Schotland accommodatie > Schotland campings

Voor het eerst naar Schotland

(1/2) > >>

rianne44:
Aankomende zomer willen wij voor het eerst naar Schotland op vakantie. Het plan is om met eigen auto en tent te gaan en dan veel te gaan wandelen. Nu schrikken de berichten, op diverse sites, betreffend het klimaat in Schotland ons een beetje af; is Schotland echt wel geschikt om in een tent te verblijven?
Zo ja, is het noodzakelijk te reserveren op campings of kun je overal een plekje vinden? En zijn er ook trekkershutten (vrij, zonder reservering te betrekken) op de meeste campings, mocht het weer echt heel slecht zijn?
Zoals jullie zien, geen ervaring met Schotland, overigens wel met Noorwegen (misschien vergelijkbaar), dus ik hoor graag van jullie!!
En evt tips wat te zien/ te doen zijn ook van harte welkom.

Groet Rianne

Sas.:
Welkom op het forum  :wave:

Nog nooit in een tent in Schotland gebivakkeerd, maar diverse andere forumleden wel die vast tips en/of advies kunnen geven.
Regenpak mee, maar vergeet vooral de zonnebrand niet!

Heb je al een idee naar welke gebieden jullie gaan?

skye:
Hai Rianne
Welkom op het forum.
Wij kamperen ook altijd met de tent. Wij hebben nu een tunneltent waar je ook in kan staan en met leefruimte genoeg omook in te koken. Daarvoor hadden we een laag tunneltje. De grote bevalt goed. De  belangrijkste reden voor de aanschaf was wel dat je dan met regenachtig weer toch meer comfort hebt.
Het weer in Schotland, ja, dat kan alle kanten op, maar laat ik het zo zeggen, we hebben nog nooit drie weken regen gehad.
Wij reserveren nooit campings. De enige keer dat dat mis ging was toen er een keer een groot evenement was wat wij niet wisten. Toen zijn we maar in een B&B gegaan.
Je moet er wel even aan denken dat er ook veel holiday parks zijn waar geen tenten op mogen. Ook genoeg leuke campings waar dat wel mag.
Trekkershutten zoals je die in Scandinavie ( zijn wij ook veel geweest) hebt kennen ze eigenlijk niet zo in Schotland. Op de camping in Strontian hadden ze wel twee. Op Invercoe hadden ze nog iets wat er op leek. En je hebt wigwams,  dat zijn ook een soort hutjes. Wij hebben daar eens twee nachten in gezeten in Engeland. Maar ik heb begrepen dat je die toch vaak van te voren moet boeken.
Maar kamperen in Schotland is best te doen.

Al enig idee welke gebieden jullie heen willen?

Groeten Skye, ja, genoemd naar dat mooie eiland.

skye:
Haha, we zijn niet nieuwsgierig he Sas. :tongue3:
Maar wel handig om te weten voor tips.
En misschien ook even met of zonder kids, interesses?

MacJos:
Misschien alvast even in de stemming komen?  :laughing7:Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie