een land wat in beeld komt als je Schotland hebt gehad en zoals ik al schreef het is werkelijk schitterend maar het moet een klik geven en dat had IK niet. Te strak allemaal. Maar smaken verschillen.
Ik ga ervan uit dat ook Nieuw Zeeland een eenmalige missie wordt, te ver.

Zelfs de Noren gaan weg na het seizoen. Waar ik logeerde zouden ze ook na 2 weken voor maanden naar Spanje vertrekken, dacht toch niet dat we hier bleven zeiden ze. Nu begrijp ik ook waarom er hier in de Filipijnen relatief veel Noren wonen, begreep ik eerst niks van. Nu wel.
2
Totaal andere onderwerpen / Re: Forumleden bekend met Nieuw Zeeland?
« Laatste bericht door MSP Gepost op 16 jan 2019, 21:52 »
Dankjewel WB, top omschrijving !

Als je nog gaat, veel plezier in NZ.
(Lijkt me ook prachtig.)
3
Totaal andere onderwerpen / Re: Forumleden bekend met Nieuw Zeeland?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 16 jan 2019, 17:37 »
Noorwegen was op veel plaatsen ook gewoon groen. Ja vaak ook rotsachtig en Schotland is zeker groener. Maar rijd je b.v. de route 55 dan ben je de hele dag in een Glen Coe of Skye-stemming. Dat geldt ook voor de omgeving Geiranger, ik meen de 63. De fjorden zijn van een andere orde dan de lochs. Veel indrukwekkender.

Voor de rest onderschrijf ik je opmerkingen. Noren vond ik correct maar koel en in zichzelf gekeerd. En inderdaad geen kastelen want veel is hout en dat houdt geen eeuwen stand.

En die supermarkten zijn klein en alles is duur. en ik geniet graag van een drankje maar het bier is gewoon onbetaalbaar. Overnachtingen zijn prijs/kwaliteit ook duur.
En er zijn weinig wegen. Ik heb de 55 3x gereden omdat op de terugweg de weg net voor terugkomst was afgesloten. Even omrijden was 250 km extra na er al 300 gehad te hebben.

Mijn gedachte was: Schotland is Noorwegen voor beginners.

Van mountainbiken weet ik het niet, geen idee. 

Maar ik ga nooit meer terug, gezien is gezien, te duur (ik kampeer niet) en gewoon het voelt niet lekker. Maar de natuur is gewoon mooier. Overweldigend. En voor de eenzaamheidszoekers: Stil.

En naar Schotland ben ik nog 4x terug geweest en zal nog wel eens gebeuren.

4
Totaal andere onderwerpen / Re: Forumleden bekend met Nieuw Zeeland?
« Laatste bericht door MSP Gepost op 16 jan 2019, 15:01 »
Beste WB,

Wij zijn "Noorwegen-nieuwsgierig".
Kun/wil je omschrijven waarom je Noorwegen mooier vindt dan Schotland ?
Heb zelf altijd t idee dat Noorwegen vooral veel rotsen en water is.
Terwijl je in Schotland ook veel "groen" kunt vinden.
Daarnaast vind ik in Schotland de mensen over t algemeen aardig,
leuke kastelen/cultuur/architectuur en zo,
en word ik meestal gelukkig van de grote supermarkten (ik ben de kok).

Ik vraag me ook af hoe Noorwegen qua mountainbiken is.
5
Reizen naar Schotland met de boot / Re: Brexit ?
« Laatste bericht door MSP Gepost op 16 jan 2019, 14:46 »
En als je je auto nog hebt sta je misschien in een (vracht)verkeerschaos.
Of niet.
7
Mooi dat je alles al geboekt hebt en dat het gelukt is. Vervolgens heb je nu een paar maanden om voor te bereiden en aan je volgende vragen toe te komen wat je wil gaan zien en ervaren. Je geeft aan dat je zoon veel van geschiedenis is dus dat betekent dat kastelen zien in ieder geval in jullie planning zal zitten. Die zitten er wel een paar op je route.

