Auteur Topic: Tips voor rondreis van 8 dagen?  (gelezen 1949 keer)

Offline ingegerlo

  • Schotland fan
  • Berichten: 1
Tips voor rondreis van 8 dagen?
« Gepost op: 10 jul 2017, 19:03 »
Nu vrijdag vertrekken we, dus we zijn aan het aftellen! Eerst gaan we Hadrians Wall afwandelen, maar daarna huren we van 22 tot 30 juli een auto om in Schotland rond te rijden vanaf Edinburgh. We hebben ook tent mee.

Welke reisweg is interessant? Westen lijkt me wel al mooi maar wat met de midges? En welke zijn aan te raden plaatsen in het midden en het oosten?

Offline SnEm

  • Schotland fan
  • Berichten: 369
Re: Tips voor rondreis van 8 dagen?
« Reactie #1 Gepost op: 14 jul 2017, 07:08 »
Op 8 dagen kan je al veel doen, ligt een beetje aan jullie indien jullie een tour willen doen, of ergens op een vaste plaats blijven van daaruit willen reizen.
Langs het Oosten kan je richting de Cairngorms gaan tot bv Inverness, of naar het Westen naar Loch Lomond, Glencoe, Skye...Inverness en terug...
Voor de midges, wij gaan dit jaar voor het eerst in de zomer naar de Westkust, dus kan ik er ni veel over vertellen, maar we hebben ons voorzien van Smidge en netjes, zou heel goed werken...

https://www.smidgeup.com/midges/midge-facts/what-is-a-midge/
http://www.undiscoveredscotland.co.uk/
https://www.walkhighlands.co.uk/

Veel plezier!

I don't need therapy, I just need to go to Orkney!

Offline Wolfcvd

  • Schotland fan
  • Berichten: 277
Re: Tips voor rondreis van 8 dagen?
« Reactie #2 Gepost op: 14 jul 2017, 17:09 »
Het is niet alsof het westen van Schotland bedekt is met een dikke laag midges. Ze zijn vooral actief bij windstil, miezerig weer en gelukkig heb je langs de kust vaak een briesje. En als ze er wel zijn, zoals SnEm zegt: Smidge en een netje zouden moeten werken.
For guided walks up Ben Nevis, check: Best Nevis Mountain Guiding