Leven in Schotland > Huis kopen in Schotland

Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht

(1/2) > >>

frama:
Goed nieuws voor een ieder die met emigratieplannen rond loopt. Zoals een ieder weet zijn de huizenprijzen in de UK 'sky high'. Toch zag ik vanochtend op het BBC 'ontbijtnieuws' dat de huizenmarkt zich stabiliseert. Dat mocht ook wel. Voor het eerst in 7 jaar staan er meer huizen te koop dan dat er kopers zijn. Dit heeft dus effect op de huizenprijzen.

skye:
Da's inderdaad goed nieuws. Ik heb al een aantal sites van makelaars bij mijn favorieten staan. En ons droomhuis hebben we toch al uitgezocht, maar dat zal dan nieuw gebouwd worden. Dus dan wordt het op zoek naar een plot.

skye

T4:
Een oude B&B aan de noordwestkust zou wel leuk zijn  :aye

Grasshopster:
Inderdaad, de markt van huizen boven de 250000 is aan het stabiliseren. Daar hebben wij van kunnen profiteren want de verkoper van het huis dat wij hebben gekocht kon het niet kwijt voor wat hij wilde. We hebben het zelfs voor minder dan de taxatiewaarde kunnen kopen.

Maar de huizenprijzen hier in (noord) Schotland zijn zeker niet "sky high" vergeleken bij Nederland. In zuid Engeland wel ja en dat bedoelt men meestal als men het over de UK heeft. De prijzen waarvoor huizen uiteindelijk verkocht worden (dus niet de vraagprijzen) zijn explosief gestegen. Vandaar die 25% die je nog cash mee moet nemen.

Ellen

frama:
Wat voor een huis heb je eigenlijk gekocht Ellen? Vrijstaand, oud, nieuw, 'semi-attached" of een rijtjeshuis? Is het je droomhuis en had je zelf al een beetje een beeld wat je wilde toen je naar Schotland vertrok?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie