Reizen naar Schotland > Naar Schotland met een huisdier

Hond en P&O(Europoort/Hull)

(1/9) > >>

gerdien:
Heeft iemand ervaring met de hond op deze overtocht,in een kennel aan boord?
Hoe is het allemaal geregeld?Nog tips???
Gr.Gerdien

MacJos:
Wij hebben onze hond (teckel) vorig jaar meegenomen op die P&O-overtocht. Op de heenweg hebben we hem in een bench gezet op het "hondendek". Dat bleek niet veel meer dan slechts een hut waarvan de bedden vervangen waren door een stuk of wat benches. Functioneert maar we vonden het achteraf toch niet echt prettig vanwege de (zeer) beperkte bewegingsruimte. Op de terugweg hebben we de hond in de caravan laten overnachten (die ruimte kent ie en ervaart ie als eigen).

Als je aan boord gaat wordt je opgevangen door iemand die je even de weg wijst. Toen we aankwamen bleek het "hondendek" voor iedereen toegankelijk open te staan en was er geen controle. Dát voelde absoluut niet prettig want iedereen had zomaar ons kameraadje kunnen meenemen....

gerdien:
We overwegen ook nog om haar(border collie) in de auto te laten.We hebben een Freelander en het achterraam kan naar beneden.
Het is haar eerste bootreis .Nu de regels wat zijn versoepeld nemen we haar graag mee!
We zullen zien...

lesja:
het houdt mij nog steeds tegen om de hond te moeten achterlaten. dus ook dit jaar weer gewoon onze dogsitters in ons huis om op haar te passen.
maar wie weet gebeurt het toch nog wel eens.

Sinie:

--- Citaat van: gerdien op 06 jul 2012, 12:06 ---Heeft iemand ervaring met de hond op deze overtocht,in een kennel aan boord?
Hoe is het allemaal geregeld?Nog tips???
Gr.Gerdien

--- Einde van citaat ---
Hallo Gerdien, toevallig dat ik afgelopen januari hier het hondje van mijn broer kreeg die helaas was overleden en ik had beloofd om voor zijn hondje te zorgen. via een goede kennis van mij die mij aanbeveelde niet de hond op de boot te doen omdat het onder in het ruim in een kennel verblijft en je het hondje maar 1 of 2x  bezoeken mag onder begeleiding. Zij heeft mijn hondje meegenomen via de Eurotunnel waar ze geen moment alleen was gelukkig omdat het een klein en angstig hondje is wat via het asiel bij mijn broer toen kwam, en ik wilde dat het hondje niet aan doen. Zorg wel dat het paspoortje goed is ingevuld de inentingen gedaan zijn en de wormkuur zoveel uur van te voren bij de dierenarts gedaan is, gelukkig dat de regels versoepeld zijn. Maar ik zou er nog maar eens goed over nadenken of je de hond op deze manier wilt meenemen, want het blijkt ook nog eens veel herrie te zijn onder in het ruim en koud dus een warm dekentje moet je wel aan denken dan.  Groetjes Sinie :bagpipe

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie