Auteur Topic: RSS  (gelezen 5128 keer)

FJR Freak

  • Gast
RSS
« Gepost op: 20 feb 2006, 18:59 »
Teije ik heb in het simplemachines forum gelezen dat ook ondersteund wordt, ik neem aan dat deze optie dus hier momenteel niet actief is. Ik maak nogal veel gebruik van RSS-feeds en het zou best handig zijn als via mijn RSS programma nieuwe forum berichten gemeld zouden worden. Ik weet natuurlijk niet of het actief zetten van RSS op het forum dit dan ook het zelfde werkt als b.v. op de site van de Telegraaf of de Tweevoeter, misschien wel leuk om dit eens uit te testen.

Ik dacht dat je met deze functie ook de mogelijkheid heb om b.v. de laatste 10 nieuwe forum berichten op een andere website pagina te tonen, dit schijnt ook mogelijk te zijn al staat die website op een heel andere server, misschien een idee voor http://www.reizennaarschotland.nl/ of http://www.teije.nl/main_ne.htm

Ik heb voor het gemak maar even wat info m.b.t. RSS op dit forum opgezocht
http://www.simplemachines.org/community/index.php?topic=25009.0
http://www.simplemachines.org/community/index.php?action=search2;search=rss+feed

voorbeeld - berichten op web pagina
http://www.verenigdestaten.info/nieuws/index.html

Offline Teije

  • Administrator
  • *
  • Berichten: 1.956
Re: RSS
« Reactie #1 Gepost op: 20 feb 2006, 22:18 »
Hoi Frans,

ik heb persoonlijk een ontzettende hekel aan rss, ik word soms al gek van al die emails die ik van het forum kreeg iedere keer als er weer wat geschreven werd en kijk nu af en toe gewoon bij de actieve onderwerpen. Ik heb gewoon wat last van info-overkill...
Maar de optie zit er wel in, al heb ik er dus helemaal geen verstand van. Ik heb hem aangezet en als je nu op http://www.reizennaarschotland.nl/forum/index.php?action=.xml;type=rss klikt zou je de laatste berichten moeten kunnen zien. Maar ik zie alleen de code in Internet explorer en in Firefox wordt de code in dreamweaver geopend. Blijkbaar heb ik geen goede .xml-koppeling.

Ik heb het momenteel even te druk om het uit te zoeken, maar we zetten het op de lijst want ik kan me voorstellen dat anderen dit inderdaad wel handig vinden.

FJR Freak

  • Gast
Re: RSS
« Reactie #2 Gepost op: 21 feb 2006, 07:57 »
Teije bedankt voor het aanzetten  :thumbsup:  zover ik het nu kan inschatten werkt het prima, ik hou het vandaag even in de gaten en laat hierover nog wel een bericht.FJR Freak

  • Gast
Re: RSS
« Reactie #3 Gepost op: 21 feb 2006, 11:45 »
Hoi Frans,

Ik heb hem aangezet en als je nu op http://www.reizennaarschotland.nl/forum/index.php?action=.xml;type=rss klikt zou je de laatste berichten moeten kunnen zien. Maar ik zie alleen de code in Internet explorer en in Firefox wordt de code in dreamweaver geopend. Blijkbaar heb ik geen goede .xml-koppeling.

Het werkt allemaal prefect Teije.  :icon_thumleft:

Internet Explorer 6 kan geen RSS/XML pagina's lezen, Firefox kan dit wel door een Live Bladwijzer aan te maken van de RSS-url van dit forum.
Maar voor het goed zijn heb je een echte RSS-reader (ook wel 'aggregator' of 'newsreader' nodig om de RSS-feeds te kunnen beheren.

Offline Ina

  • Schotland fan
  • Berichten: 1.897
Re: RSS
« Reactie #4 Gepost op: 23 feb 2006, 14:42 »
Ik heb hier totaal geen sjoege van? :icon_scratch: maar ik zou het ook jammer vinden net nu we zo'n mooi forum hebben! Ik vind het eigenlijk al jammer om Actieve onderwerpen te gebruiken want dan zie je de doedelzakkers niet.
Maar ja ieder zijn meug.

FJR Freak

  • Gast
Re: RSS
« Reactie #5 Gepost op: 23 feb 2006, 16:14 »
Ik heb hier totaal geen sjoege van  :icon_scratch: maar ik zou het ook jammer vinden net nu we zo'n mooi forum hebben! Ik vind het eigenlijk al jammer om Actieve onderwerpen te gebruiken want dan zie je de doedelzakkers niet.
Maar ja ieder zijn meug.


Het lijkt allemaal heel ingewikkeld maar is het in feite niet Ina.

Wat is RSS?

Het mooie en tegelijkertijd ook vervelende aan internet is dat je zoveel sites hebt. Mooi, omdat er zoveel te vinden is, en vervelend omdat je je vaak een ongeluk surft op zoek naar iets leuks, interessants of ontroerends. Wie dagelijks zijn lijst met bookmarks bezoekt, is vaak behoorlijk wat tijd kwijt.

In plaats van zelf elke dag naar allerlei sites te gaan, kun je de informatie van je favoriete sites natuurlijk ook naar je toe laten komen.
Doorgaans kun je de RSS-feeds bekijken door op een weblog of website op de oranje button met de letters 'XML' of 'RSS' te klikken. De pagina waarop je dan terecht komt, is niet lekker leesbaar in je browser, maar dat is ook niet de bedoeling. Als een RSS-reader (ook wel 'aggregator' of 'newsreader' genoemd) de informatie maar kan begrijpen. De nieuwe Internet Explorer 7, welke van de zomer uitkomt, heeft ook een geintegreerde RSS-reader.

Met behulp van een RSS-reader kun je de feeds (nieuwe berichten) van jouw favoriete sites verzamelen. De updates van al je favoriete sites komen onder elkaar te staan. Staat er iets interessants tussen, dan kun je doorklikken naar de site waarvan het bericht afkomstig is.

Maak je weinig gebruik van meerdere forums of informatieve sites dan heeft RSS niet zoveel zin om het gebruiken, doe je dit echter wel dan is RSS een uitkomst en de toekomst.

Wat is RSS

RSS-Reader- GreatNews