Auteur Topic: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht  (gelezen 9188 keer)

frama

 • Gast
Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Gepost op: 27 sep 2007, 19:55 »
Goed nieuws voor een ieder die met emigratieplannen rond loopt. Zoals een ieder weet zijn de huizenprijzen in de UK 'sky high'. Toch zag ik vanochtend op het BBC 'ontbijtnieuws' dat de huizenmarkt zich stabiliseert. Dat mocht ook wel. Voor het eerst in 7 jaar staan er meer huizen te koop dan dat er kopers zijn. Dit heeft dus effect op de huizenprijzen.


Offline skye

 • Schotland fan
 • Berichten: 6.470
Re: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Reactie #1 Gepost op: 27 sep 2007, 20:46 »
Da's inderdaad goed nieuws. Ik heb al een aantal sites van makelaars bij mijn favorieten staan. En ons droomhuis hebben we toch al uitgezocht, maar dat zal dan nieuw gebouwd worden. Dus dan wordt het op zoek naar een plot.

skye

Offline T4

 • Schotland fan
 • Berichten: 1.958
 • The power of the Kilt
Re: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Reactie #2 Gepost op: 27 sep 2007, 21:22 »
Een oude B&B aan de noordwestkust zou wel leuk zijn  :aye

Offline Grasshopster

 • Schotland fan
 • Berichten: 185
Re: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Reactie #3 Gepost op: 27 sep 2007, 21:38 »
Inderdaad, de markt van huizen boven de 250000 is aan het stabiliseren. Daar hebben wij van kunnen profiteren want de verkoper van het huis dat wij hebben gekocht kon het niet kwijt voor wat hij wilde. We hebben het zelfs voor minder dan de taxatiewaarde kunnen kopen.

Maar de huizenprijzen hier in (noord) Schotland zijn zeker niet "sky high" vergeleken bij Nederland. In zuid Engeland wel ja en dat bedoelt men meestal als men het over de UK heeft. De prijzen waarvoor huizen uiteindelijk verkocht worden (dus niet de vraagprijzen) zijn explosief gestegen. Vandaar die 25% die je nog cash mee moet nemen.

Ellen

frama

 • Gast
Re: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Reactie #4 Gepost op: 27 sep 2007, 22:18 »
Wat voor een huis heb je eigenlijk gekocht Ellen? Vrijstaand, oud, nieuw, 'semi-attached" of een rijtjeshuis? Is het je droomhuis en had je zelf al een beetje een beeld wat je wilde toen je naar Schotland vertrok?

Offline Grasshopster

 • Schotland fan
 • Berichten: 185
Re: Einde aan explosieve prijsstijging van huizen in zicht
« Reactie #5 Gepost op: 28 sep 2007, 13:50 »
Frama, ik heb nog geen foto's.

Het is een vrijstaand huis op ongeveer 1000m2 grond. Slechts 5 jaar oud. Gebouwd door de verkoper (hij is aannemer) en dus van goede kwaliteit. Vooral met de hardhouten kozijnen zijn we blij. Dat is hier zeldzaam. Het is zacht hout of dat lelijke pvc of aluminium. Het is een typisch huis voor hier. Dwz wat ze noemen 1 1/2 story. Begane grond met daarop een puntdak, geen zolder.

Het is zeker niet ons droomhuis, maar met wat verbouwen (eetkamer en woonkamer samentrekken) is het voorlopig goed genoeg voor ons. Het is vrijstaand aan een doodlopend weggetje, het heeft achter vrij uizicht en veel ruimte buiten. Onze droomhuizen zijn een verbouwde cottage of steading of een (eco) huis in skandinavische stijl. We zijn er nog niet uit of we in de toekomst zelf willen bouwen of verbouwen. Op het moment niet, misschien als de kinderen op de middelbare school zitten, of nog later.

Ellen