Auteur Topic: Een aanrader rond Dufftown  (gelezen 4996 keer)

Offline Pixie

  • Schotland fan
  • Berichten: 166
Een aanrader rond Dufftown
« Gepost op: 21 aug 2012, 10:44 »
We zijn net terug van onze 7e Schotlandreis, dit jaar hadden we een huisje gehuurd in de buurt van Dufftown ... het huisje Neep Shed via deze site:
http://www.parkmorecottages.co.uk/default.asp

En het moet gezegd: we hebben nog nooit zo'n proper huisje gehad.
Heel rustig gelegen, mooi onderhouden, alles aanwezig.
Ons huisje had 3 slaapkamers (2 dubbel en 1 enkele), waarvan beide dubbele kamers ook een badkamer met WC en douche hadden.  Dan was er nog een 3e aparte badkamer met WC en bad.
In de tuin stond een tuinhuisje met daarin massa's foldertjes en ook gratis WIFI.  Sommige huisjes die dichter bij dit WIFI-punt liggen, hadden binnen ook ontvangst.  Wij lagen daar het verste vanaf, dus mochten wij in 'het kot' gaan zitten  ;)
De kinderen konden zich goed uitleven in de grote tuin, met daarin een aantal speeltuigen (piratenboot, schommels, zandbak, ... ).

Het is een echte aanrader midden in de whisky-regio (als niet drinkers hebben we niets met al die distilleries maar anderen kunnen daar ongetwijfeld hun hartje ophalen), we zaten op 3 minuten rijden van Glenfiddich.

De Huntly Falconry was ook niet veraf en de kids hebben daar hun hartje kunnen ophalen met de uilen  :D
We hebben dit jaar Fort George eens bezocht en daar na zoveel pogingen EINDELIJK 2 dolfijnen kunnen spotten.  We waren eerder al naar het Dolphin Centre geweest, maar daar hadden we niets gezien, op de terugtocht zag ik wel plots 'schapen' in de zee ... bleken zonnende zeehonden te zijn  :-[ :laughing7:  (een heel strand vol zeehonden, allemaal dankzij geocaching).
In Brodie Castle hebben ze de Lego-mannetjes geteld, in Braemar Castle kunnen de kids beertjes tellen en als ze goed geteld hebben krijgen ze een lolly.
Glamis Castle was ook heel mooi om te zien, alleen wat saai voor de kids.  Het viel ons op dat er nu enkel nog 'guided tours' zijn in die grotere kastelen, daar waar wij in 1999 nergens gidsen hadden.

De week ervoor hebben we ook een paar nachten in het Log Cabin Hotel in Kirkmichael geslapen, dat gaf een Canadees gevoel met al dat hout.  Was ook proper en in orde, als je geen zatte buren hebt die midden in de nacht je slaap verstoren door met deuren te slaan en een bad te pakken  >:(

We hebben de Cairngorm Mountain Train ook genomen dit jaar, manlief was te voet naar boven, de kids en ik met de trein ... alleen konden we niet zo vlot terug naar beneden, het was ondertussen beginnen onweren en we moesten 40 min wachten alvorens de treinen terug van start gingen.

De plannen voor volgend jaar liggen ook al op tafel, dan wordt het terug richting de meren en Fort William, Skye, ... .

Dat was het voor dit jaar, laat het maar snel volgend jaar zijn  :icon_colors:


Offline Fiona

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.656
Re:Een aanrader rond Dufftown
« Reactie #1 Gepost op: 21 aug 2012, 11:18 »
Leuk verhaal, van een trouwe Schotlandganger  :icon_thumleft:

Offline Sandra

  • Schotland fan
  • Berichten: 357
  • Scotland forever
Re:Een aanrader rond Dufftown
« Reactie #2 Gepost op: 21 aug 2012, 12:55 »
Leuk verhaal Pixie, je hebt een leuke tijd gehad zo te lezen!
Groetjes,

Sandra