Overige onderwerpen over Schotland > Reisverslagen en websites over Schotland

Skye, Ullapool, Speyside/Cairngorms van Duo Jan Rozen/Wittebeer

(1/2) > >>

Wittebeer:
De tweede duo-reis kan beginnen, deze keer een andere route. Vanmiddag rijden we de Princess op.
De weersvoorspellingen zijn matig tot slecht maar dat mag de pret niet drukken. Als het buiten regent laten we het ook binnen maar regenen al is het geen whiskyreis als de vorige keer op Islay.

Zou voor mij de eerste keer zijn met slecht weer, je kunt niet altijd geluk hebben.

De eerste stop zal Fort William zijn, al meerdere keren geweest maar nooit overnacht. Dan zitten we al dicht bij Skye. We hoeven nu geen boot te halen.

Ardblair:
Veel plezier, enne het is hier (Fort William) volop zonneschijn!

Ardblair,
Fort William

Wittebeer:
Als je altijd een rustige overtocht hebt vergeet je snel dat het ook anders kan. Dit was weer zo’n overtocht, stormachtige wind.
Lopen was zwaar zwalken en dan ben je het snel beu. Vervolgens doe je geen oog dicht dus niet al te fris op.

Aankomst een klein uur later en dan bijna in de laatste rij eruit, ja dan krijg het bijna niet aangepoot om een beetje christelijke tijd in Fort William te arriveren.

Maar dan is het B&B prima. Myrtle Bank (ardblair kon niet want geen aparte bedden). Even lekker eten in de Crofter en dan knapt een mens wel weer even op. Ondanks het slechte weer want wij hebben die zon niet gezien.
Morgen richting Skye, dat is een van de doelen.

Wittebeer:
Vandaag beter weer gelukkig. Wel af en toe een bui maar als het zo blijft tekenen we ervoor. We doen niet Mallaig - Armandale en ook niet de brug, we doen mogelijkheid 3. Dat houdt in het pontje bij Kylerhera. Het moet dan niet al te druk zijn want er kunnen maar 2 auto’s op en wat passagiers. Een paar motoren erbij zou nog kunnen maar dan is het op. Je rijdt erop en de bovenkant draait om zijn as zodat je er ook vooruit weer af rijdt.

15 pond voor dat korte feestje maar de mooie omgeving voor en na de pont is gratis. Dan volgt een kleine zoektocht naar Gaelic Whisky, Te Bheag. Dat zit in Eilean larmain, verborgen naast een Gallery. Zonder kloppen niet binnen maar die hebben leuke whiskies. Proeven toegestaan. We kopen dus ook specifieke whisky.

Dan naar Talisker. Dat is weer 13 in een dozijn en de Whisky veel te duur. Waarom moet dat zo vragen we ons af, het is toch ook promotie.

Tenslotte zien we nog de randen van de Black Cullins maar daarin wandelen is niet voor onze conditie weggelegd. We zien het van afstand. We eindigen vandaag in Portree.

Wittebeer:
Portree stelt als “hoofdstad” van Skye niet veel voor, Pleintje, een paar straatjes en plenty B&B. Parkeren is lastig maar op Skye lijkt openbaar vervoer ook een hele uitdaging. Onze B&B ligt boven Coolin Hills achter hotel Cullin Hills. Vlak bij het centrum maar zonder auto toch een hele wandeling.

De volgende morgen gaan we op pad voor een rondje Skye en het weer zit niet erg mee. De lucht zit dicht maar the old man store kunnen we toch niet belopen en volgens Jan kunnen we die van de weg niet zien.
Kilt rock en de falls is geen probleem.

In Staffin is een klein supermarktje, bij ons uit vroeger tijden. licenced grocery staat op een grote steen, naar mijn idee overbodig want anders duurde het niet lang. In het gehucht staan de huizen ver uiteen, burengerucht zal weinig voorkomen.

We steken door de Quiraing-binnenweg over naar Uig, een hele mooie route. Gemiddelde snelheid rond de 20 per uur, smalletjes.

Uig is goed voor koffie, veel meer is er niet te beleven alleen de boot naar Tarbert vertrekt daar.

We kachelen verder naar Dunvegan castle. In de loop der jaren zijn we beiden kasteelmoe geworden, mooie buitenkanten maar binnen weinig variatie. Rijdt je een eindje verder heb je een goed zicht op het kasteel.
De vuurtoren is voor ons een beetje te ver wandelen, maar ach de weg er naar toe is mooi. We sluiten de dag af met de Cullins aan de andere kant vanuit Bradford maar daar zie je niks.

Ondanks het vervelende weer toch een mooie dag.


Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie