Auteur Topic: cairngorms NP & Loch Lomond  (gelezen 3482 keer)

ellenenbart

  • Gast
cairngorms NP & Loch Lomond
« Gepost op: 19 mrt 2017, 11:01 »
Hoi allemaal,
volgende zomer trekken we met ons gezinnetje van 4 (twee avontuurlijke dochters van 9 en 10) voor de eerste keer naar Schotland.
We hebben een hele route uitgestippeld die we gaan afleggen met onze buscamper. We hebben niets geboekt (alleen de tocht door de kanaaltunnel) dus alles blijft open tijdens onze reis. We hebben 4 weken de tijd om dit mooie land te ontdekken. Nu mijn vraag: welke zijn de leukste plekjes in het Cairngorms NP? Nu dacht ik om langs Braemar te rijden, daar te overnachten en een wandeling te doen en vervolgens in de omgeving van Aviemore nog 2 nachten te blijven. Loch an Eilein staan dan op het schema, het Highland wildlife park en we willen ook een stop maken in Kincraig bij de border collies. (onze border reist ook mee, vandaar de interesse). Is dit te doen of raden jullie andere zaken aan?

Een zelfde vraag eigenlijk maar dan voor Loch Lomond. Welk deel van dat park is het leukste om mooie wandelingen of boottochten te maken? Daar geraak ik voorlopig nog niet uit.

En hoe zit het in Schotland met de midges? Ik heb ergens gelezen dat een lotion van Avon zou helpen?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

skye

  • Gast
Re: cairngorms NP & Loch Lomond
« Reactie #1 Gepost op: 20 mrt 2017, 19:23 »
In Aviemore heb je ook nog the Cairngorm Reindeer centre, rendieren bezoeken en voeren. De hond mag alleen niet mee.

skye

  • Gast
Re: cairngorms NP & Loch Lomond
« Reactie #2 Gepost op: 20 mrt 2017, 19:29 »
Wat betreft de midges, Avon so soft inderdaad. Of Smidge.

ellenenbart

  • Gast
Re: cairngorms NP & Loch Lomond
« Reactie #3 Gepost op: 23 mrt 2017, 20:04 »
Bedankt alvast. En wat denk je van onze eventuele stops in Braemar en Aviemore? Of raad je nog andere plekjes aan in het park?

skye

  • Gast
Re: cairngorms NP & Loch Lomond
« Reactie #4 Gepost op: 24 mrt 2017, 10:36 »
Braemar is een leuk plaatsje en daar in de omgeving kun je genoeg mooie wandelingen maken.
Aviemore staat bij ons altijd op het programma vanwege de rendieren, ik adopteer een paar en wil ze zeker eens per jaar zien. We kamperen dan of in Aviemore of in Grantown on Spey. Het is bij Aviemore gewoon een mooie omgeving met voor elk wat wils. Er is ook nog een sledgedog centre, daar ben ik zelf nog nooit geweest. Bij de border collies wel, erg leuk.
 Mocht je nog geinteresseerd zijn in vogels, bij Loch Garten zitten ospreys, visarenden, daar is een bezoekerscentrum bij. Ook altijd leuk om heen te gaan, al was het maar door het enthousiasme van de medewerkers. Devisarenden hebben daar een nest, met ook een webcam erop. En bij het centrum hebben ze hele goede kijkers. Toevallig is gisteren EJ, het vrouwtje, weer teruggekomen op het nest, in de winter gaan ze altijd naar Africa. Ze is hier nu voor het 15e jaar. Hopenlijk komt haar mannetje van de afgelopen paar jaar, Odin, ook gauw weer terug.
En wat ook herl leuk is, dolfijnen spotten. Op Black Isle, net boven Inverness is een plek dat heet Chanonry Point en daar kun je dolfijnen spotten. Je moet dan even kijken na de getijden, na te vragen bij the dolphin centre, twee keer per dag maak je de grootste kans. Geen garantie maar als je ze ziet is het zo'n mooie ervaring. Vanuit Cromarty iets verderop gaan ook boottochtjes waarbij je kan dolfijnen spotten.