Reizen naar Schotland > Reizen naar Schotland met de boot

Orkney

(1/4) > >>

McRedlek:
Ik ben een reis aan het plannen voor een groep van 12 personen naar Orkney. We gaan met meerdere auto's.
Ik vraag mij af of het haalbaar is om vanaf Newcastle de laatste veerboot in Scrabster te halen. Het is zo'n 640km, in het begin een beetje snelweg, daarna niet meer.
We kunnen om en om rijden. Tussen aankomst veerboot en vertrek zit 10 uur.
Maar hoe zit het met de terugweg, lukt dat ook? Wie heeft hier ervaring mee? Alle tips, opmerkingen zijn welkom.

Petra:
Of het haalbaar is is één of je moet willen is twee.

Volgens de gegevens komt de boot in Newcastle aan om 9:30, wat niet wil zeggen dat jullie ook om die tijd van boord rijden. Het zal eerder later dan vroeger zijn.
Het is als alles mee zit qua afstand zo'n 8 uren rijden. Ook al kan er om en om gereden worden, dan is continu doorrijden niet verantwoord. Dat reken wat rust pauzes erbij. Misschien moet er onderweg getankt worden, kom je ergens iets van wegwerkzaamheden tegen, krijg je langzaam verkeer voor je en even geen mogelijkheid om in te halen en dan heb ik het nog niet over eventuele pech onderweg of verkeerd rijden om Newcastle uit te komen, wat tijd kost.
Dan vertrekt de boot uit Scrabster 19:00 uur, maar er moet daarvoor al ingecheckt worden, wat tijd kost.

Het zou misschien net kunnen, maar ik heb een ander idee bij ontspannen op vakantie.

Struner:
Welkom op het forum McRedlek.
& en natuurlijk veel plezier in Orkney! (Schotland is het land waar je doorheen reist om naar Orkney te gaan  :laughing7: )
Ik neem aan dat jullie met de Pentalina gaan vanaf Gills Bay? De Hamnavoe vertrekt al om 7 uur vanaf Scrabster. & ik ben nog nooit voor 10 uur weggereden uit Newcastle.
Zelf overnacht ik meestal in de buurt van Inverness (wel, Aviemore / Beauly) om dan de middagboot van Gills Bay te nemen. Die boot is ook nogal wat goedkoper. Dan kun je ook nog wat als je eenmaal op Mainland bent.
Verder ben ik het met Petra eens, het is niet een ontspannen begin.
Wanneer gaan jullie, wat gaan jullie doen & waar verblijven jullie met zo'n grote groep?
MVG,
---Peter.

SnEm:
Ik volg Petra & Struner, haalbaar ja, maar leuk zal het niet zijn en jullie zijn met verschillende wagens...ik zou een stoppen in Inverness en daar overnachten
Vorige zomer konden we pas rond 10uur uitrijden van de boot!
Ook, eens voorbij Inverness, zijn er echt geen rechte banen meer :-)
Idem voor de retour, al je pas rond 08.45 in Gils Bay aankomt, moet als een zot rijden om tegen 16uur in Newcastle te geraken....

Orkney, hier krijg je geen spijt van!

McRedlek:
Dank jullie voor je uitleg!
Erg duidelijk en mijn oorspronkelijke idee lijkt dus een aardige uitdaging en ik ga kijken naar alternatieven. Ik ben eerder in Schotland geweest voor een rondreis maar dan rij je toch anders dan op zo'n doortocht als deze. Daarom wilde ik jullie als geroutineerde Schotland kenners eens peilen.

Aberdeen - Kirkwall zou ook een mogelijkheid zijn. Kirkwall - Stromness is zo'n 20 minuten rijden lijkt me.

Even over het doel van de reis. We gaan met maximaal 12 personen naar Stromness om daar te duiken in Scapa Flow. We hebben dus auto's volgepakt met duikspullen.
In Schotland blijven we inderdaad niet hangen. Daar moeten we doorheen. De vorige duiktrip was naar Skye, ook geweldig. Maar ook een lange rit, alleen niet afhankelijk van twee veerboten.

@Struner, We willen uitkomen in Stromness, dus dan zou Scrabster - Stromness de snelste verbinding zijn
Ik ben aan het plannen voor sept. / okt. 2017. We slapen aan boord van de boot charter waar we ook mee duiken. Ik moet wel op tijd zijn omdat de boot charters later in het jaar vol lopen voor die periode. En als we besluiten onderweg te overnachten moet ik ook nog accommodatie vinden voor 12 pers. voor 1 nacht (heeft iemand hiervoor tips?)

Nogmaals bedankt voor de reacties
Meer tips en aanvulling zijn zeer welkom

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie