Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Welkom en dienstmededelingen / Re: ...even voorstellen
« Laatste bericht door Teije Gepost op Gisteren om 23:46 »
Welkom op het forum Guido,

en Wittebeer heeft wel een beetje gelijk. Zo druk en enthousiast als het forum in het begin was, alles lijkt zich nu naar facegram  :drunken_smilie: ed verplaatst te hebben.
Maar stel je vragen gerust, er zijn nog genoeg mensen die regelmatig kijken en vragen beantwoorden. En met de zoekfunctie kun je misschien ook al heel wat terug vinden want er staat zonder meer veel info op het forum.

En Schotland ontdekken zonder tijdsspanne, dat klinkt fantastisch!
2
Reizen door Schotland met een caravan / motorhome / Re: Rondreis (11 dagen) met eigen canper
« Laatste bericht door Ingrid Gepost op 14 jul 2019, 19:14 »
Dag 9 en 10 zou ik ook anders doen.
Fort William via Glen Coe naar Crianlarich. Dan richting Killin naar  Callander.  Bij Kilmahog de A821 nemen die rondrit via Aberfoyle. Daar zit een leuk Sheep and Wool centre. Dan door naar Lake of Menteith. Met een bootje naar het eiland. Daarop staat Inchmahome Priory. Erg mooi om te bekijken. Have fun!!
3
Reizen door Schotland met een caravan / motorhome / Re: Rondreis (11 dagen) met eigen canper
« Laatste bericht door Ingrid Gepost op 14 jul 2019, 19:02 »
Ik zou dag 4 en 5 anders doen. Ik ben net terug van 2 weken Black Isle. Ik zou ipv langs Loch Ness een dagje dolfijnen gaan kijken bij Chanonry point bij Fortrose. Erg leuk. Wil je dolfijnen zien? Kom daar dan 1 a 2 uur na low tide, dan zie je ze zeker. Dan via Rosemarkie naar Cromarty. Daar kun je langs the Cromarty Firth over het strand wandelen. Dan via Culbokie weer maar Inverness en dan door naar Loch Ness. Dit kost je 1 dagje denk ik. De volgende dag zou ik vanuit Inverness naar Garve rijden en dan via Kinlochewe naar Torridon door naar Dornie voor Wil dan Donan Castle. Have fun!!!
4
Reizen door Schotland met een caravan / motorhome / Re: Rondreis (11 dagen) met eigen canper
« Laatste bericht door anja Gepost op 12 jul 2019, 12:32 »
Wij zijn een aantal Jaren met de camper door schotland gereisd en hebben nooit op een camping gestaan. We kwamen altijd wel een mooi plekje tegen en als we een wandeling wilden gaan maken dan parkeerden we de camper de avond van tevoren op de parkeerplaats bij  de start van de wandeling. De laatste Jaren zien we wel steeds vaker bordjes met 'no overnight camping".

Wat betreft jullie route ben ik het wel eens met Wittebeer, Loch Ness is niet zo bijzonder.
En waarschijnlijk wijk je nog wel af van je planning , afhankelijk van wat voor weer je treft, dat is tenminste onze ervaring.
6
Welkom en dienstmededelingen / Re: ...even voorstellen
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 10 jul 2019, 02:28 »
....
Ik lees dat er hier een voer van enthousiaste mensen op zit en ben straks heel benieuwd wat ik al wel of niet kan en mag verwachten van mijn toertocht.

Welkom Guido, maar om maar met de deur in huis te vallen, we zijn hier met het forum een beetje uit de tijd heb ik zo de indruk. Zoals met meer fora wijkt men uit naar social media waar het in ieder geval makkelijker is om de 1000-ste foto van Eilean Donan Castle te posten. Het is allemaal vluchtig. Dus de vraag is nog hoelang dit forum blijft bestaan.

Dus veel know-how  is niet zoveel meer online hier. Ik ben van meer landen-Fora lid en ik zie overal hetzelfde patroon. Omdat rondreizen min of meer mijn hobby is heb ik in ieder geval nog tijd genoeg. Dat vluchtige gemiep is niks voor mij.

Zo was ik even lid van een Cotswolds FB-pagina en een Cornwall pagina maar als je zelf de ervaringen hebt gehad wordt het snel overkill, allemaal hetzelfde. Dus toen maar weer uitgeschreven. Ja dan doe ik ineens zelf ook aan cherry-picking. Bij een forum blijf ik hangen, rustiger en deskundiger.

Ik mag wel zeggen dat ik in het verleden best wel aardig gereisd heb en nog doe. Schotland kwam bij mij pas laat in beeld onder het motto dat het duur was en meestal slecht weer. En ik vloog vroeger meer, wat je ver haalt is lekker of zoiets. Maar er is nog zoveel te zien dichterbij.

