Auteur Topic: Tips gezocht! Reizen met het openbaar vervoer, waar zullen we heen?  (gelezen 4148 keer)

LastSilence

  • Gast
Hoi allemaal!

Na vorig jaar 10 dagen in Schotland te zijn geweest, 3 in Edinburgh, 7 in Oban, willen wij dit jaar absoluut terug! We hebben het zó naar ons zin gehad, dat we er het liefst vandaag nog heen zouden verhouden.. maar goed, eerst maar de studie afmaken.  :laughing7:
We hebben onze backpackers spullen van het afgelopen jaar nog, dus die extra kosten zijn er niet dit jaar. Hoewel we niet veel te besteden hebben.

Het plan is om weer ongeveer 10-14 dagen weg te gaan, maar dit keer willen we het graag wat hoger op zoeken.
Aberdeen, Iverness, Malaig, Ullapool, het lijkt ons allemaal prachtig. Maar is het haalbaar?

We willen in het totaal 3 plaatsen aan doen. De plek waar we aankomen met het vliegtuig willen we 1 of 2 nachten zijn in een B&B. (ook daarvoor zijn tips welkom, is Aberdeen het goedkoopst? Of toch glasgow/edinburgh en dan in etappes met de trein?) Vervolgens doorreizen naar de volgende plek, daar 3/4 nachten op de camping,  weer door naar een plekje, 3/4 nachten, en terug naar de stad waar we vliegen voor de laatste nacht(en).

Is dit haalbaar? Welke plekken zijn met het OV goed te bereiken, en zijn ook nog campings? (of goedkope B&B's)

Groetjes! :hello2:


Offline Roald

  • Schotland fan
  • Berichten: 809
Re:Tips gezocht! Reizen met het openbaar vervoer, waar zullen we heen?
« Reactie #1 Gepost op: 03 nov 2010, 16:38 »
Vliegen naar Aberdeen is doorgaans wat duurder dan naar Glasgow en Edinburgh; denk vanwege de bedrijvigheid en werkgelegenheid in de olie-industrie. Bij mijn weten vliegen er geen low cost carriers rechtstreeks van Nederland naar Aberdeen.

Voor zowel trein als lange afstandsbus geldt: hoe eerder je boekt hoe goedkoper het is. Tegelijkertijd leg je je wel vast als je vantevoren boekt, omdat je je plaatsbewjizen alleen in die bus/trein kunt gebruiken die je boekt, en in geen enkele andere. Zie ook http://www.schotlandforum.nl/index.php/topic,3966.msg61567.html#msg61567. Sorry hoor, ben niet zo goed in links verbergen onder woorden ;). Kaartjes kopen op de dag van vertrek is het duurst maar ook het meest flexibel.

Voor tips voor het reizen met lokale bussen (waar je niet voor kunt reserveren):
http://www.schotlandforum.nl/index.php/topic,2265.0.html

Lange afstandsbussen: www.megabus.com en www.citylink.co.uk. Voor trein kijk je op www.nationalrail.co.uk.
Leven en laten leven

johnmike8

  • Gast
Re:Tips gezocht! Reizen met het openbaar vervoer, waar zullen we heen?
« Reactie #2 Gepost op: 04 nov 2010, 16:28 »
hallo,

Ik begrijp jullie gevoel om direct weer de koffers te pakken.
Als je inderdaad naar Schotland wil met de rugzak is het lopen van de west highland way aan te raden 154 kilometer van Milngavie (Glasgow) naar Fort William. een schitterende route die goed te lopen is in 8 dagen.
Vanaf Glasgow of Prestwick, afhankelijk van waar je land, met de trein naar het station van Milngavie. Als je het station uitloopt zie je direct het eerste bord van de WHW.  een troute die perfect bewegwijzerd is en je voert door schitterend terrein. de eerste twee dagen zijn minder, daarna erg mooi. Je kan alles vinden als je even googled op West Hifhland Way.   Let wel even op de midges, onderschat deze niet!

John

LastSilence

  • Gast
Re:Tips gezocht! Reizen met het openbaar vervoer, waar zullen we heen?
« Reactie #3 Gepost op: 14 nov 2010, 23:31 »
Ontzettend bedankt voor de tips, super!

We zijn ondertussen zo ver dat we waarschijnlijk weer naar Edinburgh vliegen, en dan 2 dagen van die prachtige stad genieten.
Nu nog uitvogelen waar we heen gaan in de highlands, we gaan jullie tips in ieder geval van harte nemen!

Zodra de vliegtickets geboekt zijn, en de  keuzes gemaakt zijn, gaan we de heen en terugweg met de trein vooruit boeken.
Stel dat we vanaf die plek nog verder willen reizen zullen we de kaartjes ter plekke halen, maar dan hebben
we in ieder geval het grootste gedeelte goedkoop! :icon_salut:
Met ryanair kun je nog niet zo ver vooruit je tickets halen, dus we hebben nog wel even de tijd.
Voor nu lijkt onder andere Fort Augustus en Mallaig(we vinden boottripjes zo leuk) twee plaatsjes die ons trekken (waarom? geen idee, Oban hebben we ook zonder reden gekozen, haha)

Nou, super bedankt en meer tips zijn altijd welkom over leuke campings, mooie plekjes en bezienswaardigheden richting de highlands! :)