Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: Wat is een goede uitvluchtbasis?
« Laatste bericht door Wolfcvd Gepost op Gisteren om 13:41 »
Hi Birgitte

Schotland is een prachtig land, dat zeker het bezoeken waard is. Maar als je niet van toeristische drukte houdt dan zijn de Highlands mogelijk niet het beste deel van Schotland om in de zomer op vakantie te gaan. Omgeving Fort William, Isle of Skye en noorden van Schotland (North Coast 500 route) zijn erg populaire bestemmingen en trekken heel veel bezoekers.

Als je in de zomer een rustiger deel van Schotland wilt bezoeken dan moet je eigenlijk naar het zuiden van Schotland kijken, het gebied onder de lijn Glasgow-Edinburgh.

Maar als je besluit dat je toch de Highlands wilt zien, dan is Fort William inderdaad een goede uitvalsbasis. Vanuit Fort William kan je makkelijk naar Mallaig (westen), Loch Ness/Inverness (oosten), Glen Coe (zuiden) en Isle of Skye (noorden). Genoeg wandelmogelijkheden ook, maar helaas niet heel veel kastelen of megalitische sites (voor dat laatste raad ik Kilmartin Glen aan, ten zuiden van Oban).

Een andere goede uitvalsbasis zou bijvoorbeeld Aviemore zijn, dat ligt bij de Cairgorms National Park. Dus opnieuw veel activiteiten mogelijk in die omgeving. Als je het drukke Aviemore wilt vermijden zoek dan naar een dorpje vlakbij, zoals Callander of Newtonmore.

Als je van wandelen houdt dan is dit een website om te onthouden:
www.walkhighlands.co.uk

Voor accommodatie zou je ook kunnen kijken op www.visitscotland.com/accommodatie
En als je besluit Fort William als uitvalsbasis te nemen: fortwilliam-guesthouse.com

Hoop dat je hier wat aan hebt. Als je nog vragen heb, stel ze maar!  ;)

Groetjes,
Caroline
2
Reizen naar Schotland met de boot / Re: Nieuwe boten voor DFDS
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 29 okt 2019, 18:34 »
Nou het gaat alweer niet door, de overeenkomst is afgeblazen dus gaat het met de oude 2 schepen gewoon door. Gezien het persbericht konden de Italianen niet aan de voorwaarden voor de definitieve overeenkomst voldoen. Dus alles nog even onveranderd.

Of dat erg is? Ach we zijn gewend aan de oude schepen en wat niet verandert is hetzelfde, je weet niet wat het anders zou zijn.
Persoonlijk maakt het me geen bal uit zolang de prijzen redelijk blijven. Zo niet dan een andere route, ik ben niet met DFDS getrouwd. Wel "verloofd" met Stena Line maar dan niet voor Schotland. Maar gedurende de verloving is "overspel" wel goed als het zo uitkomt.

En zelf vind ik dat er niets mis is met de overtochten. So no problem wat mij betreft.
3
Welkom en dienstmededelingen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 28 okt 2019, 19:59 »
En dan is er ook nog het Ierland de Groep, Engeland de groep weet ik veel, de Cotswolds, Cornwall noem maar op. Omdat ik niet alleen Schotland leuk vind moet ik het verdelen maar dat gaat zo niet. Cornwall al gedeleted en Cotswolds al op stil gezet.

Heb ook nog een Filipijnen-groep omdat ik daar veel ben lees ik dat als iemand die er woont ik vraag mij wel eens af hoe de emigranten naar Schotland daar nu tegenaan kijken.

Helaas kan ik ook niet zonder dat facebook. Ze volgen nog alles ook. Ik was in Juli/Aug. in Nieuw Zeeland nu gooien ze me weer dood met dingen over daar. En daar ga ik niet terug dus heb ik er niets aan.

Ja ik hoop dat ze terugkomen want er zit daar zoveel kennis wat nu zo verloren gaat. En dit is een goed georganiseerd forum, op het Noorwegenforum kreeg ik niet eens antwoord.
4
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: Wat is een goede uitvluchtbasis?
« Laatste bericht door Birgitte Gepost op 27 okt 2019, 18:11 »
Bedankt voor de tips! Ik ga hier zeker naar kijken.We gaan meestal 3 weken op vakantie met 3 verschillende huisjes maar vanwege de kosten nu voor het eerst 2 weken. Misschien toch een idee om dit te heroverwegen!

We zijn al druk bezig met oriƫnteren op Airnnb's. Er is op dit moment nog wel wat leuks te vinden binnen ons budget en met ons wensenlijstje.
5
Welkom en dienstmededelingen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Birgitte Gepost op 27 okt 2019, 18:06 »
Ik gebruik Facebook alleen als noodzakelijk kwaad omdat ik anders toch het een en ander mis.
Hopenlijk komen mensen uiteindelijk hier weer terug omdat ze FB ook irritant zijn gaan vinden.  ;)
6
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: Wat is een goede uitvluchtbasis?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 27 okt 2019, 09:47 »
Allereerst was ik net als je man, ik ben ook pas laat in mijn reisleven naar Schotland afgereisd om dezelfde reden (koud-regen-duur en meer bla-bla). Nu inmiddels al een paar keer terug geweest want ik vind het heerlijk. Gemakkelijk te bereizen, mooie omgeving en meestal viel het weer gewoon mee.

