Overige onderwerpen over Schotland > Boeken over Schotland

Vrijheid en Whisky

(1/1)

Lord of the Drams:
Beste Schotlandliefhebbers,
graag laat ik jullie kennis maken met mijn nieuw boek: "Vrijheid en Whisky".

Alhoewel eeuwenlang het strijdtoneel van Romeinse, Deense en Engelse legers, is Schotland in het verleden lange tijd een trotse onafhankelijke natie geweest. In zijn boek ‘Vrijheid en Whisky’ schetst auteur Stijn Hiers de geschiedenis van het land en haar inwoners, van de vroegste tijden tot vandaag. Het is het verhaal van een trots volk en zijn lange strijd voor identiteit en onafhankelijkheid. Van de beruchte Picten in de Schotse Hooglanden, tot William ‘Braveheart’ Wallace; van Bonnie Prince Charles tot Rob Roy en van WO I- Veldmaarschalk Douglas Haig tot de Vikings: ze komen allemaal aan bod.
 
Het boek werd rijkelijk geïllustreerd met meer dan 150 oude en nieuwere whiskylabels. Die etiketten, vaak ware kunstwerkjes, beelden telkens een stukje van de geschiedenis uit, die op de tegenoverliggende pagina wordt behandeld. Want zoals de beroemde Schotse dichter Robert Burns ooit schreef – en het boek ontleent er zijn titel aan: “Freedom an whisky gang thegither”. Vrijheid en whisky gaan hand in hand. Voor en door whisky werd trouwens menig veldslag gevochten en beslecht, en de rol van whisky in de Schotse geschiedenis wordt dan ook belicht.
 
Regelmatig wordt ook de link tussen Schotland en Vlaanderen dan wel Nederland gelegd. Zo vinden heel wat Schotse clans hun oorsprong bij Vlaamse ridders die in Schotland vochten, en waren het Vlamingen die mee aan de basis lagen van de kiltproductie, of de stichting van de eerste echte Schotse steden of burghs. En wat te denken van een Nederlandse koning die in Schotland de plak zwaaide?
 
Kortom, aangeraden literatuur voor al wie de Schotten een warm hart toedraagt. Of voor wie gewoon houdt van een lekker glas Schotse whisky natuurlijk.
 
“Vrijheid en Whisky” telt 240 blz (hardcover en full color) en kost 19,95 euro (excl. verzending). Bestellen kan via het contactformulier van www.lordofthedrams.eu .

Het boek is natuurlijk ook te verkrijgen bij de betere whiskyhandels in Nederland en Vlaanderen !

Lord of the Drams:
Even meegeven dat het boek nu ook  online via De Standaard Boekhandel kan besteld worden  :hello2:

Navigatie

[0] Berichtenindex

Naar de volledige versie