Auteur Topic: Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.  (gelezen 4700 keer)

Offline j.degoede

 • Schotland fan
 • Berichten: 2
Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Gepost op: 24 sep 2011, 00:55 »
Misschien zijn veel van mijn vragen al beantwoord, maar toch vraag ik jullie hulp. We willen volgend jaar naar Schotland met vakantie. Ik denk aan een vakantie van 3 weken. Ik wil graag adviezen over campings (3 a 4 nachten) en B&B's.

Er buitelen veel gedachten over elkaar heen, dingen waar vast wel antwoorden op zijn:
1. ik wil graag weten waar ik het best een aantal dagen kan doorbrengen en waarom
2. welke B&B's (campings met stacaravans) daar liggen en betaalbaar zijn
3. en op 'loopafstand' van een restaurant en/of pub liggen (maar ook andere winkels)
4. LIEFST waar min of meer regelmatig folkmusic te horen is!!
5. verder zijn we geinteresserd in alles, dus dat geeft geen beperking.

Ik denk een beetje aan het volgende: We vertrekken van Groningen naar Duinkerken, steken over en rijden door naar zuid Yorkshire. Daar verblijven we 2 nachten en gaan door naar zuid Schotland (Bordercounties) en vandaar maken we een (ruim )twee weekse rondreis.

Dan gaan we naar de Lake district voor een paar dagen en daarna weer terug naar Dover en de laatste dag de overtocht naar Duinkerken en de tocht terug naar Groningen.

Wie helpt ons?Offline skye

 • Schotland fan
 • Berichten: 6.470
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #1 Gepost op: 24 sep 2011, 10:01 »
zo, dat zijn best een paar vragen,geeft niks, maar ook zoveel antwoorden mogelijk dat het moeilijk is om die te beantwoorden.
Je zou naar de omgeving van Loch Lomond/Trossachs kuunnen gaan een paar dagen. Omgeving Glencoe/Fort William, of Cairngorms.
Hoe vaak willen jullie kamperen en hoe vaak iets anders, is me niet helemaal duidelijk, wat vind je betaalbaar.

Ik zou zeggen, kijk ook even lekker rond op het forum, er is genoeg informatie te vinden ( oke, misschien krijgen jullie ook een beetje het gevoel van door de bomen het bos niet meer zien, maar misschien een beetje meer een idee over een paar dingen)
succes

groeten van Skye( een ex-Groninger overigens, komen jullie uit de stad of de provincie)

Offline skye

 • Schotland fan
 • Berichten: 6.470
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #2 Gepost op: 24 sep 2011, 10:03 »
oh ja, Ellen C hier van het forum verhuurt twee stacaravans op Ardnamurchan, Ruud Glenlivet heeft een B&B in Glenlivet( omgeving Cairngorms) en Ardblair heeft een B&B in Fort William.

Offline Petra

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.102
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #3 Gepost op: 24 sep 2011, 10:50 »
Welkom op dit forum.

Zo te lezen gaan jullie volgend jaar pas.
Dan komen er nog heel wat weekenden,
waarin je op dit forum eerst lekker bij kan lezen.

1 zoveel mensen zoveel meningen
2 google earth brengt je dichterbij, google soms uitkomst
3 loopafstand? dan kom je toch wel uit bij de wat grotere plaatsen,
 als ik denk aan wat er met die winkels bedoeld wordt.
4 geen idee

Offline Ruud Glenlivet

 • Schotland fan
 • Berichten: 251
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #4 Gepost op: 24 sep 2011, 11:14 »
Hoi J, en welkom,

Als je van pubs houdt, regelmatig folk music en winkelen, kun je denk ik het beste een paar leuke levendige plaatsjes of steden uitkiezen; Pitlochry, Aviemore, Fort William, Portree, Ullapool (hangt er vanaf hoever naar het noorden je wilt komen), en natuurlijk Edinburgh en Glasgow (of Glawgow en Edinburgh om aan geen van beide de voorkeur te geven :tongue3:)
Jullie nemen overigens wel zo'n beetje de langste omweg die je kunt bedenken - van Groningen naar Belgie en dan heel Engeland door! Jullie houden vast van autorijden...

Groet

Ruud

Marjet

 • Gast
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #5 Gepost op: 24 sep 2011, 14:22 »
Dag J.

wij zijn in 2011 voor het eerst in Schotland geweest en hebben daarvan een verslagje gemaakt:

http://www.schotlandforum.nl/index.php/topic,5871.0.html

Misschien krijg je zo een redelijk idee. Wij zijn ook via zuid-engeland gegaan, maar hebben in Schtoland niet echt een rondreis gemaakt, maar steeds vanuit 2 uitvalsbasissen het land verkend.

