Auteur Topic: Weer terug: reisverslag  (gelezen 10298 keer)

Offline Gera

 • Schotland fan
 • Berichten: 76
Weer terug: reisverslag
« Gepost op: 28 jul 2013, 21:26 »
Verslag Schotland

5 juli 2013
Gezien onze ervaringen op voorgaande reizen naar Schotland, wilden we dit keer niet al te vroeg in Ijmuiden zijn. Toch lukte ons dat wederom niet en stonden we dus heel ruim van te voren al bij de boot. Gelukkig mocht ik samen met de kinderen alvast via de voetgangersterminal de boot op, terwijl mijn man nog een paar uur in de warmte stond te wachten tot hij als één van de laatsten de auto de boot op mocht rijden.
Op het laatste moment hadden we onze hut nog gewijzigd naar een 'nieuwe' 5p hut (ze hebben dit jaar voor het eerst 5p hutten). Dat beek heel fijn te zijn, deze hut is net iets ruimer dan een 4p hut en heeft aan 1 kant een vast 3p stapelbad (dus niet zo'n klapding)
De overtocht verliep verder voorspoedig.

6 juli
We zijn naar Glen Coe gereden en hebben op de Red Squirrel campsite de tent voor 1 nacht opgezet. Omdat we hier vorig jaar ook zijn geweest, was het voor de kinderen bekend en ze vermaakten zich dan ook direct.

7 juli – 15 juli
We zijn doorgereden naar Dunvegan. Helaas een spugende peuter onderweg, dus dat was poetsen. Verder verliep ook deze rit prima, hoewel we wel blij waren dat we de volgende dag niet weer hoefden te rijden.
Het uitzicht vanaf de camping was werkelijk geweldig, dus bedankt aan degenen die deze camping op dit forum hebben aanbevolen!
We hebben coral beach bezocht, een leuk wandelingetje met de kinderen, de koeien stonden tot aan het water, dus hebben we omgedoopt tot zeekoeien.
Portree was wel aardig, alleen met 3 jonge kinderen niet echt een succes. Wel een ontzetten leuk en goed restaurantje bezocht. Later deze week nogmaals in Portree geweest en op advies van een medekampeerder een winkel met oa batics bezocht, daar was ik bijna niet weg te slaan, wat een mooi spul hadden ze daar!
Dunvegan castle hebben we natuurlijk ook bezocht, het kasteel zelf vonden we wat minder, vooral de moderne onderdelen konden ons niet bekoren, hoewel we best begrijpen dat kunststof regenpijpen wel heel praktisch zijn. De tuinen vond ik zelf wel mooi, helaas zijn tuinen niet zo besteed aan een schoolkind en een kleuter die luidkeels verkondigden dat ze het stom vonden en een peuter die de bloemen wilde plukken. Wel hebben we een vistochtje geboekt en dat was erg leuk. Onze oudste wilde heel erg graag vissen, dus daar gingen we, allemaal een hengel mee en dan in een klein bootje kijken of we wat zouden vangen en dat lukte. Oudste helemaal blij en ook peuter vond het helemaal geweldig, ze heeft zelfs 2 visjes gevangen. Middelste vond het gewoon lekker om op het bootje een beetje voor zich uit te dromen.
De overige dagen hebben we rondgereden en her en der een klein stukje gelopen.
Op de camping hebben we ons kostelijk vermaakt met kijken naar andere vakantiegangers. Gezinnen in een iglootje, een grote tunneltent die met iedere windvlaag bijna plat ging, een enorme caravan+voortent en als klapper een grote bus met slide-outs die de boel flink blokkeerde toen hij even het toilet ging legen.
Al met al hebben we ons hier prima vermaakt.

15 juli – 22 juli
Na Skye zijn we naar Mull gegaan. Ook daar rondgereden en ons aan de stranden vermaakt met het vangen van krabben en zoeken naar mooie stenen, schelpen, etc. Iona vonden we erg leuk, de kinderen vonden de ruine van de nunnery erg leuk en interessant, ze wilden er alles over weten. Het klooster hebben we links laten liggen, aangezien onze peuter de rust aardig kan verstoren. Wel hebben de Dun I beklommen en hoewel het geen munro was, waren we er toch trots op dat we boven zijn gekomen, zelfs ons peutertje heeft zowel naar boven als naar beneden helemaal zelf gelopen. Op donderdag zijn we naar Tobermory gereden met het idee naar de highlandgames aldaar te gaan, maar het was erg druk en we konden onze auto niet parkeren, dus we zijn doorgereden. Later die week nogmaals die kant op gereden, maar dan om op de boot richting Lunga en Staffa te stappen. We hadden geluk en kwamen in een school dolfijnen terecht, wat was dat prachtig, we kwamen ogen tekort. Daarna richting puffins, wat een grappige diertjes zijn dat en je kan er echt heel dichtbij komen.
De rest van die week hebben we het om gezondheidsredenen rustig aan gedaan, ik had graag meer gewandeld, maar dat ging gewoon niet.

