Auteur Topic: Geografische Middelpunt van Schotland onthuld in Glentruim op 05-06-2015  (gelezen 16171 keer)

Offline Light

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.280
Vlakbij het Clan MacPherson Memorial in Glentruim is vrijdagmiddag, 5 juni 2015 om half 3 locale tijd, het Geografische Middelpunt van Schotland, a.k.a. "The Heart of the Highlands" onthuld door de nieuwe Local MP Drew Hendrie, mevrouw Eedie Russell en de heer Alistair Macrae, die samen met Ruaridh Ormiston (Newtonmore Riding Centre) initiatiefnemer van dit project is. Er waren circa 40 mensen aanwezig bij de onthulling. Daarnaast waren er een aantal Riders and Carriage Drivers met rijtuigen aanwezig, die meedoen aan de 'Inaugural Golden Hoof 2015 Charity Ride'.
De 'marker stone' is gesitueerd aan de oostzijde van de ongenummerde weg tussen Catlodge en Bridge of Truim, circa 100 meter ten noordoosten van het MacPherson Memorial.
Mr. George Campbell, de eigenaar van het aangrenzende land, heeft dit 'event' mede georganiseerd en de omgeving van de 'marker stone' ingericht. Mensen die deze onthulling bijwoonden, konden hun auto's op Mr. Campbell's land parkeren, waaruit de meesten na de ceremonie met een Landrover weer weggesleept werden om hun weg op -minder glad- asfalt te vervolgen... Het 'wee' Nissannetje van ondergetekende was veilig bij het MacPherson-monument geparkeerd en behoefde dus geen 'nasleep'.  :D
Het weer tijdens de ceremonie, de dedicational tune door de locale Piper, het hapje shortbread en een slokje Stag's Breath Liqueur, was echt Schots: opklaringen, zon, een buitje, opklaringen, zon, een buitje.

Helaas weet ondergetekende niet hoe zij een aldaar geschoten foto moet toevoegen...
Elke dag is een kans er (weer) iets moois van te maken

Offline Bram

  • Schotland fan
  • Berichten: 153
Met zo'n beschrijving zijn foto's bijna overbodig (maar stiekem toch wel benieuwd)

Offline Light

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.280
 :laughing7:
Elke dag is een kans er (weer) iets moois van te maken

Offline Mathilde

  • Schotland fan
  • Berichten: 921
Ik zal Light een handje helpen. Ik heb namelijk op facebook iets gevonden van de steen onthulling.
https://www.facebook.com/mailcoach100
Even een stukje naar beneden rollen dan zijn daar drie foto's. Ondertussen komen jullie een aantal foto's tegen van een 100 jarige postkoets en wij weten hoe het is om daarop mee te mogen rijden.
Hartstikke goed
Maar de onthulling van de steen was ook erg leuk om mee te maken
I love Scottish summer, it's my favourite day of the year.

Offline Light

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.280
Nou ja,... De postkoets was niet echt 100 jaar oud, maar het was een tweedaags Charity Event om geld in te zamelen voor een speciaal rijtuig waarop mindervaliden en rolstoelgebruikers ook kunnen mennen. Men deed de 100 jaar geleden voor het laatst rijdende postkoets even herleven middels dit prachtige rijtuig, bespannen met (vier teams van) vier paarden en de passagiers waren grotendeels in historische kleding, tweed, tartan etc. gekleed. Het viel ons toe een van de 8 stukjes van de route op deze postkoets mee te mogen rijden. Een onvergetelijke ervaring! En afgezien van 'n klein drizzle-tje zat het weer ook nog 'ns heel erg mee.
Elke dag is een kans er (weer) iets moois van te maken