Als je 2 weken gaat en voor de eerste keer zou ik toch niet op 1 plaats gaan zitten maar b.v. 2 of  max 3 plaatsen. Ook een rondreis kan natuurlijk maar je bent met 4-en en als je een keer wilt wandelen is het beter even een vaste plek te hebben.

De eerste uitvalsbasis die ik aanraad is Fort William. Wel een toeristiche omgeving maar even daarbuiten best wel iets rustigs te vinden. Dan kan je even proeven van Skye, Glen Coe ach zoveel. Forumlid Caroline (WolfCvd) werkt daar op het toeristenkantoor en die kan je nog veel meer vertellen (PM dan even)

Dan is omgeving Pitlochry ook een goeie plaats. Beetje indruk Cairngorms en Westelijk zijn de Trossachs dan te doen.

Maar je gaat in de zomer dus ik zou maar snel accomodatie regelen, het mooiste is snel vol.

2 weken is een beetje kort voor een diepe indruk maar dan heb je een algemeen beeld. Op Skye kan je lang vooruit maar dan ben je al heel wat dagen kwijt.

Als er nog meer vragen zijn hoor ik het wel.

7
Welkom en dienstmededelingen / Re: Voorstellen
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 27 okt 2019, 09:23 »
...

Leuk om weer ouderwets op een forum rond te dwalen. Ik heb al veel informatie gevonden en hoop op nog veel meer tips van ervaringsdeskundigen. Ik ben ook lid geworden van de Facebook groep maar ik geef zelf de voorkeur aan fora.
..
Gelukkig ook iemand die fora leuker vindt. Het wordt bijna eenzaam hier. Ik ben ook lid van die groep maar ik wordt er soms helemaal gallisch (of gaelic  :drunken_smilie: ) van. Soms zet ik hem daar even uit (ik wil niks ontvangen) want het gaat de hele dag door.
8
Reizen door Schotland met de eigen auto / Wat is een goede uitvluchtbasis?
« Laatste bericht door Birgitte Gepost op 26 okt 2019, 17:38 »
Volgende zomer gaan wij voor het eerst naar Schotland met ons gezin (2 volwassenen en 2 tieners). Wij zijn op zoek naar een centrale plek van waaruit genoeg te doen is gedurende ca. 2 weken. We zijn erg gehecht aan onze privacy en houden niet van toeristische drukte. Voor ons is de ideale vakantie een combinatie van natuurschoon en het bezoeken van cultuurhistorische plekken. Met 2 tienerzonen is het een uitdaging om het interessant te houden. Gelukkig zijn onze zonen gek op uitdagende wandelingen, kastelen, ruines en megalitische sites. Doordat we met de eigen auto gaan kunnen we aardig wat afstanden afleggen. De Highlands trekken natuurlijk erg maar ook Skye en Loch Lomond. We denken erover om te beginnen met 2 dagen Edinburgh en daarna dus door te reizen naar een centrale plek om van daaruit de omgeving te ontdekken. Is dit verstandig of moeten we toch voor een rondreis gaan? Tips zijn zeer welkom!
9
Welkom en dienstmededelingen / Voorstellen
« Laatste bericht door Birgitte Gepost op 26 okt 2019, 17:10 »
Hallo allemaal,

Leuk om weer ouderwets op een forum rond te dwalen. Ik heb al veel informatie gevonden en hoop op nog veel meer tips van ervaringsdeskundigen. Ik ben ook lid geworden van de Facebook groep maar ik geef zelf de voorkeur aan fora.
Samen met mijn gezin (echtgenoot en 2 tiener zonen)  gaan we in de zomer van 2020 voor het eerst naar Schotland. Dit is al heel lang een droomwens van mij maar mijn man wilde nooit deze kant op vanwege het weer. Dit jaar was het zover dat we eindelijk met het gezin naar Zuid-Engeland op vakantie gingen en dat is zo goed bevallen dat mijn man spontaan op het idee kwam om volgend jaar naar Schotland te gaan! Ikzelf heb in mijn jonge jaren redelijk veel gereisd in Engeland (o.a. Wales en het Lake District) en Ierland.

De rest van ons verhaal en vragen zullen jullie in andere posts tegenkomen.  :D

10
Reizen naar Schotland met de boot / Re: Voor het eerst naar Schotland P&O ?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 22 okt 2019, 11:04 »
Dank voor je reactie! Na wat gesurf en prijzen vergeleken te hebben denk ik dat we de oude vertrouwde Stena Line nemen. Scheelt aanzienlijk in prijs. Kilometers niet, maar dat vinden wij niet erg. Eerste tussenstop wordt dan het door ons geliefde Lake District.
Stena Line is ook fijn. En inderdaad meestal goedkoper. Dat puntensysyteem loopt ook op als je veel gaat. En je bent veel vroeger in Engeland, 7 uur soms al van de boot af. Dan ben je al een stuk onderweg.
Het is allemaal keuzes maken. Als je van Newcastle naar Fort William in een keer wilt gaan moet je als je niet jakkert ook aanpoten want je bent pas later aan in Newcastle. Als je rijden dan geen probleem vindt is het zo gek nog niet om met een overnachting te gaan.

Even ter overdenking: Je kunt ook heen met Stena en terug met DFDS of P&O, je hoeft geen retour te nemen. Ik weet niet of dat veel duurder was ben ik even kwijt maar dat vond ik toen prettig. Heen met P&O en terug met DFDS heb ik eens gedaan. Stena neem ik voor de "onderste helft" van Engeland.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10