Reizen in Schotland > Routes door Schotland, ook GPS-routes

Wandel gps

(1/5) > >>

Wilma:
Ik zet mijn vraag hier maar even neer want ik heb net even bij Garmin gekeken, maar heb geen idee waar ik op moet letten en belangrijk is.

Ik denk er dus over om iets van een wandel gps te gaan kopen. Wij lopen met kaart en kompas en redden ons daar redelijk mee hoor. Maar het is toch wel een paar keer gebeurd dat we 'verdwaalden 'en door geluk (en het kompas) we het pad weer konden vinden. Als het prachtig weer is, is er natuurlijk niets aan de hand, ik herken zo langzamerhand steeds meer bergen maar toch.....Daarbij zijn wij kampioen pad kwijt raken. Lees onze website :)
En vind ik zulke gadgets gewoon leuk.
En ik vind het een fijn idee dat ik, als ik het niet meer weet, dezelfde weg terug kan lopen.
Maar, omdat ik ook nog heel veel fiets, wil ik deze gps ook op mijn fiets kunnen gebruiken. Ik heb ondertussen wel 100 kaarten en soms overlappen ze elkaar en dat wordt soms een gesleep.
Hij moet in ieder geval voldoende capaciteit hebben, wij lopen soms een uur of 8 achter elkaar, heb hem natuurlijk niet constant aan. En hij moet een sterke sateliet ontvangst hebben. Hoogte/dieptemeter is ook fijn.

Wie weet welke ik het best kan kopen?

Wilma:
Oja, volgens Luuk kan hij software downloaden en dat zo op onze Mio zetten. Zou wel handig zijn, maar die gebruikt hij dus als agenda en dat vind ik niet zo handig. Maar is dat een mogelijkheid.
Ben trouwens van plan om rond april de Jet (mobiele telefoon met internet) oid te kopen en daar schijnt ook navigatie op te zitten. Heeft iemand daar ervaring mee?

Hans:
Ik heb geen ervaring met Garmin GPS apparatuur (wel eens naar gekeken).
Ik heb wel een Nokia telefoon met interne GPS ontvanger. Werkt op zich prima, maar is niet zo nauwkeurig als een Garmin. Ik kan bv een route tijdens het wandelen laten opslaan en dan is de afgelegde afstand toch altijd hoger dan dan de werkelijkheid. Zelfs als we stilstaan wil de GPS nog wel eens aangeven dat we "rondjes" lopen  :bonk Dan heb je gauw zo 500 meter extra.

Wat evt ook kan is een externe Bluetooth GPS ontvanger gebruiken bij je telefoon. Dat schijnt wel nauwkeurig te zijn en heeft als voordeel dat je telefoon niet zo snel leegraakt (GPS kost toch best wel veel stroom). En een Bluetooth ontvanger is meestal op batterijen, dus die kan je extra meenemen.

Afhankelijk van je telefoon kan je Garmin Mobile XT software gebruiken. Naast autonavigatie, kan je daar ook topografische kaarten op zetten.


Nog even een linkje:  http://www.hiking-site.nl/gps-koopgids/index.php
Wilma:
bedankt Hans,

zal het straks even rustig doorlezen!

Hans:
En nog een linkje:  http://www.bever.nl/files/44005_052_Orientatie.pdf

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie