Reizen naar Schotland > Reizen naar Schotland met de boot

eten aanboord DFDS naar Newcastle

(1/3) > >>

edbe:
we zijn jaren geleden eens met de boot geweest naar Newcastle voor onze Schotlamd reis,
toen hadden wij geen eten gereserveerd voor die avond je kon gewoon eten bestellen daar.
nu schijnt dat niet meer te kunnen.....je kunt nu vooraf reserveren voor een bedrag op de boot betaal je meer.
en is een soort buffet.....is er dan helemaal geen loket waar je simpel een hamburger met friet krijgt?

 :vlag

SnEm:
Eten en drinken aan boord is ook vrij duur, bv 20EUR voor een ondermaatse pizza vind ik erover, en zodra je glas leeg is zijn ze er snel bij om bij te bestellen....
Ontbijt is ook prijzig maar de kwaliteit en keuze is wel in orde!

Wittebeer:
De mogelijkheden buiten het buffet zijn behoorlijk ingeperkt. En waar het nog kan zijn de prijzen ook hoog zo je bent dan alleen maar goedkoper uit als je tevreden bent met een croissantje koffie of een pizzapuntje.

Toch bestel ik nooit vooruit, soms heb ik geen honger genoeg voor het buffet en doe ik het met meegenomen houdbare “noodvoorraad”. Dat het een paar eurotjes dan duurder is boeit dan niet, soms eet ik niet.

Dat is natuurlijk ook de truc om je te bewegen vooruit te boeken, dan ga je toch al heb je geen honger. Want betaald he zo werkt het. Pennywise and pond foolish heet dat.
Ze doen vaak net of dat er geen plaats is als je niet vooruit boekt. Nou ja dan maar niet graag of niet.

En ja het is duur maar ook op het vasteland zijn de horecaprijzen niet voor niks. Probeer maar eens een terrasje in Amsterdam of Utrecht en bestel daar bier. En all you can eat restaurants zijn vaak nu ook rond de 30 euro.

Als je honger hebt valt het eten dan best mee op de boot. Op de terugweg heb ik 3 opties: Of ik heb genoeg aan mijn houdbare noodvoorraad, of ik eet op de boot of ik haal een footlong broodje bij de Subway in het winkelcentrum Royal Quay voor de boot. En gezien de drukte daar in de Subway ben ik inmiddels de enige niet meer. De Laatste optie komt het meest voor nu.

Ik doe ook wel Stena Line naar Harwich (dan voor Engeland want nogal ver rijden naar Schotland) daar hebben ze vriendelijker geprijsde maaltijden. Maar daar willen ze je ook graag naar de Metropolian restaurant hebben, dat kost meer. Maar die boot is kleinschaliger.

Wittebeer:
Met noodvooraad bedoel ik Cup Noodles of cakejes. Klein waterkokertje mee en een kind kan de was doen. Handig en goedkoop maar natuurlijk geen ambiance.

Hier in Azie waar ik meestal verblijf is Cup Noodles DE maaltijd op de ferries. Zijn eenvoudige boten en de buffetten daar zijn niks. Maar het dondert ze niet of ze warm voedsel koud eten, ze slepen de pizza koud zo de boot op.

Maar eten op de boot is ook een vorm van bezig zijn met je vakantie. Zelf ga ik verder niet zoveel uit eten in Nederland, wel op reis en daar is reizen voor bedoeld. Ontspanning. Anders blijf ik wel thuis.

edbe:
we nemen zelf eten en drinken mee als we naar Newcastle gaan, akls we terug komen kijken we nogwel…misschien zo lekker mail deal....

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie