Auteur Topic: Huisdieren, het PETS-scheme  (gelezen 10683 keer)

Offline Teije

 • Administrator
 • *
 • Berichten: 1.952
Huisdieren, het PETS-scheme
« Gepost op: 09 apr 2005, 14:25 »
De meeste vragen die wij per email binnenkrijgen gaan over het meenemen van een huisdier naar Schotland en Engeland in het algemeen.
De laatste regels vind je op
http://www.defra.gov.uk/animalh/quarantine/index.htm
Dit is de link bij Stenaline over het meenemen van huisdieren op hun boten:
http://www.stenadiscovery.nl/nl/reisinfo/huisdieren/pets_uk.htm

Marien

 • Gast
Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #1 Gepost op: 16 jul 2005, 00:05 »
We waren dit jaar te laat om nog wat te regelen dat onze hond mee kon. Je moet er immers zeker een half jaar voor uittrekken. Maar ergens is het ook wel rustiger als je je hond niet bij je hebt. Je hond kan immers niet overal naar binnen en in sommige huisjes mag je je hond niet alleen achterlaten.
Altijd goed nakijken, welke eisen ze bij huisjes en hotels stellen aan een verblijf met je hond. Ik heb het idee dat de kosten van alle onderzoeken en inentingen ook niet bepaald goedkoop zullen zijn.

Marien

 • Gast
Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #2 Gepost op: 18 okt 2005, 00:13 »
Binnenkort hoop ik hier wat meer info te kunnen zetten, aangezien we er nu serieus over denken om de hond mee te nemen volgend jaar.

Offline Wilma

 • Schotland fan
 • Berichten: 2.380
Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #3 Gepost op: 18 okt 2005, 21:20 »
wat ik ervan begrepen had, is dat de hond in ieder geval alle enntingen moet
hebben gehad, plus extra hondsdolheid en iets tegen parasieten, dat doen wij dus al jaarlijks, en op de boot naar new castle, komen ze in een doghotel, zagen daar verschillende honden, en heb met een gesproken die het jaarlijks doet, viel allemaal wel mee, werden goed verzorgd en hond zag er niet uit of ie het heel erg had gevonden!
Onze hond zou op zich wel meekunnen, maar vind het zelf gewoon lekker om nergens om te hoeven denken, kunnen zo maar uren wegblijven, en heeft een prima plekje bij vriendin dus. nee wij liever niet, Maar jij zit nog met een klein kind, dus heb je toch meer regelmaat
toch?

Marien

 • Gast
Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #4 Gepost op: 18 okt 2005, 22:25 »
Valt wel mee, hij is erg makkelijk en slaapt ook in de auto. Tja en wat de hond betreft. Ik weet nu wat wij de afgelopen vakantie hebben gedaan en een hond zou er prima tussen passen. We hebben veel gewandeld. Ook kan onze hond heel erg lang alleen zijn, dus als we een hele middag wegblijven is dat niet zo'n probleem.

Ga dinsdag naar de dierenarts en die neemt dan bloed af voor de bloedtest. Hij heeft in maart al een rabis enting gehad en dat moet al goed zijn. Die bloetest sturen ze dan op.

Marien

 • Gast
Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #5 Gepost op: 06 nov 2005, 23:12 »
De bloedtest is goed. De rabis inenting van maart werkt nog steeds. Volgend jaar nog de wormenkuur en behandeling tegen teken en vlooien en hij is klaar om te gaan. Hij krijgt tevens tegen die tijd een nieuwe inenting tegen rabis, maar dan hoeft hij geen bloedtest meer te doen.

chyntha

 • Gast
Re: Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #6 Gepost op: 09 feb 2006, 17:08 »
wij nemen onze labrador dit jaar voor het eerst mee. we zijn in september al begonnen met de chip en de bloedtest, alles goed,dus ze kan mee in september
We hebben de boot naar hul geboekt waar ze in een kennel geplaatst wordt.
verder zijn er genoeg sites te vinden met huisjes waar honden welkom zijn. dus geen probleem.

FJR Freak

 • Gast
Re: Huisdieren, het
« Reactie #7 Gepost op: 09 feb 2006, 17:44 »
Voor de ge?nteresseerden, ik heb even de voorwaarden gekopieerd  waaronder honden en katten bij P&O worden vervoerd naar Hull, dit is in iedergeval een stuk beter geregeld dan bij DFDS waar het nog niet zo goed gesteld is met dierenvervoer als je dit verhaal leest op engeland.pagina.nl <- link.

Rotterdam/Zeebrugge - Hull:
- Huisdieren kunnen reizen in een door de RSPCA goedgekeurde drager (afsluitbare reismand).
Grotere huisdieren dienen te reizen in een kennel (vb. katten/honden). De kennels bevinden zich in een ruimte met airconditioning en worden elk uur gecheckt gedurende de overtocht. De kennels zijn bereikbaar vanaf autodek 7. De kennelwanden zijn niet transparant, dus de dieren kunnen elkaar niet zien. Water is beschikbaar in de kennel, maar als eigenaar dient u zelf voor voedsel, een kom en eventuele dekens te zorgen. U kunt uw huisdier bezoeken indien u dit van te voren heeft aangevraagd. U kunt dan met uw huisdier wandelen onder begeleiding van een bemanningslid. Bij aankomst in de bestemmingshaven dient u zich te melden bij de informatiebalie aan boord, waarna u begeleid wordt naar de kennel om uw huisdier op te halen.

