Auteur Topic: Corona Updates.  (gelezen 80 keer)

Offline Wittebeer

  • Schotland fan
  • Berichten: 379
  • Het gras bij de buren is altijd groener
Corona Updates.
« Gepost op: 22 mei 2020, 20:14 »
Nieuws 22/5.

Reis nu niet naar het Verenigd Koninkrijk!

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet iedereen vanaf 8 juni twee weken in quarantaine. Om de drie weken wordt deze regel opnieuw overwogen. Op het overtreden van deze regel staat een boete van 1000 pond. Alleen vrachtwagenchauffeurs, corona medici en seizoensarbeiders zijn uitgesloten van deze regel.

Op dit moment zijn alle uitgaansgelegenheden, attracties en musea in het Verenigd Koninkrijk dicht en dat is niet voor niets. Vakantie vieren is er even niet bij vanwege het coronavirus. Blijf thuis, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.

Hotels en campings zijn (gedeeltelijk) gesloten, dus het heeft ook weinig zin om te gaan voor de natuur.

Tot zover het laatste nieuws. Voor mij persoonlijk niet zo van belang, ik ga toch even niet meer. Als ze daar straks net als hier een NIET normale 1,5 meter  policy hebben (hoezeer ook medisch verantwoord) is er volgens mij geen klap meer aan. Reizen moet leuk zijn, geen verplichting toch?


Offline edbe

  • Schotland fan
  • Berichten: 139
Re: Corona Updates.
« Reactie #1 Gepost op: 23 mei 2020, 14:59 »
ik denk persoonlijk dat  vakantie in UK niet mogelijk is vanaf Juli terwijl wel in andere landen,

Offline Wittebeer

  • Schotland fan
  • Berichten: 379
  • Het gras bij de buren is altijd groener
Re: Corona Updates.
« Reactie #2 Gepost op: 23 mei 2020, 17:28 »
Uiteindelijk geldt dan voor die andere landen hetzelfde (afgezien van de quarantaine), het wordt nergens helemaal losgelaten voorlopig. En als het overal zo gaat als afgelopen donderdag met Hemelvaartsdag in Nederland dat iedereen ineens op hetzelfde idee komt dan duurt het alleen maar langer. Valt ook niet mee in zo'n dichtbevolkt land als Nederland maar uiteindelijk is het overal waar mensen samenkomen.

In de UK is horeca nog een groter probleem dan hier in Nederland. Pub-bezoek is van een andere orde dan wat bij ons gebruikelijk is. Afstand houden (als dat al in Nederland enige zin heeft als je nog wat wil verdienen in die sector) is daar alleen maar moeilijker met lagere plafonds en de tafels zijn daar standaard dicht bijeen en vaak moeilijk te verplaatsen. Ook de mogelijkheid van terrassen is daar minder.  En omdat Pub-bezoek er daar voor mij ook bij hoort (nooit een terrasdier geweest) zie ik het vooralsnog niet zo positief in.

Maar iedereen moet zijn eigen plan maar trekken. Ik wordt wel een beetje Gallisch van al die goedbedoelde adviezen waar ik dan wel op vakantie moet gaan. Het kleutergehalte is groot. Ik maak zelf wel uit wat ik wil, ik kan nog wel nadenken. Ik heb het in Nederland qua attracties en omgeving al wel meerdere keren gezien. En waar ik al mee begon, het is hier gewoon veel te druk.

Hier gaat het over Schotland. Dit was wel de eerste feitelijke info na veel gerikraai. Moet wel weten wat de regels zijn.