Offline skye

 • Schotland fan
 • Berichten: 6.470
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #6 Gepost op: 24 sep 2011, 18:24 »
natuurlik heb je ook Jurriaan nog in Portree op Skye en Bagh alluin op Baleshare met hun B&B's, maar ik denk dat die, en zeker die van Bagh Alluin voor jullie trip iets te ver weg zijn.
Van Groningen naar Schotland via Belgie is inderdaad wel een aardige trip.

Offline j.degoede

 • Schotland fan
 • Berichten: 2
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #7 Gepost op: 24 sep 2011, 20:00 »
Hallo mensen, leuk dat er zo veel mensen reageren en met goede tips komen. Inderdaad, misschien wordt het er niet gemakkelijker van! Maar wel leuker.

Ik vond de site van Teije en Lies al zo leuk, maar dit is helemaal het einde. Ik zal vast nog wel eens een keer wat vragen en zeker veel lezen!

Even een paar reacties:
1. geen Groningen van geboorte (Biltovenaar), woon ik al 38 jaar in het Noorden: vier jaren in het prachtige Friese Dokkum , maar de rest in stad (Groot Loug) en later Leek en nu Tolbert.
2. ja het is een hele omreis, en weet het nog niet zeker, maar die bootreis naar en naar Newcastle lijkt me zo lang en zo duur! Enne, nee, ik hou helemaal niet van reizen, maar je ziet onderweg wel veel meer.
3. We zouden een paar dagen in Yorkshire willen doorbrengen en daarna door naar Schotland (Border County), Edenburough, Inverness, Port Willan en daarna Burns County en vervolgens Lake Distrcit en dan naar 'hoes'.
Maar we slaan vast wat over en weten dus niet goed in welke plaatsen we dan het beste 9en hoe lang) zouden moeten verblijven
4. Ik dacht aan 1 midweek en twee weekenden op een camping. Ik hoopte dat het allemaal daar door wat minder prijzig zou worden. maar we zijn maar met z'n tweeen en dan zijn de Mobile Homes, best wel duur. Je hoeft dan tenminste niet uit eten!
5. In 2010 hebben we zuid Ierland met BB gedaan: prachtig land, geweldige mensen en muziek. Ook een aanrader. Maar de uiteindelijke kosten liepen wat uit de klauwen!

Nou, misschien voelt iemand nog weer de behoefte om te reqageren. Leuk.

Joop en Ettie de Goede  :bagpipe

Offline Toeter

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.164
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #8 Gepost op: 24 sep 2011, 20:25 »
Ha Joop,

Welkom op het forum.  :vlag

Als ik het goed begrijp, willen jullie een caravan huren opeen camping?

Wij hebben een paar keer een caravan gehuurd bij Seton Sands, in de buurtvan Edinburgh. De caravans staan dicht op elkaar, maar dat vinden wij niet erg, omdat we er eigenlijk alleen maar slapen en eten.
Bij de camping is het beginpunt van de bus richting Edinburgh. Ideaal, met een uurtje ben je in het centrum, waar zat te bleven en te doen is.
Ook is de camping een goede uitvalbasis om de omgeving te verkennen.

Toeter

Offline Ruud Glenlivet

 • Schotland fan
 • Berichten: 251
Re:Voor het eerst naar Schotland in 2012! Help.
« Reactie #9 Gepost op: 27 sep 2011, 22:20 »
Hoi Joop,

Ik wilde nog even reageren op jouw reisplan via Duinkerken-Dover. Volgens mij rijd je ongeveer 800km extra heen en ook weer terug. Als jouw auto 1:16 rijdt kost dat dus alleen in brandstof al 100 liter extra. Daarnaast zul je misschien ergens moeten overnachten, dus al met al vraag ik me af of het echt veel geld bespaart. Bovendien heb je langere afstanden naar de boot te rijden dus zou je meer extra reistijd moeten plannen om er zeker van te zijn dat je op tijd aankomt om niet de boot te missen.
Ja, de overtocht van IJmuiden naar Newcastle duurt lang, maar als je aan boord komt kun je de autosleutels neerleggen een lekker relaxen. Het grootste deel van de overtocht zul je waarschijnlijk slapen, en als alles goed gaat kom je 's morgens uitgerust in Newcastle aan.
Nee, ik werk niet voor DFDS! Wij hebben tien jaar bij Londen gewoond, en reden regelmatig naar Schotland, dus we weten hoe lang en vermoeiend die rit kan zijn.

Groet

Ruud