Auteur Topic: Autoverzekering afsluiten  (gelezen 3600 keer)

kroburg

  • Gast
Autoverzekering afsluiten
« Gepost op: 24 okt 2008, 18:59 »
Wie kan ons wat meer vertellen over het vinden van de juiste autoverzekering?

Wij zijn in augustus naar Schotland verhuisd, wonen nu nog in Dalry Ayrshire, maar zijn van plan om op termijn naar de Highlands te trekken. We hebben nu nog een auto met Nederlands kenteken en Nederlandse verzekering, maar gaan deze binnenkort in Nederland verkopen. Na alle informatie die we hebben gevonden over importeren, vinden we dat niet zo aantrekkelijk meer. Daarom gaan we binnenkort voor een Schotse auto kijken. Maar het vinden van de juiste autoverzekering lijkt ons nog erg lastig. Vandaar dat alle tips daarover van harte welkom zijn.

Offline Fiona

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.656
Re: Autoverzekering afsluiten
« Reactie #1 Gepost op: 25 okt 2008, 13:01 »
Kijk eens op moneysupermarket.com, een vergelijkings site voor oa autoverzekeringen.
Doordat je hier ieder jaar van verzekering kunt wisselen hebben we er al verscheidene gehad, oa Zurich, Direct Line, Norwich Union en Saga ( voor 50 ++ haha). Het ligt er natuurlijk aan wat je geschiedenis is, alle verzekeringen zijn hier all risk.

Je moet alle rijders meeverzekeren, niet zoals in NL dat de auto verzekerd is en iedereen met een rijbewijs er in kan  rijden. Onze 20 jarige zoon kreeg zijn rijbewijs en de verzekering voor mijn 7 jaar oude Corsaatje werd bijna verdriedubbeld. ( Je kunt ook voor bv NL gasten je auto voor een week bijverzekeren zodat zij er ook in kunnen rijden)

Gewoon een avond uittrekken om je gegevens bij alle verzekeringen in te voeren en kijken waar ze mee komen. Daarna zou ik  ze even bellen omdat het je eerste verzekering hier is. Sommige vezekeringen eisen een Brits rijbewijs . Wij hebben hier 8 jaar met ons Nl rijbewijs gereden ( 2 auto's) en toen begonnen ze moeilijk te doen ( oftewel veel duurder met een Nl rijbewijs), we hebben nu dus een Brits rijbewijs.

Succes.