Wellicht het handigst om eerst zelf een lijstje te maken van wat er is (je zoon is al bezig zie ik) en dan commentaar afwachten wat de mensen hier ervan vinden. Die kunnen dan afstrepen en aanvullen. Niemand weet beter wat je smaak is dan jezelf.

Vaak moet je ook wel wat fantasie hebben om de geschiedenis voor te stellen in die omgeving omdat er fysiek niet zoveel meer van te zien is maar ach de omgeving wekt indrukken genoeg. Voorbereiding in die zin is essentieel.

Ja je zult beslist wensen om daarna weer terug te keren. Slechts weinigen laten het bij die ene keer indien mogelijk gaat men terug. Maar ja de wereld is groot en het draait allemaal om keuzes. Het is ook nog redelijk betaalbaar in prijs-kwaliteitsverhoudingen dat helpt ook. Niet goedkoop houdt daar wel rekening mee de entreeprijzen zijn wel aan de hoge kant maar dan heb je vaak ook wat. Waar dat niet zo is krijg je hier vast wel info.

8
Pff, opluchting hoor dat onze route er goed uitziet volgens jullie! Wij vertrekken begin juli en de overtochten IJmuiden - Newcastle, Oban-Mull en Mallaig- Skye zijn geboekt net zoals alle accomodaties en de Jacobite. De overtocht Tobermory - Kilchoan kun je niet vantevoren boeken dus hopen dat we op de gewenste tijd mee kunnen (11.00 uur). Begreep dat er vanuit Tobermory ook diverse whale watching trips zijn. Heb jij daar wel eens ervaringen over gehoord Carolien? In Fort William zitten we 4 nachten in Glenmhor Log Cabin, ken je dat?
Wittebeer, dat we veel indrukken op zullen doen deze trip, geloof ik graag. Onze zoon is erg van de geschiedenis en roept het ene na het andere wat ie wil zien (Stirling Castle, Wallace monument, Rosslyn Chapel), maar ja of dat nu allemaal gaat lukken? We "vrezen" dat onze bestemming voor de komende jaren vaststaat...

Groetjes,
Jolanda
9
Hai Sander, Jolanda en Calvin

Jullie route ziet er goed uit. Weet niet wanneer jullie dit van plan zijn te doen, maar wat Wittebeer al zegt: boek de Jacobite, de veerboten naar Mull en Armadale en de accommodatie van te voren. Van Pasen tot oktober is het superdruk in Schotland en accommodatie en de Jacobite trein beginnen nu al volgeboekt te raken. Ook de veerboten naar Skye en Mull zijn vaak volgeboekt, dus ja, boek van te voren.

Vanaf Oban kan je 'whale watching' trips doen. Echter, de beste plek voor het spotten van dolfijnen (zonder een boottrip te hoeven maken) is ten noorden van Inverness, bij Chanonry Point.

Ik werk in de tourist information in Fort William, dus als je meer vragen hebt, laat maar weten!  :icon_thumleft:

Groetjes,
Caroline
10
Hele mooie route hoor, niks mis mee. Je kunt er wel 10 maken maar dit is mooi genoeg.  En je moet toch keuzes maken. En voor de eerste keer heel veel indrukken. Ik denk niet dat je veel dolfijnen zult zien maar daar moet je nu eerst niet voor gaan.

Van Mull weet ik niks, nog niet geweest maar heb alleen de rotskustlijn bewonderd vanaf de boot. Volgens velen hier is Mull zeker de moeite waard. Dus van Dag 3 t/m 6 komt vanzelf wel een reactie van anderen.

Ook van de Jacobite trein weet ik het niet maar die schijnt heel bijzonder te zijn, weten anderen hier ook meer van.

Wat je wel en niet moet gaan doen komt dan nog wel, hangt van je interesses af. Op die route is van alles wat.

Eerst maar eens de accomodaties regelen zou ik zeggen want daarover melden jullie nog niks. Ik neem aan dat het in de schoolvakantie zit dus dat betekent advies vooraf boeken. Ook de trein en de boten boeken.

 
Pagina's: [1] 2 3 ... 10