Reizen in Schotland > Reizen door Schotland met een huurauto

Goedkoop een auto huren in Edinburgh

(1/3) > >>

Nietepie:
Mijn vriendin en ik gaan van zaterdag 7 oktober t/m vrijdag 13 oktober naar Schotland en willen daar ook wat rond rijden. We gaan met het vliegtuig naar Edinburgh en kijken daar rond. Dan willen we vanaf maandagochtend t/m donderdag of vrijdagochtend een auto huren. Wel een automaat. Nu weten we dat dat duurder is, maar waar kunnen we dan het beste die auto huren. Ik heb het idee dat het duurder is om de auto in de stad te huren dan op het vliegveld. En moeten we vooraf bespreken of zouden we gewoon ter plekke die auto kunnen huren? En wat is de betrouwbaarste autoverhuurder?

Wolfcvd:
Ik heb laatst een auto gehuurd op Edinburgh Airport met Europcar. Ik ben altijd erg tevreden met Europcar, ze hebben soms goede deals en meestal krijg je een upgrade. Ze werken samen met Easyjet, dus als je via de Easyjet website reserveert krijg je ook korting. En je hoeft niet met Easyjet te vliegen om via hun website een auto te huren.

Je kan ter plekke huren, maar als je geld wilt besparen dan kan je beter van te voren boeken.
Zorg er wel voor dat de naam op de creditcard waarmee je betaald overeenkomt met de naam op de rijbewijs van de bestuurder. Anders krijg je de auto niet mee.

Arnold Clark is ook een goed verhuurbedrijf, maar vaak een beetje duurder, tenzij ze een of andere aanbieding hebben (huur 5 dagen voor de prijs van 3, ofzo). En je krijgt niet altijd een upgrade.

Hopelijk heb je hier wat aan!

Groetjes,
Caroline 

Nietepie:
Dank je voor je reactie. Ik ben natuurlijk meteen gaan checken bij Europcar, maar ze zijn echt te duur met een automaatje voor 4 dagen. Bijna 400 euro. Ik heb zelfs een paar keer gecheckt, via Easyjet.com en andere sites, maar Europcar is dus 1 van de duurste autoverhuurders.

Heeft iemand ervaring met Easirent?

Wittebeer:
De laatste jaren boek ik bij Rentalcars.com. Weet niet hoe dat in Schotland gaat want ik ga daar met mijn eigen auto naar toe. Nooit problemen gehad behalve dat ze altijd bij het afhalen zeuren over extra verzekeringen of upgrade, afkopingen en zo. Daar wel bij opletten je bent zo een bedrag verder. Maar dat had ik ook voordat ik bij rental cars boekte. Eigenlijk is het een gewone vergelijkingssite.
Vroeger vond ik AVIS top maar met anderen had ik dan weer goede ervaringen het hangt van de vestiging af denk ik. Daarom neem ik meestal de goedkoopste maar ik moet de naam wel kennen anders pak ik een ander.

http://www.rentalcars.com/SearchResults.do?enabler=&country=Verenigd+Koninkrijk&doYear=2017&distance=10&ftsEntry=1472171&city=Edinburgh&driverage=on&doFiltering=false&dropCity=Edinburgh&dropFtsType=A&ftsAutocomplete=Edinburgh+luchthaven+(EDI)%2c+Edinburgh%2c+Verenigd+Koninkrijk&driversAge=30&dropFtsAutocomplete=Edinburgh+luchthaven+(EDI)%2c+Edinburgh%2c+Verenigd+Koninkrijk&dropFtsLocationName=Edinburgh+luchthaven+(EDI)&fromLocChoose=true&filterTo=1000&dropLocationName=Edinburgh+luchthaven+(EDI)&dropCountryCode=gb&ftsType=A&doMinute=0&countryCode=gb&puYear=2017&ftsLocationSearch=36736&dropFtsSearch=L&locationName=Edinburgh+luchthaven+(EDI)&puMinute=0&ftsInput=edin&doDay=13&searchType=&filterFrom=0&coordinates=55.9493%2c-3.36226&puMonth=10&travelReason=Leisure&dropLocation=36736&dropFtsInput=edin&doHour=10&dropCountry=Verenigd+Koninkrijk&dropCoordinates=55.9493%2c-3.36226&ftsLocationName=Edinburgh+luchthaven+(EDI)&ftsSearch=L&puDay=7&dropFtsLocationSearch=36736&puHour=10&location=36736&dropFtsEntry=1472171&doMonth=10&filterName=CarCategorisationSupplierFilter

Wittebeer:
Aanvulling: Het aangewezen model zegt helemaal niks. Ik heb nog nooit de auto gehad die op het voorbeeld stond. Maar qua model was het altijd wel goed. Dat risico is wel wat groter als je model koekblik kiest. En Ja de airport is meestal goedkoper omdat daar meer concurrentie is. Het is daar ook meer lopende band werk dus gaan ze akkoord met elk krasje dat je eventueel aangeeft. Neem de tijd, zij hebben die niet.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie