Recente berichten

Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Reizen naar Schotland met de boot / Re: zijn er mensen die hun Schotland reis hebben gecanceld
« Laatste bericht door MSP Gepost op 07 sep 2020, 12:07 »
Zouden dit voorjaar gegaan zijn, niet dus.
2 Weken, 2 verschillende huisjes.
Huisje-1 konden we verplaatsen naar een 2021-periode waarin we vakantie konden nemen.
Dat lukte niet met huisje-2 (cottages.com/Awaze).
Moeilijk telefonisch te bereiken, tevergeefs mail-verkeer... kreeg er een hard hoofd in.  :bonk
Maarrr... dit weekend... het geld staat retour op onze rekening !
All is well that ends well.

Nu hopen op een vlotte douane 2021, na Brexit.
22
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: vakantie 2020
« Laatste bericht door edbe Gepost op 30 aug 2020, 15:50 »
 :drinky
 :bagpipe
 :icon_sunny:

was weer een mooie vakantie  :icon_salut:
23
Op reis / Re: Corona Updates.
« Laatste bericht door edbe Gepost op 19 aug 2020, 19:24 »
Hetzelfde als in Duitsland nu. Gaat op zich ook best. Alleen blijf je met Schotland met die plas water ertussen. Dan ben je nog niet meteen terug. Maar goed dat het je gelukt is.

we hadden niet 4 dagen langer moeten blijven, we hebben dus geluk gehad.
24
Emigreren naar Schotland / Re: Verhuizen naar Rum?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 18 aug 2020, 10:44 »
Wel grappig om eens door te klikken voor de dromers. Het lijkt een klein paradijsje maar NIET van alle gemakken voorzien.

De vraag is eerst wat je zoal zou moeten kunnen om te passen in het geheel. De leuke baantjes in toerisme en zo zijn vast al vergeven. Maar stel dat je dat niet nodig hebt dan is het toch niet altijd feest.

Er gaat 5x (soms 4x) per week een boot. Dat is niet al te veel. Zeker niet als je afhankelijk bent van het ene mini-kruideniertje bent die dan ook geen concurrentie kent. Zelf je spullen halen tja hoe kom je weer terug.
Auto's zijn niet gewenst op het eiland trouwens er zijn nauwelijks wegen. Als die al begaanbaar zijn door weersinvloeden. Een tankstation is er niet. Ik denk dat het eiland een beetje leeft van eco-toerisme op kleine schaal en een paar schapenboeren en aanverwante activiteiten.

Lijkt me grappig voor een paar maanden (buiten het midges seizoen) dan is de lol er wel van af denk ik zo. Een beetje Floortje naar het eind van de wereld.

Volgens mij is er niet veel animo want de deadline was eerst 6 April dus moest worden verlengd. Misschien ligt het aan covid of de ballotage is nogal streng.
25
Emigreren naar Schotland / Verhuizen naar Rum?
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 18 aug 2020, 10:00 »
Dit prachtige Schotse eiland met slechts 30 bewoners probeert met betaalbare ecowoningen het inwonertal op te krikken

14 aug 2020

Isle of Rum voor de kust van Schotland is op zoek naar meer permanente bewoners.
Er wonen nu slechts 30 mensen op het eiland. De lokale gemeenschap bouwt vier ecovriendelijke huizen om nieuwe mensen te trekken, het liefst families met jonge kinderen.
Volgens de huidige bewoners is er werk te vinden als viskweker, in de kinderopvang of in het toerisme.
Bekijk de homepagina van Business Insider voor meer artikelen
Het Schotse eiland eiland Isle of Rum is een prachtige plek. En ook de reis ernaartoe is schitterend. Bezoekers kunnen eerst een mooie treinreis maken en dan met de helikopter of veerboot het laatste stukje afleggen.

Op het eiland kunnen mensen genieten van de bergen, Kinloch Castle ontdekken en fietsen over de kronkelende wegen.

Voor veel mensen is Isle of Rum een plek om op de bucketlist te zetten, terwijl anderen er misschien van dromen om er te wonen.

