Recente berichten

Pagina's: 1 ... 8 9 [10]
91
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 17 mrt 2020, 17:17 »
Nou ik ben alweer terug. Het was een foute beslissing om te gaan maar dat is gelul achteraf. Ik weet niet of je kon voorzien dat het zo snel ging maar in ieder geval sneller dan ik had ingeschat.

De boot was inderdaad stil, de chauffeurs duidelijk in de meerderheid. Ook rustig verkeer in Engeland. Niks aan de hand so far. Tot ik in de avond hoorde dat Stena de Scandinavische lijn had gesloten. Het nieuws van de ontwikkelingen in Engeland werden ook dreigender. Ouderen verplicht 4 maanden in huis, Pubs en hotels dicht op termijn.

Daar kwam nog bij dat ik meer bezig was het nieuws bij te houden dan te genieten van mijn aanwezigheid in Engeland. Dat denk je weer als je in de morgen wakker wordt. Dus wat is wijsheid, ik belde de Stena en ik kon sneller terug. Dus maar gedaan.

Bij Morrison en Lidl bij Harwich Port leek wel een orkaan te zijn langsgekomen. Niets meer te krijgen wat houdbaar was, behalve whisky en bier. De lijnen van het bestaan zijn dun.

Terug op de boot nauwelijks Engelsen meer en de helft van de boot afgeplakt met linten. Nee het wordt er even niet beter op, even wachten voor ik weer kan gaan. Het loopt niet weg.

92
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door edbe Gepost op 14 mrt 2020, 15:39 »
ideaal als het niet zo druk is op de ferry  :hello2:
93
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 14 mrt 2020, 10:19 »
Vanavond de oversteek Hoek van Holland - Harwich. Ze varen nog gewoon en met de gebruikelijke voorzorgsmaatregelen zou het moeten gaan. Ben er ook niet zo bang voor, je kunt toch niet alles voorzien.

Het enige wat ik scherp in de gaten moet houden is kan ik over een week nog terug, maar goed we houden het maar in de gaten.

Ik doe in ieder geval niet aan paniek, ik heb niet gehamsterd en ben ook niet gevoelig voor de hysterie dat je nu niet op pad zou moeten gaan. Natuurlijk als het niet geboekt en betaald was had ik er even van afgezien.

Zal mij wat later melden voor de check in, zal langer in mijn hut verblijven dus dat soort dingen wel, we moeten het ook niet onderschatten. Ik verwacht dat het niet druk is op de ferry.

Ach ik heb de afgelopen week op eigen initiatief nagenoeg vrijwillig in quarantaine gezeten alleen even naar de supermarkt ik dacht we moeten er ook niet om vragen. Maar je wordt er goed gallisch van.
94
het blijft maar uitstellen
95
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 07 mrt 2020, 15:26 »
ben eens benieuwd wat de gevolgen zijn van de virus....we gaan pas in Augustus maar ben toch wel beetje nerveus
Anders omgaan met zekerheden, planning is nu op hele korte termijn. Kwam 12 dagen geleden weer in Nederland via Hong Kong en het was nu erg stil daar op de airport wat normaal een mierenhoop is.

En wanneer ik weer terug ga is de vraag want mijn vluchten terug zijn geannuleerd, zit al weken te wachten op een refund. En omdat er geen planning op lange termijn mogelijk is weet ik ook niet wanneer mijn Schotlandplannen van dit jaar moeten plaatsvinden. Wilde de North 500 doen en ze zeggen dat je die beter kan vastleggen. Ja leuk maar dan moet je wel kunnen gaan. En boeken is makkelijker dan annuleren. Ik denk dat ik bij boeken niet vooruit moet betalen en/of kosteloos moet kunnen annuleren anders nu even niet.

Verder laat ik het maar gaan onder het motto het verandert niks als ik mij er druk over maak.
96
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door edbe Gepost op 07 mrt 2020, 11:31 »
ben eens benieuwd wat de gevolgen zijn van de virus....we gaan pas in Augustus maar ben toch wel beetje nerveus
97
De rest van Groot-Britannië / Re: Lang weekend Lake District
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 05 mrt 2020, 17:07 »
Oud topic en veel info kwam er niet. Is mijn volgend stukje Engeland voor een week vanaf 14 maart indien het coronavirus geen roet in het eten gooit.

Ben er wel eens doorheen gereden op weg naar Schotland maar niet ver west van de meren dus heb ik het beste gemist.

Heb in Far Sawrey de Cuckoo Brow Inn gekozen voor de overnachtingen. En de overtocht is Stena Hoek van Holland Harwich. DFDS of P&O is handiger maar 235 euro of 430 scheelde toch iets. Deze keer dan, soms is het hetzelfde. Dan pik ik nog maar een nachtje Yorkshire mee onderweg. Altijd leuk, Yorkshire.
98
De rest van Groot-Britannië / Re: Brexit
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 18 feb 2020, 12:06 »
Ach het is niet aan ons. Het hemd is nader dan de kilt zogezegd. Schotland heeft netto profijt van lidmaatschap van de EU dus is het gewoon een ordinaire geldkwestie. Ze krijgen liever van de EU dan Engeland. Verder hebben zij veel minder last van de redenen waarom De UK echt voor Brexit stemde. Het lijkt er in onze nieuwsgaring vooral te gaan om het economische overall resultaat maar als je Britain beter kent weet je dat die eigenzinnigheid belangrijker is dan altijd dat economisch profiel. Waar dan maar een klein deel van de bevolking van profiteert. De rest mag opzouten. 2x niks is nog steeds niks.

Ik ben er uit eigenbelang ook niet blij mee met dat Brexit. Wij worden daardoor alleen maar meer ingecapseld. Ben wel een beetje jaloers dat ze nog steeds de pond hebben en wij met die euro zitten opgezadeld als vazalbundesland Nummer 17 van Duitsland. Die vervolgens naar de pijpen danst van Frankrijk. Barre tijden. Hoe kan een soevereine staat zo snel verdwijnen. Maar Schotland blijft bezoekbaar voor ons zonder problemen en daar doe ik het maar mee. Schotland terug in de EU gaat ons echt niet helpen.
99
De rest van Groot-Britannië / Re: Brexit
« Laatste bericht door edbe Gepost op 17 feb 2020, 20:21 »
Laten we hopen dat er toch een referendum gaat komen in Schotland voor onafhankelijkheid...

denk dat de Schotten dat wel heel graag willen
100
De rest van Groot-Britannië / Re: Brexit
« Laatste bericht door Emmer Gepost op 17 feb 2020, 15:20 »
Laten we hopen dat er toch een referendum gaat komen in Schotland voor onafhankelijkheid...
Pagina's: 1 ... 8 9 [10]