Schotland blijkt inderdaad niet goedkoop maar je krijgt er veel voor terug. Het weer is juist fascinerend. En de bereikbaarheid is eigenlijk ideaal. Dus het is niet bij dat eerste bezoek gebleven, het staat op mijn lange lijst hoog in de rating.

Over de fiets kan ik weinig meedenken, ik ga met mijn eigen auto maar begin nu wel wat meer kennis te krijgen die ik kan delen.

Kan zijn dat het effe duurt met antwoorden want ik ben nogal eens op pad zonder wifi/internet. En bezig onderweg natuurlijk. Ik zit 40% van mijn tijd op de Filipijnen, de rest in Europa. Volgende week ben ik voor 4 weken naar Nieuw-Zeeland, was uitgenodigd voor een bruiloft maar ja dan plak je er maar wat weken achteraan toch? Het is niet naast de deur, vanaf hier al 10 uur netto vliegen. Maar anders kom je er misschien nooit meer en kan ik het mooi vergelijken met Schotland.
7
Welkom en dienstmededelingen / ...even voorstellen
« Laatste bericht door Guido Gepost op 09 jul 2019, 20:57 »
Hallo iedereen,
Zoals ieder onder ons hebben we allemaal onze eigen reden om zich te registreren op dit forum en daar ben ik dan ook geen uitzondering op!
De reden van mijn bezoek hier is omdat ik deze topic wil uitvinken op mijn Bucketlist  ..."Schotland ontdekken met een trekking fiets zonder tijdsspanne", of toch ruim tijd nemen!
Gepland voor volgend jaar.
Ik ben een geoefend fietser, niet meer zo jong (65) en afkomstig uit België.
Inderdaad, er zijn een hoop vragen en wie kan mij daar beter bij helpen dan jullie.
Om jullie nu met met een lijstje op te zadelen met vragen zou getuigen van weinig respect maar wil dit wel graag in de komende weken doen.
Ik lees dat er hier een voer van enthousiaste mensen op zit en ben straks heel benieuwd wat ik al wel of niet kan en mag verwachten van mijn toertocht.
Ik kijk er naar uit en ...het is me een genoegen met jullie te hebben kennis gemaakt!
Guido
 
 
8
Ik weet niets van campers en wandelen, ik heb wel veel gehoord dat op de bonnefooi campingplaatsen vinden in het hoogseizoen zoals nu wel tegen kan vallen.

Dag 1 lijkt me wel wat ver. Hangt een beetje af van de snelheid bij ontscheping en douane.

Dag 4 en 5: Ik vind Loch Ness een tourist-trap die niet veel toevoegt. Niet dat je er niet naar toe zou moeten maar dan kan je beter de alternatieve route over Torridon naar beneden nemen. Wat je dan bespaart op dag 4 zet je bij 5.

Dag 6 op Skye is de Quirang wel heel schitterend maar die binnenweg is echt heel smal. Met een camper zeg ik doe maar niet. Zelfs met een gewone auto is dat zweten.

Qua tijd weet ik het niet hoeveel je denkt te wandelen. Maar als je het open houdt maakt dat niet uit dan stop je gewoon.
9
Reizen door Schotland met een caravan / motorhome / Rondreis (11 dagen) met eigen canper
« Laatste bericht door Judith Gepost op 07 jul 2019, 09:24 »
Beste forumleden,

Over een week ga ik samen met mijn vriend naar Schotland waar we een 11-daagse camper rondreis gaan maken waarbij we zoveel mogelijk natuurschoon hopen te zien. Het is onze eerste keer met een camper. Ik heb een planning in mijn hoofd van hoe het rondje er ongeveer uit zou moeten zien, maar vind het lastig om in te schatten of dit haalbaar is qua tijd en kilometers. Vooral omdat ik natuurlijk nog niet precies weet hoeveel tijd we per dag kwijt zijn met wandelen, fotostops, eten en vooral genieten van de vrijheid onderweg. Ons voornaamste plan is om veel te wandelen (maar we zijn geen profs, gewoon recreatief) en wellicht ook te fietsen.
Ik hoop dat jullie me een handje kunnen helpen. Is dit rondje haalbaar? Tips en adviezen zijn meer dan welkom!! :)

Dag 1: Aankomst haven Hull - route richting Edinburgh met stop bij Alnwick en Warkworth Castle
Overnachting: camping
Afstand: 425 km

Dag 2: Bezoek Edinburgh
Overnachting: camping
Afstand: 0 km

Dag 3: Route vanuit Edinburgh via Pitlochry en Killiecrankie naar Cairngorms National Park.
Overnachting: We zijn van plan hier wild te kamperen in de buurt van Loch Morlich
Afstand: 240 km

Dag 4: Via Culloden Battlefield, om Inverness heen richting Urquhart Castle en Loch Ness
Overnachting: wildkamperen omgeving Loch Ness, leuke ideeën?
Afstand: 105 km

Dag 5: Route vanuit Loch Ness (A887, A87) via Eilean Donan Castle richting Isle of Skye
Overnachting: camping
Afstand 115 km
Een eerder plan was om vanuit Urquhart een klein stukje NC500 te rijden richting Beauly, Gairloch en dan weer zuidwaarts tot we bij Dornie uitkomen (225 km). Maar dat is denk ik te krap??

Dag 6: Skye, Portreee, The Quirrang, Old  man of Storr, tot omgeving Dunvegan
Overnachting: wildkamperen, leuke ideeën?
Afstand: 150 km

Dag 7: Skye, Dunvegan, Neist Point, Elgol
Overnachting: wildkamperen, leuke ideeën?
Afstand: 120 km

Dag 8: Vanuit Elgol richting Armadale, ferry naar Mallaig, dan via Glennfinnan naar Fort William
Overnachting: camping
Afstand: 125 km

Dag 9: Fort William, Glencoe, Nationaal Park Loch Lomond (links langs meer tot aan Balloch?)
Overnachting: wildkamperen, leuke ideeën?
Afstand: 140 km
Een andere optie is om vanuit Crianlarich de A85/A84 tot Callander te nemen (130 km).

Dag 10: Nationaal Park Loch Lomond, via Three Lochs Forest Drive en Doune Castle naar Edinburgh Overnachting: camping
Afstand: 145 km
Of dus vanuit Callander richting Stirling/Doune Castle en dan Edinburgh (90 km).

Dag 11: Edinburgh, via Melrose en Jedburgh terug tot Hull
Overnachting: ferry
Afstand: 425 km
10
Werken in Schotland / Een paar jaar naar Orkney?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 06 jul 2019, 01:44 »
Voor de natuurvorsers met een Orkney gevoel. Levert geen dijk van een salaris op maar volgens mij kan je er ook niks uitgeven.
En later een afspraak maken met Floortje Dessing voor haar programma.

Dijkbouwer gezocht voor Schots eilandje met kudde zeldzame schapen


Is een stoffig kantoor niets voor jou en ga je liever in de natuur aan de slag? Op het Schotse eilandje North Ronaldsay kunnen ze een echt buitenmens gebruiken. Ze zoeken er een beheerder voor hun unieke schapendijk, die een kudde zeer zeldzame zeewieretende schapen op zijn plek houdt.

De schapendijk op North Ronaldsay is zo’n 13 mijl (21 kilometer) lang en omringt het hele eiland. De dijk is gebouwd in de 18de eeuw na het instorten van de zeewierhandel, toen de eilandbewoners een andere bestemming nodig hadden voor al het zeewier dat ophoopte langs de kust. De dijk houdt nu zo’n 3000 schapen op de stranden, waar ze alleen maar het mineraalrijke zeewier kunnen grazen. Alleen de meest geharde schapen overleefden en pasten zich door de jaren heen aan dit bijzondere dieet aan, en zo ontstond een uiterst zeldzaam ras.

De stenen dijk is echter aan het instorten en daarom nodig toe aan een renovatie, het project waar je als beheerder de leiding over krijgt. In de functie overzie je het programma voor de heropbouw, kijk je waar tijdelijke hekwerken nodig zijn en zeul je als het nodig is zelf ook met stenen, valt in de vacature te lezen. Daarnaast instrueer je de vrijwillige dijkbouwers die aan het project meewerken.

Om in aanmerking te komen voor de functie moet je fysiek sterk zijn, goed kunnen communiceren en willen samenwerken met de lokale gemeenschap. Er wonen momenteel net geen 80 mensen op North Ronaldsay, het meest noordelijke lid van de Okney-eilanden.   

Uiteraard moet je affiniteit hebben met schapen en met de dieren overweg kunnen. Ervaring met het bouwen van een droogsteendijk is gewenst, maar omdat de schapendijk op North Ronaldsay een uniek bouwwerk betreft word je hierin sowieso begeleid.

Als beheerder word je aangetrokken voor de duur van het project - drie jaar - en mag je rekenen op een bescheiden salaris van 21.840 Britse pond per jaar (24.340 euro). Daarvoor werk je 35 uur per week, flexibel in te delen. Ook krijg je 28 vakantiedagen. Geïnteresseerden hebben nog tot 9 augustus de tijd om te solliciteren.https://www.ad.nl/ad-werkt/dijkbouwer-gezocht-voor-schots-eilandje-met-kudde-zeldzame-schapen~affb2456/
Pagina's: [1] 2 3 ... 10