Mededelingen > Op reis

Week Schotland

(1/3) > >>

Roibeard:
 :hello2:

7 augustus ga ik weer een week naar Schotland samen met mijn pipe band.  :bagpipe

Nou vroeg ik mij af wat qua geld voordeliger is. Hier al ponden bestellen bij het GWK (ik zit bij de SNS bank) of ter plaatse cash uit een ATM te trekken.
Ik zocht op de SNS bank website, maar dat werd me niet helemaal duidelijk.
Las in een Kassa artikel dat je altijd 'in lokale valuta' moet pinnen, anders rekenen externe banks ongunstige wissel tarieven.

Wat is wijsheid?

Wolfcvd:
Hi Roibeard

Ik geloof dat de meningen hierover verdeeld zijjn, sommige mensen prefereren geld wisselen bij GWK, anderen pinnen zodra ze in Schotland aankomen bij een ATM. In het laatste geval is het natuurlijk handiger om meteen een groot bedrag te pinnen omdat je dan maar 1x de adminkosten van de bank betaald.

In 'lokale valuta' pinnen wordt aangeraden als je wilt pinnen in restaurants of winkels, niet voor als je geld haalt uit de ATM.

Groetjes,
Caroline

Sas.:
Ik betaal zo veel mogelijk met mijn pas, en haal alleen wat reservegeld uit een automaat bij aankomst in de UK. Of dat qua financien voordeliger is weet ik niet, maar ik hoef niet zp nodig met veel contant geld op zak te lopen..

Veel pipe-plezier alvast  :icon_thumleft:

Wittebeer:
GWK is altijd duurder dan pinnen bij de ATM tenminste als je dat met de Nederlandse bankpas doet. In een keer het maximale bedrag per opname afhankelijk van het soort pakket wat je bij de bank hebt (opnamekosten, hoewel ik laatst gelezen had dat dat wel veranderd kon zijn maar dat is op zich peanuts).

Verder zoveel mogelijk je aankopen met je pas betalen, gaat steeds makkelijker overal, ik gebruik daarvoor de creditcard.

De vraag of je wilt afrekenen in lokale valuta of euro's is belangrijk want daar zit nogal verschil in. Gebruik altijd de optie lokale valuta in ponden. Kies je de optie euro's dan valt het duurder uit.

Kies je euro's dan zie je direct het bedrag wat afgeschreven gaat worden (dat is het lokkertje, dan weet je waar je aan toe bent) maar dat is de verkoopkoers, die is hoger dan de middenkoers + opslag die men normaal rekent bij afrekeningen.

Opnames ATM met creditcard zijn af te raden want de opnamekosten zijn hoog, tenzij je een creditcard hebt van VISA zelf en daar een groot bedrag op hebt staan dan zijn de opnamekosten beperkt.

En als je terugkomt zorgen dat je nog wat ponden over hebt voor de volgende keer, je eerste kosten voor je een automaat tegen komt (tenzij je niet meer teruggaat natuurlijk).
Dat kostte me overigens iets meer door de daling van het pond de laatste tijd.

Ooit in mijn leven geld getrokken uit de machine op een boot (niet die naar Engeland trouwens) en toen kreeg ik een slechtere koers dus die gebruik ik nooit meer als het niet nodig is, misschien dat hier iemand weet of die van de boot dezelfde koers rekenen.

Enige "nadeel" van geld overhouden is de geldigheid. Na october zijn de oude 1 pondmunten niet meer geldig, die heb ik dus afgelopen april in Noord Ierland maar opgemaakt. Nu heb ik nog ettelijke 5 ponds biljetten die ook vernieuwd zijn dus die zal ik ook binnen niet al te lange tijd "moeten" opmaken.

Wittebeer:
Als je toevallig in Amsterdam woont of bent, als ik b.v. dollars wil hebben wissel ik die bij Pott's Change op het Damrak, die heeft leuke koersen in Dollars maar of die van het Pond ook goedkoop zijn geen idee.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie