Auteur Topic: William Wallace herdenking in Aberdeen  (gelezen 5655 keer)

Offline Roald

  • Schotland fan
  • Berichten: 811
William Wallace herdenking in Aberdeen
« Gepost op: 09 sep 2008, 00:42 »
Afgelopen zondag is in Aberdeen een ceremonie gehouden ter ere van William Wallace. Elk jaar wordt zo'n ceremonie gehouden; steeds in deze tijd van het jaar omdat Wallace in deze periode van het jaar overleed.

Het standbeeld van hem, overigens het grootste standbeeld van de stad, was gedrapeerd in een grote Saltire, een doedelzakband speelde onder meer Scotland the Brave, en vaandeldragers in kilt droegen de Saltire en de Rampant Lion naar het standbeeld.

Verder voerden schoolkinderen een soort toneelstuk op en werd er een gedicht voorgedragen. De burgemeester legde een soort van krans, in kruis (Saltire-)vorm; van heide gemaakt en met distels in het midden. Straten rondom het standbeeld waren afgezet en bussen werden omgeleid. Er waren ongeveer 200 belangstellenden aanwezig (waaronder ondergetekende, maar jammer genoeg slechts kort).

Persoonlijk vind ik het erg mooi dat de Schotten zo veel waarde aan hun geschiedenis hechten.

http://www.pressandjournal.co.uk/Article.aspx/826858
Leven en laten leven

Offline Roald

  • Schotland fan
  • Berichten: 811
Re: William Wallace herdenking in Aberdeen
« Reactie #1 Gepost op: 12 sep 2008, 23:07 »
Bij deze een foto van de krans die werd gelegd; ben er niet helemaal uit waarom het kruis 'rechtop' staat, zou het dan toch geen Saltire moeten voorstellen ?Verder een foto van het hele standbeeld, inclusief deze krans:Zie voor meer info de site van de vereniging Wallace700; naar ik meen opgericht 700 jaar na het overlijden van Wallace: http://www.iainsmith.com/wallace/
Leven en laten leven

Offline Teije

  • Administrator
  • *
  • Berichten: 1.956
Re: William Wallace herdenking in Aberdeen
« Reactie #2 Gepost op: 14 sep 2008, 17:19 »
Het ingescande prgramma is als pdf in te zien onder deze link.