Het volledige reisplan voor huisdieren bij P&O kan men hier lezen,

Marien

 • Gast
Re: Huisdieren, het
« Reactie #8 Gepost op: 17 mrt 2006, 11:39 »
toen wij er mee bezig gingen, was het ons nog helemaal niet bekend dat er meer boten beestjes accepteren. Dus vandaar dat wij de Discovery hebben gedaan. Natuurlijk ook vanwege het feit dat je daar niet zo lang op de boot zit. Maar wie weet voor een volgende keer.

Offline Ina

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.897
Re: Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #9 Gepost op: 17 mrt 2006, 12:20 »
Het is bij DFDS dit jaar voor het eerst dat ze huisdieren meenemen.

Marien

 • Gast
Re: Huisdieren, het
« Reactie #10 Gepost op: 30 jun 2006, 11:49 »
Woensdag alleen nog een behandeling te gen teken en wormen en dan is hij klaar. Dit moet overigens 48 tot 24 uur voor vertrek gedaan zijn.

tanguy.liane

 • Gast
Re: Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #11 Gepost op: 19 jul 2006, 12:47 »
Wij hebben afgelopen zomer onze hond meegenomen op vakantie naar schotland en dat is ons erg goed bevallen. We waren wel met een campertje dus als we even alleen op pad wilden kon hij daar in blijven. Maar het viel ons op dat het allemaal erg hond vriendelijk is. Hij mag bijna overal los wandelen, tenzij er vee loopt. Verder zijn er bij de meeste campings goede honde uitlaat stukken. Waar wel erg op gelet wordt is dat je de poep netjes opruimd. Zelf vind ik dat wel logisch, maar ook in zo'n uitlaat gebied wordt verwacht dat je de troep netjes achter je hond opruimd.

We hebben noodgedwongen ook een aantal nachten in hotels en B&B's geslapen en ook daar was de hond over het algemeen geen probleem. We even checken bij het inchecken, we hebben ??n hotel gehad waar de hond niet inmocht.

Maar over het algemeen zijn honden in schotland toch wel meer geaccepteerd kreeg ik het idee.

De bootreis ging ook prima, allemaal netjes geregeld bij P&O. Als je met de auto aankomt moet je eerst je hond inchecken in het kantoor, dus niet al door het autopoortje gaan. Bij de balie in het hoofdgebouw wordt de chip gecheckt en alle papieren en inentingen. Dan krijg je een kaartje om aan de spiegel van je auto te hangen en kun je met de hond in de auto weer richting auto-incheck. Vervolgens kregen wij overal voorang met de hond. Mochten als eerste de boor op en op de boot gelijk parkeren naast de kennels. We hoefden dus niet met de hond de hele boot over. We werden netjes opgewacht door iemand van de boot en naar de kennels begeleid waar de hond lekker geinstalleerd kon worden. We mochten tussendoor nog wel gaan kijken maar hebben dit bewust niet gedaan omdat ik het zielig vond dat de hond dan niet eruit kon.
Bij het verlaten van de boot kregen we weer overal voorrang en stonden we in no-time buiten.

Op de terugweg was het een ander verhaal omdat we toen in een andere (leen)camper reden die niet op het autodek paste. We moesten daardoor op het vrachtwagendek parkeren en vervolgens met de hond tussen alle vrachtwagens door richting lift om bij de kennels te komen. Deze keer ook geen mannetje om ons te begeleiden. ook bij het verlaten van de boot moesten we nu gewoon wachten tot we achter alle vrachtauto's aan naar buiten konden.
Hou hier dus wel rekening mee als je met een wat grotere camper gaat.

Maar goed, over het algemeen dus alleen maar positieve ervaringen en we hebben onze hond ook nergens een korf om hoeven doen. We zijn wel veel aangesproken op een positieve manier. Dit had ook wel met het ras te maken. We hebben namelijk een fries stabijtje en die lijkt wel wat op de schotse border, maar is toch net even anders. Dus veel schotten wilden weten wat voor een hond het is.

Hond en kat gaan overigens ook mee emigreren dus dan kan ik meer vertellen over onze ervaringen op dit gebied.

Offline anja

 • Schotland fan
 • Berichten: 72
Re: Huisdieren, het PETS-scheme
« Reactie #12 Gepost op: 23 jun 2007, 07:30 »
wij zijn ook al jaren van plan om de hond mee te nemen en zijn vorig jaar ook al begonnen met het hele schema van inentingen en bloedtesten. Maar toen zag ik op de site < toevallig iets staan over 'wolfdogs'en ben toen verder gaan informeren. Wij hebben een tsjechoslowaakse wolfhond en in nederland is dit al zeker 25 jaar een officieel hondenras.
maar nu kreeg ik te horen dat hij in groot-brittannie onder de categorie 'wild dangerous animals'valt.
Dat is wel een tegenvaller, zeker omdat het een heel lieve, rustige en sociale hond is.
Maar blijkbaar is het ras daar nog niet bekend, want hij staat niet genoemd bij de verboden rassen.
Dus helaas kan hij niet mee naar schotland, maar dan zullen we maar vaker ook eens naar en ander land op vakantie gaan.