Als je in die laatste categorie valt, heb je geluk. De lokale gemeenschap wil namelijk nieuwe bewoners naar het eiland lokken.

Het Isle of Rum telt 30 bewoners, maar de leiders van de gemeenschap willen er meer
De gemeenschap “is op zoek naar dynamische mensen of families die denken bij de levensstijl op het eiland te passen en een positieve verandering willen bewerkstelligen”, staat te lezen op de website van de Isle of Rum Community Trust.

De stichting stelt dat er twee grote zorgen zijn bij mensen die overwegen naar het eiland te verhuizen: de angst geen huis te vinden en de angst geen baan te vinden.

Om toekomstige eilandbewoners aan te trekken, bouwt de stichting vier ecowoningen. Die zijn naar verwachting al in september klaar, maar er zijn nog geen mensen gevonden die er willen wonen.

Geïnteresseerden moeten een aanvraag doen, de termijn daarvoor is verlengd tot 28 augustus
Het aanvraagformulier en het bijkomende  welkomstpakket zijn te vinden op de website van de stichting. De ecowoningen zijn te huur voor zo’n 500 euro per maand.

De gemeenschap biedt ook mogelijk werk aan, van het kweken van vis tot kinderopvang en tot toerisme. De stichting benadrukt dat mensen met jonge kinderen of vaardigheden die niemand anders op het eiland heeft voorrang krijgen.

“Met maar twee kinderen op de basisschool en één peuter hebben we meer families nodig. Zowel om onze school voller te krijgen als het veiligstellen van een nieuwe generatie eilandbewoners”, zegt inwoner Lesley Watt van het Isle of Rum tegen de Schotse nieuwszender STV News.

Bron:  https://www.businessinsider.nl/isle-of-rum-schotland-ecowoning/
26
Op reis / Re: Corona Updates.
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 17 aug 2020, 07:36 »
Hetzelfde als in Duitsland nu. Gaat op zich ook best. Alleen blijf je met Schotland met die plas water ertussen. Dan ben je nog niet meteen terug. Maar goed dat het je gelukt is.
27
Op reis / Re: Corona Updates.
« Laatste bericht door edbe Gepost op 16 aug 2020, 11:01 »
we hebben 12 dagen lekker kunnen genieten in The Highlands....gewoon overal kunnen bezichtigen en eten....en shopppen.
je moest wel gegevens invullen als je ergens wilde eten en overal mondkapjes opzetten....
28
Op reis / Re: Corona Updates.
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 14 aug 2020, 20:34 »
Wat zijn de Corona maatregelen in Groot-Brittannië?
Laatst bijgewerkt: 14-augustus-2020, 09.30u

 Vanaf 8 augustus moeten Belgen bij aankomst in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland helaas 14 dagen in quarantaine. Nederlanders moeten bij aankomst vanaf 15 augustus 14 dagen in quarantaine.

We mogen weer op vakantie! Om ervoor te zorgen dat jouw vakantie veilig verloopt delen we graag de richtlijnen die vanuit Groot-Brittannië zijn opgesteld. Zo kan jij onbezorgd genieten van jouw vakantie.

BELANGRIJKE INFORMATIE M.B.T. ALLE LANDEN IN GROOT-BRITTANNIE:

• Voordat je naar Groot-Brittannië reist ben je verplicht een ‘passenger locator form’ in te vullen en je contactgegevens te verstrekken. Klik hier voor meer informatie. Onderaan de pagina klik je op de groene start knop om het formulier te openen. Het formulier kan vanaf 48 uur voor aankomst worden ingevuld en moet worden getoond bij de douane in Groot-Brittannië. Print het formulier uit en neem het mee. Op het niet kunnen tonen van het formulier kan een boete staan of de toegang tot Groot-Brittannië kan worden geweigerd;
• Het is mogelijk om weer op vakantie te gaan naar Groot-Brittannië en de twee weken in quarantaine regel is komen te vervallen, tenzij je in de veertien dagen voor aankomst ook landen bezocht hebben die niet op de lijst van de Britse overheid staan;
• Hou je aan de regels van social distancing. Houd 2 meter afstand (in Engeland indien dit niet mogelijk is 1 meter);
• Alleen mensen uit 1 huishouden of een ‘support bubble’ mogen samen in een auto reizen. Lees hier wat een support bubble inhoudt voor Engeland, hier voor Wales en hier voor Schotland. Er is een verbod op groepsvorming van meer dan 6 (in Engeland) of 8 (in Schotland) personen en afstand bewaren. Wales: geen maximum bij twee huishoudens wanneer je buiten bent. Wel afstand houden.
• Je dient een mondkapje te dragen in ruimtes waar veel mensen samen komen en het niet mogelijk is om afstand te houden. Een mondkapje is verplicht in winkels, musea, bioscoop, gebedshuizen, banken, postkantoren, luchthavens, stations en al het openbaar vervoer en taxi’s. Voor het niet dragen van een mondkapje staat een boete van £100;
• Supermarkten/ drogisterijen zijn open;
• Om jou te helpen bij het eenvoudiger plannen van je reis heeft Visit Britain samen met VisitEngland een nieuwe veiligheidsstandaard voor de Britse bezoekersindustrie gelanceerd en het duidelijk herkenbare ‘We’re Good To Go’ keurmerk gepubliceerd;

• Het is mogelijk dat attracties/faciliteiten open zijn voor een beperkte hoeveelheid mensen of beperkte openingstijden hanteren. Het kan ook zijn dat je van te voren een ‘timed-slot’ moet reserveren. Vooraf reserveren of een online ticket kopen is aan te raden wanneer dit mogelijk is. Iedere attractie heeft maatregelen getroffen, raadpleeg voor de juiste informatie altijd de websites;
• Lees meer informatie over hoe je het beste Groot-Brittannië kan ontdekken op de ‘Know before you go’ pagina;
• Zie ook de ‘Latest health advice’ voor de laatste informatie m.b.t. het coronavirus;
• Check voor dat je reist altijd de actuele informatie van de Nederlandse overheid;
• Je bent verplicht om voor vertrek altijd de laatste corona richtlijnen en het reisadvies vanuit de Britse regering en de meest actuele situatie m.b.t. de maatregelen om Engeland binnen te komen te checken. Voor Schotland zie ook de richtlijnen en maatregelen vanuit de Schotse en voor Wales zie de richtlijnen en maatregelen vanuit de Welshe regering. Het kan zijn dat je een boete krijgt bij het niet naleven van de corona maatregelen;
• Voor meer informatie zie ook de website van Visit Britain, Visit Scotland en Visit Wales;
• Engeland, Schotland en Wales hebben verschillende regels en advies en een onderling afwijkende planning voor heropenen voor toerisme. De maatregelen zijn ook aan wijzigingen onderhevig. Raadpleeg altijd de websites van de officiële toeristische instanties van die landen voordat je reist. Het is nog niet mogelijk om naar de Kanaaleilanden te reizen.

 

Overige informatie per bestemming

Engeland en Schotland

• Restaurants zijn open;
• Hotels, B&B’s, vakantiewoningen en stacaravans zijn open*;
• De meeste attracties en Nationale Parken gaan langzaamaan open. Het kan wel zijn parkeerplaatsen en toiletten gesloten zijn. Raadpleeg van te voren de websites voor de actuele situatie;

Vervoer

Aan boord van de ferry’s wordt er ook rekening gehouden met diverse Coronamaatregelen, lees de maatregelen per ferry onderstaand door zodat je veilig op reis gaat! Zo worden er strengere hygiënenormen gehanteerd en worden er aanpassingen in de restaurants doorgevoerd.

Stena Line: bekijk hier het filmpje ‘Sail Safe met Stena Line’ en alle informatie voor je overtocht.
DFDS: bekijk hier alle informatie voor je overtocht met DFDS. Let op: op de route IJmuiden-Newcastle en v.v. kan je aan boord geen maaltijden meer boeken, dit dient uiterlijk 24 uur via Buro Scanbrit te zijn gedaan. Aan boord is het catering concept tijdelijk aangepast. Voor meer info klik hier.
Eurotunnel: bekijk hier alle informatie voor de Eurotunnel.

