Auteur Topic: Weer terug  (gelezen 5102 keer)

Offline Gera

  • Schotland fan
  • Berichten: 76
Weer terug
« Gepost op: 01 sep 2012, 21:28 »
Vanochtend weer terug gekomen uit Schotland. We hebben geen weblog oid bijgehouden, maar hier dan toch even een verslag.

Op de dag van vertrek war we op tijd klaar. Op naar de boot! Wederom moesten we een tijd wachten voordat we de boot op mochten, maar dan heb je ook wat! We stonden net als vorig jaar in het vrachtwagenruim, dit keer niet aan de rand, maar echt tussen de vrachtwagens. De bootreis zelf ging voorspoedig, helaas wel een hut op dek 3, dus we hoorden de motoren en het was bloedheet in de hut. Aangekomen aan de overkant waren we snel weg, dat is het voordeel van tussen de vrachtwagens staan.

Eerste camping was in Glendaruel. Het was rustig op de camping. De omgeving was mooi. Een paar keer naar Dunoon geweest omdat dat toch de grootste stad was, maar wel heel jammer dat ze daar niet wat meer van maken, de basis was er misschien ooit, maar alles is slecht onderhouden, heel jammer. We hebben in de omgeving wat gewandeld en helaas ook nog de arts mogen bezoeken vanwege een 2-jarige die niet wilde drinken (waarschijnlijk een keelinfectie geweest, maar mevrouw liet zich niet in de mond kijken). De camping was verder heel goed, schoon, heel vriendelijke mensen!

In de stromende regen onze spulletjes gepakt en op weg gegaan naar Ardnachmurchan/Kilchoan. Toen we aankwamen vroegen we ons af wat we op deze camping moesten. Het was echt 3xniks, alleen het uitzicht was geweldig. Echter, na een paar dagen bleek dit de beste camping van de 3 te zijn! Het sanitair was neit zo veel, maar de campinggasten waren heel netjes, dus dat het wat primitief was, maakte niet uit. Het zgn studiecentre was eigenlijk maar een bijeengeraapt zooitje oude boeken, botten en platen, maar bleek voor onze onderzoekende 7-jarige echt een uitkomst te zijn, hij kon op de foto's uitzoeken wat hij nu weer allemaal had gevonden. De kinderen vermaakten zich fantastisch op het stenenstrand met zoeken naar krabben en ander leven. Met een krablijn en een schepnet hebben kinderen hier echt een geweldig leventje terwijl pa en ma genieten van het geweldige uitzicht, hoewel 1 van ons ook jongste in de gaten moest houden, want met haar net 2 jaar, ging die natuurlijk ook op ontdekkingstocht.

Daarna naar Glen Coe gegaan. Een heel andere omgeving en dit keer een camping zonder geweldig uitzicht, maar met veel, heel veel midges. Deze kleine pestkoppen maakten het leven samen met de wat meer aanwezige regen toch wat minder aangenaam. Ook vonden we het hier wat lastiger om leuke activiteiten te vinden met jonge kinderen (jongste weigert om in de drager te gaan, dus wandelen zat er ook niet echt in), denk dat dit een mooi gebied is om nog eens heen te gaan als de kids wat ouder zijn. De laatste avond vloog de tent tegenover ons in de fik, wat best even wat stress gaf, vooral oudste was bang dat onze tent ook in de fik zou gaan.

De laatste 2 nachten hebben we in een yurt in Engeland doorgebracht, om lekker dicht bij de boot te zijn.

En toen de boot terug. Het verkeer zat itt vorig jaar zodanig mee dat we om 2 minuten voor half 3 aan kwamen rijden (inchecken vanaf half 3). Enige waar we wat 'last' van hadden waren wat duitse toeristen, eerst een bus die verkeerd stond voorgesorteerd bij 1 van de vele rotondes maar gewoon onze baan opreed (gelukkig hadden we al zo'n vermoeden dat hij ook naar de ferry ging), daarna een 4WD die hetzelfde deed en dan nog een paar campers die nog wat extra wilden genieten van de engelse rotondes. Maar goed, we waren dus vroeg bij de boot en redelijk snel door het inchecken en de douane heen. We werden netjes naar rij ?? verwezen, waar we direct weer uitgehaald werden, want ze hadden weer wat vulling tussen de vrachtwagens nodig. Dat was fijn! Wederom op het vrachtwagendek! De reis ging super, hut op dek 11, dus geen gebrom van de motoren en veel minder heet. Het eten was de terugweg ook veel beter dan de heenweg. Bij aankomst gingen we als 4e van boord en 3 kwartier na het aanmeren van de boot waren we thuis!

Nu weer thuis en vast bedenken wat we volgend jaar gaan doen. Wordt het Schotland of Noorwegen? In Schotland zijn we nog niet uitgekeken, ik zou graag nog naar Skye willen en hoorde op de boot ook dat Islay ook geweldig leuk is, ook met kinderen (leuke camping).

Offline Bute

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.169
Re:Weer terug
« Reactie #1 Gepost op: 01 sep 2012, 22:38 »
Fijn dat jullie genoten hebben, Gera!
Ook via Colintraive naar Bute gereisd?......................
There are two seasons in Scotland - Winter and July.

Offline Lenie

  • Schotland fan
  • Berichten: 238
Re:Weer terug
« Reactie #2 Gepost op: 02 sep 2012, 00:22 »
Leuk verslag en zo te zien hebben jullie genoten welkom terug dan maar weer :icon_sunny:

Offline Toeter

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.164
Re:Weer terug
« Reactie #3 Gepost op: 02 sep 2012, 07:19 »
Mooi dat jullie hebben genoten van de vakantie en dat de kinderen zich hebben vermaakt.

Offline Gera

  • Schotland fan
  • Berichten: 76
Re:Weer terug
« Reactie #4 Gepost op: 02 sep 2012, 10:58 »
Fijn dat jullie genoten hebben, Gera!
Ook via Colintraive naar Bute gereisd?......................

Nee, wel over gedacht, maar we waren niet zo heel lang daar en vonden de ferry prijzen nogal hoog. Wel jammer, denk dat een dagje Bute ons beter bevallen zou zijn dan ons dagje Dunoon.