Auteur Topic: ervaring met the international school in Aberdeen  (gelezen 3771 keer)

Offline simsim

 • Schotland fan
 • Berichten: 3
ervaring met the international school in Aberdeen
« Gepost op: 19 okt 2011, 10:35 »
Wat leuk om te ontdekken dat ik meer informatie over Schotland kan vinden. Ook wij gaan volgend jaar naar Aberdeen verhuizen. Momenteel wonen wij in Frankrijk (Parijs) en wordt mijn man weer overgeplaatst naar Aberdeen. Onze kinderen zitten op de British school of Paris. Na enig onderzoek ben ik terecht gekomen bij de international School of Aberdereen. Wie heeft hier ervaring mee? Onze kinderen zijn 14 en 16 jaar (15 en 17 wanneer wij verhuizen). Wat is ook handig met huizen? Dicht bij school of zijn er wijken waar kinderen van school wonen die leuk zijn? Heel veel vragen maar hopelijk kunnen jullie me op weg helpen. Tussendoor wil ik sowieso met de kinderen komen om te kijken naar de school aangezien mijn man al in jan/febr daarheen moet. wij maken echter het schooljaar af. Alvast bedankt.

Offline Wilma

 • Schotland fan
 • Berichten: 2.380
Re:ervaring met the international school in Aberdeen
« Reactie #1 Gepost op: 20 okt 2011, 08:37 »
Welkom hier! Wat spannend en een leuk vooruitzicht. Helaas kan ik je niet helpen, misschien anderen wel op dit forum! Succes in ieder geval.

Offline MJ

 • Schotland fan
 • Berichten: 686
Re:ervaring met the international school in Aberdeen
« Reactie #2 Gepost op: 20 okt 2011, 09:55 »
Ja, mijn kinderen hebben vier jaar op ISA gezeten. Leuke school, ik kan niet anders zeggen. Het enige negatieve dat ik kan bedenken is dat er wat weinig kinderen op zitten, maar dat schijnt momenteel weer wat aan te trekken heb ik gehoord.

Wat wonen betreft, daar is hier al een draadje over geweest. De school is inmiddels (zomer 2010) wel verhuisd. Zelf zou ik met oudere kinderen in ieder geval ergens gaan wonen waar ze zelfstandig met het openbaar vervoer de stad in kunnen, anders blijf je rijden. Dichtbij de school is natuurlijk ook altijd handig, vooral als ze veel naschoolse activiteiten gaan doen.

Laat maar horen als je iets wil weten. Wij zijn trouwens sinds zomer 2010 zelf weg uit Aberdeen, dus de nieuwe school heb ik nauwelijks gezien, maar is wel erg mooi. Naar welke klassen gaan je kinderen?

Groeten, MJ

Offline simsim

 • Schotland fan
 • Berichten: 3
Re:ervaring met the international school in Aberdeen
« Reactie #3 Gepost op: 20 okt 2011, 17:20 »
Bedankt voor jullie reactie. @MJ leuk om te horen dat jullie positieve ervaringen hebben. Onze zoon doet dit jaar zijn GCSE examen en gaat dus voor zijn IB. Onze dochter zit nu in jr 10 maar weet niet hoe dat ziet met het systeem van de ISA. Hopelijk gaan we binnenkort langs om te horen wat haar opties zijn.
Had al gehoord dat de nieuwe school erg mooi. Handig om te horen wat het beste is om te wonen. Fijn ook dat als ik vragen heb bij je terecht kan. Ik laat wel wat weten zodra ik ben geweest.

Offline Driekje

 • Schotland fan
 • Berichten: 252
Re:ervaring met the international school in Aberdeen
« Reactie #4 Gepost op: 26 okt 2011, 15:23 »
Ik zelf heb geen ervaring met deze school. Wel kun je de Nederlandse Vereniging in Aberdeen benaderen ( nvaberdeen@hotmail.com ) Zij zijn zeker bereid je antwoord te geven. Dan heb je je informatie uit de eerste hand.  De vereniging houdt zeer regelmatig koffie-ochtenden en borrel-uurtjes. Wanneer jullie in Aberdeen zijn zou ik zeker van de gelegenheid gebruik maken om daar naar toe te gaan als het in de planning uitkomt.

Offline simsim

 • Schotland fan
 • Berichten: 3
Re:ervaring met the international school in Aberdeen
« Reactie #5 Gepost op: 01 nov 2011, 10:36 »
Dank je zal dat zeker doen.