Reizen in Schotland > Reizen door Schotland op de motor

Voor het eerst op de motor naar Schotland

(1/3) > >>

Sandra:
Het zal er dit jaar wel niet meer van komen maar omdat een goede reis een goede voorbereiding vraagt en de voorbereiding ook al pret is ben ik gewoon eens gaan kijken naar een rondje Schotland op de motor. Het zal wel op zijn vroegst volgend jaar worden dat we deze reis gaan maken (Als ik Rob tenminste zover krijg dat hij wil rijden want zelf heb ik geen motorrijbewijs  :tongue3:) maar gewoon om vast ideeën op te doen, tips te vragen en te kijken of alles realistisch is, zet ik hier vast de route neer:

Newcastle - Edinburgh 167 km
Edinburgh - Culloden  252 km
Culloden - Applecross 130 km
Applecross - Isle of Skye 106 km
Isle of Skye - Glencoe 186 km
Glencoe - Oban 53 km
Oban - Stirling 136 km
Stirling -Newcastle 230

De vragen die ik hierbij heb zijn:

Zijn de afstanden die ik erbij gezet heb reëel?
Hoeveel km kan je ongeveer op een dag in Schotland rijden? (We zijn best sportieve rijders maar het is natuurlijk wel vakantie en het moet geen jakkeren worden)
Hoeveel dagen zou ik voor dit rondje nodig hebben?
Missen er dingen die je perse gezien moet hebben? (Het is Rob zijn eerste keer naar Schotland en voor mij de 5e tegen die tijd)

Ook andere tips, routes en ideeën zijn natuurlijk van harte welkom!

Kokkie:
Newcastle-Edinburg zou ik op de terugweg doen (ik ga ervan uit dan je met ferry vanaf IJmuiden gaat).
East Scotland is niet veel bijzonders vind ik en aan het eind van de vakantie is het toch meestal zo snel mogelijk naar de boot.
Applecross Pass is echt een " must",evenals de Glencoe!
Rondje Skye zou ik ook doen. Pak hier de "Road to the Isles" van Fort William naar Mallaig en neem daar de ferry!
Google eerst goed op internet o.a  The massacre of Glencoe in 1692!,Road to the Isles is een van de mooiste routes.
Stukje historie geeft echt een toegevoegde waarde!
Glencoe bezorgde mij kippevel. Zeer mystieke route,vooral als je weet wat hier zich heeft afgespeeld 300 jaar geleden! Hoop dat je daar slecht weer hebt die dag. Dit geeft echt een perfect Scotland gevoel.
3x op de motor die kant op geweest en ook een paar keer met de auto.

Jazz:
Hoi Sandra,

Mooie route! Kokkie heeft goede tips, Glencoe, Applecross en Skye zijn een must. Arran en Jura zijn ook leuk als je een beetje wilt "eiland-hoppen".

De afstanden moeten prima te doen zijn en laat voldoende ruimte over om onderweg te stoppen, mits het weer goed is. Ik zou zeggen dat je die route in 9-10 dagen moet kunnen doen, maar dat is ook afhankelijk van in welke mate je "toeristje" wilt spelen en bepaalde plekken wilt zien.

Je moet er wel rekening mee houden dat het bij regen of ander slecht weer langer kan duren. We zitten nu in mei en het sneeuwt hier zelfs nog af en toe. Zelfs voor Schotland ongebruikelijk, maar het kan zomaar gebeuren dus. Gelukkig kun je meestal altijd wel onderweg een B&B in duiken.

Succes!

Freerk08:
Cairngorms en omgeving heeft ook een aantal fraaie rijwegen.
Maar ja hoelang wil je daar over doen? Er zijn zoveel mooie rijwegen op de motor. En natuurlijk is het slim om te weten of je ook nog iets wilt zien naast de weg.
Qua rijden van de route die je hebt is een week voldoende, maar ja dan is het rijden en rijden en ......
Ooit wel gedaan bv. Jedburgh naar Applecross in 5 uur, het kan maar of mijn passagier dat leuk vond mwahhh.

Sandra:
Bedankt allemaal voor de tips. Voorlopig is gebleken dat mijn lieve vriendje in ieder geval wil wachten tot ik zelf motor kan en mag rijden dus dit jaar zal het m niet meer worden. Maar wat in het vat zit verzuurt niet.

En Rob is wel van het rijden, rijden en nog eens rijden (ik waarschijnlijk iets minder maar dat kan ik nu nog niet zeggen) dus we zien wel waar we uitkomen!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie