Auteur Topic: Echt fan geworden  (gelezen 4762 keer)

ciscka

 • Gast
Echt fan geworden
« Gepost op: 26 sep 2008, 12:21 »
Schotland is Fantastisch !!  Ik begrijp jullie passie en het zal zeker niet bij deze reis blijven. Hier moet ik naar terug!

Na al mijn vragen aan jullie moet ik wel bekennen dat er weinig van uitgevoerd is.
Dagen tekort en veel auto gereden om zoveel mogelijk omgeving te kunnen zien.

Vanuit Prestwick zijn we meteen naar Fort William gereden. Onderweg al veel moois gezien.
Nou dat was bepaald geen makkie. Ik had een Golf gereserveerd en kreeg een giga Vectra. Leuk voor wie groots wil rijden,maar aan mij zeker niet besteed, Nog nooit links gereden, nooit in een automaat gereden en dan meteen de drukte in met zo'n grote auto die naar mijn inzicht nergens doorheen paste. Dochter gilde steeds dat ik meer rechts moest rijden  :protest:
Meteen maar erbij vertellen dat de auto toch zonder schade ingeleverd is.
B&B was daar gereserveerd. Moe, echt moe van de rit en de eerste indrukken al vroeg gaan slapen.

Dag 2 zijn we in de omgeving van Fort William gaan kijken, vriend van broer/zoon heeft ons de plaatsen laten zien waar ze wandelden, aten en dronken, de camping, de Ben Nevis etc.
Een indrukwekkende dag, zowel wat we zagen als de emotie die erbij kwam.
<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-YMQKTI7F.jpg" border="0">[/url]

Dag 3 al vroeg in de ochtend afscheid genomen van vriend. Hij en zijn pa gingen de Ben Nevis op [ze hebben het gehaald!] en dochter en ik zijn met giga-Vectra naar de Nevis-Range gegaan. Boven was het mistig, maar mooi.
Daarna richting Skye gereden,niet wetend hoe ver we zouden komen.
Wat een prachtige rit! Jammer dat ik op de weg moest letten, dan mis je toch veel van de omgeving. Zo indrukwekkend, zo nietig is een mens in die omgeving.
Helemaal tot Portree gekomen. B&B gezocht [we hadden verder nergens gereserveerd en vrijwel geen info bij ons over adressen] en toevallig dus met uitzicht op het mooie haventje. Met  :icon_sunny: tot de schemer inviel.
<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-AWUAAYNM.jpg" border="0">[/url]

Dag 4 een deel dezelfde weg terug gereden en ook nu niet wetend waarheen  :icon_scratch: , als het maar richting Edinburgh ging, per toeval in Pitlochry beland. Jammer, er bleken die dag Highland games te zijn geweest, maar iedereen was juist aan het vertrekken daar. Het B&B was daar dus wat drukker maar toch iets moois gevonden, ook weer dicht bij het centrum.
<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-PJGBKCBA.jpg" border="0">[/url]

Dag 5 wist ik inmiddels wel dat Edinburgh niet geschikt was voor mij in giga-Vectra.
Vertrokken naar Stirling, met het idee van daaruit dan met de trein naar E. te gaan.
We zouden dus 2 nachten in Stirling zijn. Blij dat we slaapplaats hadden hebben we niet goed opgelet en kwamen we in een zeer vuil, stinkend huis terecht  :crybaby2:

Dag 6 meteen weer ingepakt en voor dag en dauw een ander B&B gezocht en gevonden. We mochten meteen onze spullen daar laten en zaten toch om tien uur al in de trein naar Edinburgh.
Ik durf het bijna niet te zeggen ......... dat viel tegen. We zijn geen cultuurbarbaren, maar gaan ook niet iedere oude steen bekijken. Dochter wilde shoppen,maar vond de winkels niet toegankelijk genoeg  ???  Vooral de drukte overviel ons. We zijn zelf stadsmensen dus toch wel wat gewend,maar komend vanuit de dagen van rust en ruimte was dit erg hectisch.
De trein nemen was een goed besluit.
<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-JF8PKFBK.jpg" border="0">[/url]

Dag 7 naar Ayr, daar wat rondgekeken en uiteindelijk in Prestwick een B&B genomen om de volgende ochtend dicht bij het vliegveld te zijn.
<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-8GNXJBLE.jpg" border="0">[/url]

Dag 8 al in de vroege ochtend helaas weer terug naar huis.
RyanAir heeft zijn best gedaan ons veilig heen en weer te vliegen, verder is er niets aan. Geen enkele service en zeer strikt met de bagage-afhandeling. Maar ja, wat wil je voor 84 euri retour voor 2 personen met bagage.
Toch vond ik de reis wel duur. Dat lag vooral aan de autohuur en brandstof, toch zo,n 400 euri voor een week. Gemiddeld betaalden we voor de B&B,s 30 ponden p.p.p.n.

We hebben dus weinig details of toeristische plekken gezien maar een indruk opgedaan van het natuurschoon en de rust en ruimte.
Ja we zijn fan geworden en gaan zeker terug.

Groetjes
Ciscka

p.s. de data op de foto,s kloppen niet   :bonk

Offline Petra

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.102
Re: Echt fan geworden
« Reactie #1 Gepost op: 26 sep 2008, 15:10 »
Hallo ciscka  :wave:

Fijn dat je het er zo naar je zin hebt gehad.

Mooi verslag en foto's. Staat je dochter op de foto van Stirling Station?
Dat je dochter dat van "rechts"riep zal ook wel komen omdat ze niet gewend is om aan die kant te zitten.

Met B&B's is het altijd weer een verrassing. De buitenkant van een huis zegt lang niet altijd iets over de kamer het ontbijt en de gastvrijheid van de eigenaar. Als er sterren zijn gegeven is het ook maar net wat je wil.

Groetjes Petra

Offline skye

 • Schotland fan
 • Berichten: 6.470
Re: Echt fan geworden
« Reactie #2 Gepost op: 26 sep 2008, 15:27 »
Leuk dat jullie het naar je zin hebben gehad.

skye

Offline Dirk

 • Schotland fan
 • Berichten: 479
Re: Echt fan geworden
« Reactie #3 Gepost op: 26 sep 2008, 16:00 »
Leuk dat jullie het naar het zin gehad hebben in Schotland.

Kan me voorstellen dat het even wennen was dat links rijden.
Ik denk dat er een helehoop mensen zoiets  zullen hebben gehad toen ze voor het eerst in een left hand drive gingen rijden

Offline It Swarte Skiep

 • Schotland fan
 • Berichten: 2.345
 • Born to be sheep
Re: Echt fan geworden
« Reactie #4 Gepost op: 26 sep 2008, 16:31 »
Daarna richting Skye gereden,niet wetend hoe ver we zouden komen.
Wat een prachtige rit! Jammer dat ik op de weg moest letten, dan mis je toch veel van de omgeving. Zo indrukwekkend, zo nietig is een mens in die omgeving.

De volgende keer lekker weer rechtstreeks naar de westkust.
Het maakt niet uit: omgeving Oban, Mallaig, Ullapool, teveel om op te noemen en alles even mooi.

Pieter
Offline Wilma

 • Schotland fan
 • Berichten: 2.380
Re: Echt fan geworden
« Reactie #5 Gepost op: 26 sep 2008, 21:17 »
Dus, weer een fan erbij! Leuk dat het zo goed bevallen is. Ik roep nog steeds iedere keer Links rijden hoor. Zijn jullie zelf ook nog op de ben nevis geweest? of alleen de Nevis range

Offline Toeter

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.164
Re: Echt fan geworden
« Reactie #6 Gepost op: 27 sep 2008, 08:35 »
Ha Ciscka,

Zo te lezen heb je aardig wat kilometers/miles gemaakt.

Leuk verslag om te lezen, jammer dat je Edinburgh tegen vond vallen.

En van dat links rijden klinkt bekend in de oren. Elke keer als wij, in Schotland, in de auto stappen, zeg ik, Links rijden, tegen mijn man.  :aye

Toeter

ciscka

 • Gast
Re: Echt fan geworden
« Reactie #7 Gepost op: 27 sep 2008, 18:02 »
Hoi, leuk dat jullie reageren.
Ik vond dat jullie wel een verslagje verdiend hadden na mijn vragen  ;)

Dochter vond dus dat ik steeds te ver naar links reed. Stoeprandje mee hier en daar was nog niet het ergste maar op de smalle wegen met gras of erger aan de kant boog ze steeds meer naar mijn kant.
Zij zou weleens rijden, ze heeft al jaren haar rijbewijs en we hadden ook 2 bestuurders opgegeven, dus ok, probeer maar  :o  Binnen 100 meter een stoeprand mee en even verderop een hele hoek van het trottoir in een bocht. Ze zette de auto aan de kant en ik mocht het weer overnemen. Daarna heeft ze veel minder commentaar gehad  :tongue3:
In koor zeiden we steeds hardop: linksaf is korte bocht en rechts kijken, rechtsaf is lange bocht en rechts kijken. Kortom ....... we vergaten dan links te kijken   :bonk

@Petra.
Ja dat is dochter op het station. Ze werd bij de toegang bij een kasteel gevraagd of ze onder de 15 was i.v.m. met de entreeprijs. Ze is 25, dus je snapt hoe ze daar op reageerde :protest:

@It Swarte Skiep en Toeter
Zeker gaan we volgende keer de westkust als hoofddoel nemen.
Dat Edinburgh tegenviel kwam vooral door de drukte die ons overviel. Als ik daar terug ga zou ik daar beginnen en daarna de rust en natuur opzoeken. Juist andersom dan nu dus.

@ Wilma
We zijn niet op de Ben Nevis geweest. Daarvoor is onze conditie niet goed genoeg. Of we zIjn gewoon te lui  ::)  We zijn in het visitorscentre geweest en het begin van de wandelroute bekeken.
Met de Nevis Range kabelbaan naar boven en daar wel gewandeld in de wolken.

<a href="http://www.mijnalbum.nl/" target="_blank" title="Uw fotoalbum gratis online bij MijnAlbum.nl!!"><img src="http://www.mijnalbum.nl/Foto-AMEJIHP6.jpg" border="0">[/url]

Groetjes
Ciscka

Offline Petra

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.102
Re: Echt fan geworden
« Reactie #8 Gepost op: 27 sep 2008, 19:38 »
Hallo ciscka

Dat van je dochter met de leeftijd kan ik me wel een beetje voorstellen, je wilt als 25 jarige niet meer voor puber aangezien worden.
Als ze over een aantal jaren jonger wordt geschat zal ze het waarschijnlijk wel leuk vinden.
Zelf kreeg ik toen ik het Strathnaver museum bij Bettyhill betrad de vraag of ik student was, ivm. de korting.
De man dacht dus ook dat ik jonger was dan ik ben, nu schat men mij eigenlijk altijd jaren jonger dan ik ben, dat daar kijk ik niet zo van op, maar een twintiger ben ik toch echt niet meer.

Groetjes Petra