Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Klopt.
Volgens directeur van de NLse tak van het bedrijf zou het nu April worden. (via Truckstar.nl)
2
De veerdienst Eemshaven-Rosyth is een half jaar uitgesteld. Waarvan akte.  :crybaby2:
3
Ik woon in Twente en kan zo de Duitse 31 op. Totaal aan km's 134. Naar IJmuiden 195.
Dus is voor ons wel interessant.  Nu maar afwachten wat de prijs wordt.
4
Dat is voornamelijk goed nieuws voor de Nederlanders die boven Zwolle wonen. Vanuit het Zuiden is het nog al een eindje kachelen naar de Eemshaven. Dan zit ik naar het zuiden al ver in Luxemburg. Dat weegt bijna op tegen Newcastle - Edinburgh. Het zal dus voornamelijk afhangen van de vraag hoeveel het kost. En de vaartijden.

Dan is de hoofdreden vracht dus hoe zit het dan met de hutten en overige faciliteiten. Zolang Schotland nog onderdeel is van het Verenigd Koninkrijk is ook de Douane op zich geen reden.
Maar hoe meer boten hoe beter dus op zich geen slecht nieuws. We wachten braaf af. Bij mij ging de vlag uit als het Rotterdam - Dundee betrof. Wishfull thinking.
5
Vanmorgen kwam er in het nieuws dat de veerdienst naar Rosyth wellicht nieuw leven ingeblazen wordt.
https://opwegmetboris.nl/onderweg/goed-nieuws-voor-schotland-vaarders/

Veel duidelijkheid geeft het nog niet. Het bedrijf achter het initiatief is duidelijk geen bestaande veerdienst.

Heeft iemand hier meer informatie over?

Het zou mooi zijn als het door ging...
6
Welkom en dienstmededelingen / Re: Hallo
« Laatste bericht door Teije Gepost op 15 aug 2019, 16:46 »
Welkom op het forum, Stiobhan,

het is tegenwoordig wat rustig op het forum (sociale media zijn meer in trek) maar er staat heel veel informatie op te vinden.
Zo te horen is het dus goed bevallen! Ik ben benieuwd waar de volgende reis jullie zal brengen.

groet, Teije
7
Totaal andere onderwerpen / Re: Forumleden bekend met Nieuw Zeeland?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 09 aug 2019, 09:22 »
Het is nagenoeg gedaan, Nieuw Zeeland. Voor de natuurliefhebbers: dit is de top of the bill en dit geldt vooral voor Schotlandliefhebbers. Het is allemaal +++. Hier wandel je geen dagen maar weken als je graag wandelt. Schotland rustig ? (67 per km2), het Zuidereiland 7 !!!!!

Veel Schots, de plaats Dunedin is een verbastering van het Gaelic Dun Eideann, Edinburgh. Waipu op het Noordereiland is Schots.

Het is all in one, Noorwegen is er zelfs druk bij. dan praat ik over het Zuidereiland, forget het Noordeiland, dat is niks aparts.

Nu resumerend. Het is wel vreselijk ver weg, prijzen aan de hoge kant en het leven is daar ook niet voor niks, het is dus NIET het paradijs wat ik dacht (evenmin als Schotland waar ik dat nooit over dacht). Het is als een mooi schilderij aan de wand, schitterende natuur maar dat is het dan ook wel.

Ook hier net als in Noorwegen, geen gevoel bij. Een land is meer dan alleen het decor. Blij dat ik het heb kunnen zien, kan het iedereen die Schotland mooi vindt een keer aanraden ter vergelijking maar ik miste het gevoel. Lopen de Schotten met 11 graden al in de korte broek, de plaatselijk bevolking hier al boven het vriespunt.

Volgende keer weer gewoon naar Schotland. Maar zonder de ahh’s en ohh’s, met een lekkere whisky en een chat in de Pub.
8
Welkom en dienstmededelingen / Hallo
« Laatste bericht door Stiobhan Gepost op 08 aug 2019, 15:18 »
Dag allemaal, graag stel ik me bij dezen voor. Afgelopen week ben ik teruggekeerd van een eerste keer Schotland en dat zal zeker niet de laatste keer zijn! Met vrouw en jongste zoon (16 jaar) ben ik via IJmuiden naar Newcastle gevaren, toen met de trein naar Edinburgh waar de voorbereidingen voor The Fringe volop bezig waren. Een paar dagen later met de trein via Glasgow naar Mallaig, daar met de boot naar Eigg waar we wild kampeerden en o.a. An Sgurr beklommen, vervolgens terug naar het 'vasteland' en met de trein en bus naar Fort Augustus, waar we een stuk van de High Route van de Great Glen Way liepen en ook weer zalig wild kampeerden hoog boven Loch Ness. Daarna terug naar de gekte van Edinburgh, waar het festival inmiddels was losgebarsten. Afijn, ik ben dus een hoop ervaringen rijker en wil die graag hier delen, maar uiteraard is er hier een hoop kennis te vinden waar ik tzt graag gebruik van zal maken. Hartelijke groet!
9
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: Route northcoast naar skye via applecross
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 01 aug 2019, 09:34 »
Gewoon naar beneden via Torridon. Bij Shieldag kan je OF via Applecross of korter via Andarroch.

Als je een rondje maakt is het via Inverness, Drumnadrochit etc. Minder mooi maar misschien zelfs iets sneller al betwijfel ik dat.
10
HALLO,

hoe rijd ik het beste vanuit Ullapool, via applecross naar Skye.? Moet ik dan naar Applecross heen en weer of kan ik ergens een rondje MAKEN?
Pagina's: [1] 2 3 ... 10