Auteur Topic: <<< Hello >>>  (gelezen 2632 keer)

Offline Annemartien

  • Schotland fan
  • Berichten: 1
<<< Hello >>>
« Gepost op: 28 mrt 2018, 11:44 »
Hallo ik ben Annemartien, 28 jaar en droom samen met mijn partner (Tiemen, 29) er al jaren van om naar Schotland te verkassen. Ikzelf had in mijn jeugd zoiets van wauw de UK lijkt me echt een land voor mij. Toen kwam ik Tiemen de Schotlandfanaat tegen. Schotland it is, dus.

We zijn allebei natuurliefhebbers met de opleiding bos- en natuurbeheer (ik hbo, hij mbo) in the pocket. MAAR wat een ellende hier in Nederland. Niemand wil me hebben. Tiemen heeft wel steeds werk en krijgt ook zat aangeboden, maar puur hovenierswerk en dus absoluut niet zijn droombaan. Kortom de helft van de tijd doen we werk waar we ons niet fijn in voelen en de andere helft van de tijd zitten we vol frustratie in de ww of erger de bijstand. We zijn er helemaal klaar mee.

We zijn op zoek naar meer rust, tijd voor onszelf en uiteraard een baan waar we ook happy van kunnen worden.

Aangezien Schotland een heel stukje groter en groener is dan NL, willen we graag daar onze kansen wagen.

Ikzelf zit er zelfs over te denken om daar de Britse (ahem Schotse) variant van mijn opleiding te gaan volgen om mijn kansen op werk nog meer te vergroten.

Onze hobby is levende geschiedenis/ re-enactment (Schots 17e en ijzertijd Belgae) en van daaruit kennen wij ook redelijk wat Schottish folks. Wij zijn op het moment bijna klaar met onze CV's omzetten naar goed Engels (met behulp van een ex-oxford ganger waarmee we bevriend zijn). Volgende stap was om die op te sturen naar een andere vriend met een mogelijke goeie connectie in Schotland. (Dat bericht is ondertussen onderweg) :bagpipe

Zover waren we ongeveer gekomen. maar echt alle hulp is welkom. We zoeken gewoon ergens een startpunt.

<Tips, connecties, concrete baanaanbiedingen etc. allemaal van harte welkom.>

Ps. Ons backup plan is een B&B maar wel een speciale

Offline Bussard

  • Schotland fan
  • Berichten: 1
  • Woont vlakbij Perth
Re: <<< Hello >>>
« Reactie #1 Gepost op: 02 apr 2018, 22:41 »
Hoi.

Je schrijft "Ikzelf zit er zelfs over te denken om daar de Britse (ahem Schotse) variant van mijn opleiding te gaan volgen om mijn kansen op werk nog meer te vergroten."

Dat zou ik misschien niet precies zo doen. En wel hierom...

Studie

De Uni in Perth biedt een opleiding Mountain Studies. In plaats van een Britse equivalent van je NL opleiding te gaan volgen, zou ik voorstellen om een niet gelijke, maar wel aanverwante opleiding Mountain Studies te kiezen: dan heb je zowel een in de UK erkende opkeiding (wat je denk ik wil) maar ook nog eens iets heel unieks, dat jou apart zet van ieder ander.

https://www.perth.uhi.ac.uk/subject-areas/centre-for-mountain-studies/

Jij kunt dan straks mogelijkerwijs je beroep op twee specialismen baseren, die niet alleen nauw samenhangen, maar je straks waarschijnlijk ook nog eens in staat stellen om zelf les te gaan geven. Jij hebt dan iets te vertellen.

Daarnaast, indien je zou gaan werken in je feitelijke beroep, dan kun jij als bijvoorbeeld adviseur veel beter dan je concurrenten maatwerk leveren. Jij kunt theoretische kennis van bos beheer, combineren met alle kennis opgedaan tijdens de erkende diploma-studie Mountain Studies (dus iedereen accepteert jou advies omdat het op de realiteit van hier is toegespitst) plus je kunt je adviezen op praktische haalbaarheid toetsen bij je eigen man.

Mogelijkheid

Jullie twee zouden dus gewoon hierheen kunnen reizen, en proberen tijdelijk werk en studie te regelen, en ondertussen beginnen aan het opzetten van je eigen Scottish Mountains Forestry & Countryside Management Consultancy Ltd.

Klanten: Local government. Forestry Commission (heel belangrijk hier, probeer daar eerst een baan te vinden), aannemers die projecten willen gaan uitvoeren en om de haalbaarheid te vergroten ook bos en landschaps- cg natuurbeheer inplannen, en dan natuurlijk de diverse private shooting estates, die praktisch allemaal met de een of andere vorm van bos en natuur beheer bezig zijn.

Wij

Wij wonen ca. 10 minuten autorijden boven Perth, aan de rand van het dorp Bankfoot aan de A9.

Jullie

Jullie komen maar langs voor een kop koffie (wel zelf Nederlandse koekjes voor bij de koffie meenemen)

Offline Wee Dram

  • Schotland fan
  • Berichten: 52
Re: <<< Hello >>>
« Reactie #2 Gepost op: 07 jun 2018, 16:16 »
Neem eens contact op met prof. Rory Putman. Een nederlander die veel aan deermanagement doet in Scotland.
Hij kan je misschien meer vertellen over de mogelijkheden voor jullie beide.
There are two kind of people.
The Scottish and those who wish they were.