22 juli – 27 juli
De laatste camping was in Galloway, vlakbij Kirkudbrigh. Deze camping hebben we gekozen omdat het daarvandaan niet zo heel ver is naar de boot en er voor de kids leuke dingen in de omgeving zijn. We hebben een ontzettend leuk wildpark bezocht waar we een slang vast mochten houden, met als gevolg dat de kinderen nu een slang als huisdier willen (en een konijn en een cavia). Denk dat we daar nog maar een aantal nachtjes over gaan slapen. Een museum over edelstenen leek de kinderen in eerste instantie niet leuk, maar uiteindelijk vonden de oudste 2 het zo geweldig dat ze nu zelf stenen willen verzamelen en een museum willen starten. Een dagje naar Cream o'Galloway was helemaal fantastisch voor ze, veel houten klim en klauter dingen. Verder hebben we daar ook wat strandjes bezocht waar wederom krabben werden gevangen en natuurlijk werd er gezocht naar mooie stenen voor 'het museum'.

27 juli – 28 juli
Op weg naar de boot. Om niet al te vroeg te zijn nog even naar het shopping centre vlakbij geweest, wederom een tip van dit forum. Helaas was peuter bijzonder dwars dus toen toch maar op tijd richting boot gegaan. Helaas mocht ik nu niet met de kids vast via de voetgangers terminal de boot op, dus hebben we in de auto zitten wachten en wachten en wachten en wachten. Kids al bang dat de boot vol zou zijn en we er niet meer op zouden passen, maar gelukkig, we pasten nog net en ook de 2 auto's en 2 motoren achter ons konden er nog bij, maar toen was het ook echt helemaal vol.
De overtocht zelf begon heel rustig, waarbij vooral peuter zich flink heeft uitgeleefd bij de kinderdisco van de kidsclub. Gedurende de nacht werd het echter wat onrustiger, het schip begon wat te bonken. 's Morgens bleek dat het weer zodanig was dat we binnengeloodst moesten worden. Gelukkig werd niemand van ons zeeziek.

Het weer. Tja, wat moet ik over het weer zeggen. We hadden dikke truien mee, thermisch ondergoed, extra fleecedekens, dikke sokken en voor het geval het misschien een middagje warm zou zijn ook allemaal 1 korte broek. Die fleecedekens hebben goed dienst gedaan nadat jongste midden in de nacht haar slaapzak had ondergespuugd en 's avonds was een warm vest ook best lekker, maar verder was het weer zo onschots dat we ipv het thermische ondergoed beter wat korte broeken en t-shirts mee hadden kunnen nemen.

Al met al was het weer een geweldige vakantie.

Offline Light

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.280
Re:Weer terug: reisverslag
« Reactie #1 Gepost op: 29 jul 2013, 16:55 »
Wat een leuk verslag. Fijn dat jullie zo hebben genoten. Hopelijk is peuter nu ook weer vlug in 'goeden doen' ;-) en spuugt er niemand meer.
Dank voor het 'delen'.
Elke dag is een kans er (weer) iets moois van te maken

Offline Sas.

 • Administrator
 • *
 • Berichten: 2.202
 • life in the slow lane
Re:Weer terug: reisverslag
« Reactie #2 Gepost op: 29 jul 2013, 17:02 »
Een zeer geslaagde vakantie zo te lezen  :icon_sunny: Wat herkenbaar, niet te vroeg willen zijn maar wel op tijd.

met als gevolg dat de kinderen nu een slang als huisdier willen (en een konijn en een cavia)
gaat mooi samen, afhankelijk van het soort slang kun je beginnen met een combi slang+muis, en dan via cavia door naar konijnen  :laughing7:

Offline Light

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.280
Re:Weer terug: reisverslag
« Reactie #3 Gepost op: 30 jul 2013, 00:32 »
@ Sas: Ja, dat dacht ik ook  :laughing7:
Zoef / Hap...
Heeeeel effe niet opgelet: oei, huisdier (muis/cavia/konijn/hondje) weg ...
"Mam... Mam! Ma-am... Wat heeft Slanggie daar voor rare bult?"
 :o  :-X
Elke dag is een kans er (weer) iets moois van te maken

Offline Gera

 • Schotland fan
 • Berichten: 76
Re:Weer terug: reisverslag
« Reactie #4 Gepost op: 30 jul 2013, 09:10 »

ik vond het ook al geen handige combi :-) dus oudste heeft pech, die slang komt er voorlopig niet.

Offline Toeter

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.164
Re:Weer terug: reisverslag
« Reactie #5 Gepost op: 30 jul 2013, 12:34 »
Leuk reisverslag.  :icon_thumleft:

Fijn dat jullie hebben genoten en wat zal het een mooie ervaring zijn geweest om een school dolfijnen te zien. Foto's?????