Luchtvaartmaatschappijen hebben ook verschillende maatregelen genomen om verantwoord te vliegen in coronatijd.

KLM: Lees hier alle informatie vanuit KLM.
Brussel Airlines: Lees hier alle informatie vanuit Brussel Airlines.

 * Vakantieparken

• Het kan zijn dat de faciliteiten bij accommodaties of vakantieparken (deels) gesloten zijn of beperkt geopend. De Britse regering heeft op haar site aangekondigd dat vanaf 11 juli buitenzwembaden en waterparken geopend zijn. Vanaf 25 juli zullen ook sportfaciliteiten, zoals fitness en indoor-gym als binnenzwembaden en waterparken geopend worden. In de vakantieparken van Haven zijn op dit moment de restaurants en de activiteiten gelimiteerd open. En vanaf 1 augustus zijn de zwembaden en het entertainment geopend. Het is een must om te reserveren voor het zwembad, het restaurant en alle faciliteiten.

 Voor Belgische reizigers - 48 uur voor aankomst in België

• Ga je weer terug naar België, dan moet je 48 uur voor aankomst in België een Passenger Locator Form invullen.

Overig en tips

• Controleer of jouw bankpas geschikt is voor contactloos betalen in het buitenland (of in ieder geval de optie heeft te pinnen). Veel zaken accepteren momenteel geen contant geld;
• Hou je aan de regels van social distancing. Schud geen handen en was regelmatig je handen;
• Controleer de dekking van je reisverzekering. Bv: als je Corona krijgt en je moet in quarantaine, is dit dan gedekt?

 Deze informatie is met zorg samengesteld op basis van informatie die op 10 augustus beschikbaar was. Hier kunnen geen rechten aan worden ontleend. Gegeven informatie is dynamisch en flexibel, en kan dus wekelijks aan nieuwe medische inzichten, gepresenteerd door de Britse overheid, onderhevig zijn.
29
Overige onderwerpen / Re: Provisie op DFDS
« Laatste bericht door edbe Gepost op 24 jul 2020, 17:30 »
Nou maak je het jezelf wel heel ingewikkeld. GWK zit waarschijnlijk in de Airporthal. Hoe kom je daar zonder veel kosten van parkeren? Je kan daar niet blijven staan. In dat geval als je niet bij Royal Quay wil pinnen dan doe het maar op de boot. Hoewel misschien dat ze daar niet wisselen nu vanwege corona.

Overigens willen veel winkels dat je pint, cash is in deze tijd niet overal gewenst.

je moest via Tulp Inn hotel melden aan de balie en er kwam dan iemand naar je toe die via een deur naar de GWK kantoor loosde
30
Reizen door Schotland met de eigen auto / Re: Rondreis Schotland 13 juni tot 4 juli
« Laatste bericht door Henny1960 Gepost op 24 jul 2020, 12:53 »
en Henny1960 alles opgeschort of verplaats naar 2021....

Ja, helaas.
Gelukkig hebben we (bijna) al ons geld terug.
Alleen bij Airbnb hebben we iets niet helemaal terug gekregen en van DFDS hebben we een Voucher die we, eventueel voor geld kunnen inwisselen eind december.

Intentie is om nu in 2021 naar Schotland te gaan.  Laten we hopen dat er dan weer wat makkelijker gereisd kan worden.

Dit jaar zijn we dan naar Zuid Duitsland geweest, vlakbij  de BodenSee.
Gelukkig konden we ook nog tripjes maken naar Oostenrijk en Zwitserland (Schaffhaussen)
Hoewel we ons erg vermaakt hebben, kwam toch af en toe de gedachte op van "We hadden nu op Skye gezeten" en "we waren nu lekker dronken aan het teruglopen na een bezoek aan Glenfiddich "  :drinky
Pagina's: 1 2 [3] 4 5 ... 10