Auteur Topic: Zou er werk zijn voor een Personal Trainer???  (gelezen 3634 keer)

frama

  • Gast
Zou er werk zijn voor een Personal Trainer???
« Gepost op: 12 sep 2007, 10:21 »
Ik ben een beetje aan het kijken of er een toekomst voor ons zou zijn in Schotland. Mijn partner is directeur in een bedrijf dat de eerste lijns gezondheidszorg ondersteund. Ik ben als zelfstandige werkzaam als personal trainer (sport). Zou er voor ons werk zijn met onze specialismen. In Nederland zijn er toch best mensen die investeren in 1 x per week met een personal trainer te sporten. Nu vraag ik me af of dit ook geldt voor schotten.
Heeft iemand onder de emigranten enig idee?
Mijn partner weet het omtrend emigreren allemaal nog niet, voornamelijk omdat hij erg gesteld is op zekerheden. Hoe meer informatie we hebben hoe beter het is om een beeld te vormen van onze mogelijkheden. Emigreren doe je immers samen en dan moet je er samen ook 100% achter staan.

Groetjes,
Frama

Offline Teije

  • Administrator
  • *
  • Berichten: 1.956
Re: Zou er werk zijn voor een Personal Trainer???
« Reactie #1 Gepost op: 22 sep 2007, 21:28 »
Een kennis van ons in Inverness raadde ons enkele jaren terug aan om een fietswinkel op te zetten als we wilden emigreren, maar door omstandigheden zijn onze emigratieplannen wat gewijzigd. Wat meer beweging zou de meeste Schotten helemaal geen kwaad doen. Ondertussen doen de huidige fietswinkels het er bijzonder goed!
Waarom niet wat ambitieuzer denken en een sport/fitnesscenter beginnen? Er zijn er nog niet heel veel in Schotland en er komt steesd meer vraag naar.

frama

  • Gast
Re: Zou er werk zijn voor een Personal Trainer???
« Reactie #2 Gepost op: 22 sep 2007, 23:49 »
Kijk dat is nou eens informatie.... daar heb ik echt wat aan. Ik had zelf ook wel gedacht dat de britten (in z'n algemeen dus) wel wat meer beweging en minder 'fish en chips' kunnen gebruiken. Ik was afgelopen zomer in Cornwall en ik ben echt geschokken van de tieners!! Met name de tienermeisjes. Help, het grootste gedeelte gewoon dik, dik, dikker. Ondanks het feit dat ik personal trainer ben heb ik niet per definitie een super goddelijk lijf of zo. Maar een week UK en je voelt je een slanke den!!! Het is maar net wat je referentiekader is natuurlijk...
Goed maar ik ga zeker kijken wat ik kan met je info. 13 november is het zover, dan gaan we 10 dagen gericht 'snuffelen' (ons cynische woord voor rondkijken) in Schotland. Kijken of we kunnen onderzoeken wat de mogelijkheden zijn. Ik zou zelf graag voor mezelf gaan werken. Hopelijk kan mijn vriend een goede baan vinden wat voor een gegarandeerd inkomen van zorgen. Voor Nederlandse begrippen heeft hij een prima CV. Politicologie gestudeerd, gemeenteraadslid geweest, en bijna 5 jaar een directeursfunctie voor een stichting in de gezondheidszorg. Maar belangrijker nog (dat denk ik tenminste) hij spreekt en schrijft 5 talen (inclusief Nederlands hoor!) Hopelijk zijn er internationale bedrijven waar zijn talenknobbel (en hobby) hem van pas komt. Een minpunt in zijn werkervaring is dat hij nauwelijks commerciele vaardigheden bezit. Maar we hebben nog geen flauw idee wat deze kwalificaties in Schotland opleveren. We zullen wel zien. Mocht je hier toevalligerwijs iets over weten dan lees ik dat uiteraard graag...

Maar bedankt voor je info, ik ga nog eens gericht googlen hierover.