Auteur Topic: Overnachtingen langs snelweg naar Schotland  (gelezen 3021 keer)

isapaardje

  • Gast
Overnachtingen langs snelweg naar Schotland
« Gepost op: 21 feb 2007, 13:53 »
Zoals eerder gezegd, gaan wij dus voor het rijden vanaf Dover om uiteindelijk uit te komen in Fort William ...  :laughing7:

Nu hebben we zelf al 2x eerder een vakantie in de UK gehouden; 1x Schotland en toen hebben we heel lekker zeer veel km's gereden over nog geeneens motorway gereden en toch van Harwich naar omgeving Stirling gereden.
1x zijn we naar Cornwall gegaan, maar dat was een ramp. We haalden vanaf Dover maar met moeite New Forest. Qua afstand helemaal niet zover als Harwich/Stirling. Daarom wil ik het hier even vragen.

Volgens de ANWB route planner zouden we nl. vanaf Dover in 1 dag (6,5 uur rijden) in Carlisle uit moeten kunnen komen (we komen om 11.20 uur in Dover aan Engelse tijd).

Heeft iemand hier ervaring mee of dit ook lukt?
(zeker gezien het feit dat we om Londen heen moeten?).

En dan over de overnachtingen ... kun je bijvoorbeeld zo'n travelodge beter van te voren boeken?
Zijn daar opgemaakte bedden of beter slaapzak meenemen?
Iemand ervaring met bordjes volgen voor bijvoorbeeld jeugdherbergen?

(NB In Zweden hebben we daar goede ervaringen mee. Om de zoveel km staan er langs de snelweg bordjes voor makkelijk en goedkope overnachtingen in een zgn. vandrehem (trekkershotel) ... ideaal was dat).

We hebben minder goede ervaringen met Bed en Breakfast dus die mogelijkheid valt af (was ons steeds veel en veel te duur en als je eenmaal binnen staat kun je moeilijk zeggen; nee laat maar; zeker niet als je ook nog moe bent van het rijden).

Offline Hans

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.450
  • Slainte!
Re: Overnachtingen langs snelweg naar Schotland
« Reactie #1 Gepost op: 21 feb 2007, 20:32 »
Vorig jaar zijn we vanaf Harwich naar een Travelodge net onder Carlisle gereden, prima te doen (van 11 tot 18 uur). Een Travelodge heeft normale kamers met eigen badkamer,  met een opgemaakt 2-persoonsbed en een bedbank met een onderschuifbed die je desnoods zelf nog moet opmaken met het aanwezige beddegoed. Travelodge heeft geen ontbijt faciliteiten, maar ze liggen altijd bij een restaurant of grote service area, waar van alles te krijgen is.  Dat soort dingen staat op de site bij elk hotel vermeld. Overigens kan je ook redelijk goedkoop overnachten in Premier Travel Inn hotels.

isapaardje

  • Gast
Re: Overnachtingen langs snelweg naar Schotland
« Reactie #2 Gepost op: 23 feb 2007, 23:28 »
Inmiddels niet alleen een travelodge geboekt, maar ook voor een alternatieve route naar Schotland gekozen 

We gaan via de A1 en overnachten vervolgens bij 'Scotch Corner' ... leek ons wel toepasselijk  :piper3