Schotland accommodatie > Schotland campings

Vraag over natte tent

(1/4) > >>

Gera:
Dit jaar gaan we voor het eerst met eigen tent naar Schotland. We willen 3 campings aandoen. De eerste 2 hebben we gereserveerd, de laatste zien we wel. Vanwege het schotse weer ben ik echter benieuwd of er hier mensen ervaring hebben met het opbreken en daarna weer opzetten van een kleddernatte tent. Gaat de tent (katoen) niet lekken als hij nat is afgebroken en dan weer wordt opgezet in de regen?

We hopen natuurlijk dat het niet nodig is, dat we een redelijk droge vakantie hebben, maar je weet het maar nooit. Vorig jaar 1 echte regendag gehad, maar toen hadden we een huurtent en hoefden we die dag niet te verkassen.

Sonnie:
Ik weet natuurlijk niet precies wat voor tent je hebt, maar wij kamperen met een zware katoenen tent (De Waard). Nu hebben wij toen we in Schotland waren een klein polyester 'tussententje' gebruikt zodat we een dag er voor, als het droog was, alvast de grote tent op konden breken. Maar we hebben ook wel eens de tent als een enorme natte kledder de auto in moeten werken (oprollen is dan een hele toer). Bij weer opzetten lag er een enorme plas in de kuip, dus een dweiltje is dan wel handig (eendakstent). Maar op zich lekte hij daarna niet, al is eerst laten drogen altijd handiger.. Maar goed, die keuze heb je niet altijd.

Freerk08:
Hoi Gera,
Ik heb een aantal jaren met een Karsten oppomptent gekampeerd in Schotland en daar nooit last gehad. Nat opbergen is wel lastig en zwaar maar als hij weer opgezet is dan blijft ie wel droog bij een bui. Ook de Karsten is enkeldaks uitgevoerd.

Gera:
Bedankt voor de antwoorden! Het gaat om een Albatros van De Waard. Uit jullie verhalen begrijp ik dus dat hij gewoon weer waterdicht is als hij nat wordt opgezet, dat is fijn om te weten. Die dweil gaat sowieso wel mee, altijd handig zo'n ding (onderkant grondzeil poetsen, omgevallen bekers limonade opdweilen, etc.). We hebben wel een klein nylon tentje waar we net met z'n vijven in kunnen slapen, maar dat is niet ideaal, dus liever slapen we in de grote tent. We nemen het kleine tentje wel mee voor de zekerheid.

Sonnie:
 :icon_thumleft: Albatros, prachtig! Dat was mijn 1e De Waard  :aye
Maar moet goed komen ja. Hou er dus alleen wel rekening mee dat hij misschien niet meer in zijn zak past als hij nat is, en meer ruimte in beslag neemt. Kan echt zo 15-20cm dikte schelen!  :confused2:

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie