Mededelingen > Op reis

Corona Updates.

(1/3) > >>

Wittebeer:
Nieuws 22/5.

Reis nu niet naar het Verenigd Koninkrijk!

Bij aankomst in het Verenigd Koninkrijk moet iedereen vanaf 8 juni twee weken in quarantaine. Om de drie weken wordt deze regel opnieuw overwogen. Op het overtreden van deze regel staat een boete van 1000 pond. Alleen vrachtwagenchauffeurs, corona medici en seizoensarbeiders zijn uitgesloten van deze regel.

Op dit moment zijn alle uitgaansgelegenheden, attracties en musea in het Verenigd Koninkrijk dicht en dat is niet voor niets. Vakantie vieren is er even niet bij vanwege het coronavirus. Blijf thuis, niet alleen voor jezelf maar ook voor een ander.

Hotels en campings zijn (gedeeltelijk) gesloten, dus het heeft ook weinig zin om te gaan voor de natuur.

Tot zover het laatste nieuws. Voor mij persoonlijk niet zo van belang, ik ga toch even niet meer. Als ze daar straks net als hier een NIET normale 1,5 meter  policy hebben (hoezeer ook medisch verantwoord) is er volgens mij geen klap meer aan. Reizen moet leuk zijn, geen verplichting toch?

edbe:
ik denk persoonlijk dat  vakantie in UK niet mogelijk is vanaf Juli terwijl wel in andere landen,

Wittebeer:
Uiteindelijk geldt dan voor die andere landen hetzelfde (afgezien van de quarantaine), het wordt nergens helemaal losgelaten voorlopig. En als het overal zo gaat als afgelopen donderdag met Hemelvaartsdag in Nederland dat iedereen ineens op hetzelfde idee komt dan duurt het alleen maar langer. Valt ook niet mee in zo'n dichtbevolkt land als Nederland maar uiteindelijk is het overal waar mensen samenkomen.

In de UK is horeca nog een groter probleem dan hier in Nederland. Pub-bezoek is van een andere orde dan wat bij ons gebruikelijk is. Afstand houden (als dat al in Nederland enige zin heeft als je nog wat wil verdienen in die sector) is daar alleen maar moeilijker met lagere plafonds en de tafels zijn daar standaard dicht bijeen en vaak moeilijk te verplaatsen. Ook de mogelijkheid van terrassen is daar minder.  En omdat Pub-bezoek er daar voor mij ook bij hoort (nooit een terrasdier geweest) zie ik het vooralsnog niet zo positief in.

Maar iedereen moet zijn eigen plan maar trekken. Ik wordt wel een beetje Gallisch van al die goedbedoelde adviezen waar ik dan wel op vakantie moet gaan. Het kleutergehalte is groot. Ik maak zelf wel uit wat ik wil, ik kan nog wel nadenken. Ik heb het in Nederland qua attracties en omgeving al wel meerdere keren gezien. En waar ik al mee begon, het is hier gewoon veel te druk.

Hier gaat het over Schotland. Dit was wel de eerste feitelijke info na veel gerikraai. Moet wel weten wat de regels zijn.

Wittebeer:
Dit voor de volledigheid. Situatie per 3 juni 2020. Dient wel bekend te zijn maar zo houden we het actueel. Een beetje geknipt uit informatie wat op Schotland van toepassing is. Ter aanvulling, de quarantaine is hiermee niet afgeschaft.

Voorlopige conclusie dat het pas na de zomer lijkt te lukken als je het al zou willen om diverse redenen. Zelf ga ik dit jaar denk ik niet meer.

Een vakantie in Europa is deze zomer mogelijk, maar alleen in de landen waarvoor kleurcode geel geldt. Voor enkele landen geldt nog steeds code oranje en in dat geval worden vakantiereizen afgeraden.
Deze zomer is het weer mogelijk om naar veel Europese landen te reizen, maar wel onder strikte voorwaarden. Tot 15 juni staan alle reisadviezen sowieso op oranje en geldt er dus een negatief reisadvies.  Voor drie Europese landen blijft een oranje reisadvies gelden: Zweden, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken.

Wat betekenen deze kleurcodes eigenlijk? De kleuren staan voor de adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor reizen naar het buitenland. De reisadviezen worden met de kleuren groen, geel, oranje en rood geclassificeerd.
De reisadviezen zijn echter niet bindend: het blijft de verantwoordelijkheid van de reiziger en betrokken reisorganisaties of een reis wel of niet doorgaat.

Code oranje: alleen noodzakelijke reizen
Door de coronacrisis is het dagelijks leven ontwricht in landen met kleurcode oranje. Een reisadvies blijft oranje als het land het coronavirus nog niet voldoende onder controle heeft, er nog geen Nederlandse toeristen mogen komen of er bij aankomst een verplichte quarantaine wordt opgelegd.

Als voor een land code oranje geldt, dan adviseert het ministerie van Buitenlandse Zaken alleen naar het gebied te reizen als dat echt noodzakelijk is. Een vakantiereis is dat bijvoorbeeld niet.

En voor de reis-verzekerden: Je bent niet verzekerd bij landen waarvoor code oranje geldt en men repatrieert niet. Dat weet men dan vast.

Wittebeer:
Update 10 juli 2020:

Reisadvies Verenigd Koninkrijk | Ministerie van Buitenlandse Zaken
Laatst gewijzigd op: 10-07-2020 | Nog steeds geldig op: 10-07-2020

Het Verenigd Koninkrijk laat weer (toeristische) reizigers toe. De in- en uitreisbeperkingen zijn opgeheven, maar het kan zijn dat u aan de grens op symptomen wordt gecontroleerd. De lokale maatregelen die genomen waren tegen de verspreiding van het coronavirus zijn ook versoepeld. Daarom is de kleurcode van het land aangepast van ‘oranje’ (alleen noodzakelijke reizen) naar ‘geel’ (let op: er zijn veiligheidsrisico’s). Dit geldt ook voor Noord-Ierland. Op de Kanaaleilanden gelden andere maatregelen. Als u op Guernsey aankomt bent u verplicht 14 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Bij aankomst op Jersey heeft u de keus tussen 14 dagen in (thuis)quarantaine of een negatieve COVID-19 test niet ouder dan 72 uur overleggen. U kunt de test ook bij aankomst ondergaan. U kunt dus op vakantie naar het Verenigd Koninkrijk maar blijf waakzaam. Bij een nieuwe uitbraak kan de situatie lokaal plotseling veranderen.


https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/verenigd-koninkrijk/reizen/reisadvies

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie