Overige onderwerpen over Schotland > Overige onderwerpen

Een speciale plek in Schotland, geillustreerd met foto!

(1/28) > >>

Mull:
Is het misschien een goed idee om iets nieuws te verzinnen want het is een beetje stil hier! Ik vraag me af waar al die Schotland lovers nu voor vallen in Bonnie Schotland. Er is al eens zoiets in een topic verschenen, door Ina geloof ik, maar het is een beetje doodgebloed geloof ik, dus plaats 1 foto en niet meer, anders krijg ik ruzie met de beheerder,  leg uit waar het is, en waarom je dat zo´n speciale plek voor je is! Je hoeft natuurlijk niet te persoonlijk te worden, wat je zelf wil!
Er is al een topic voor de lelijkste plek, nu eens 1 voor de meest speciale plek
En nu niet zeggen dat alles in Schotland speciaal is, anders is dit weer zo afgelopen!!!
Ik begin wel als eerste... effe zoeken naar een foto!!

Een foto plaatsen doe je zo:
Met dank aan Roald:*
*ga naar www.tinypic.com
* geef bij File aan waar de foto staat: C: voor harde schijf en een andere letter als ie op je fototoestel of op een ander apparaat staat
* klik op bladeren

* er opent zich een venster (geloof dat dat dialoogvenster heet)
* kies de foto die je wilt plaatsen
* klik op upload now

(effe wachten)

* klik op de tweede blauwe copy van boven: die staat achter het vakje IMG Code for Forums & Message Boards
* de inhoud van dat vakje wordt zwart
* ga naar je nieuwe onderwerp, rechts klikken en plakken kiezen of CTRL V intoetsen

Mull:
Verliefd op Schotland was ik al voor ik hier in dit plaatsje kwam, dat was de eerste keer in Januari 1996, [Bij een bruiloft in Gretna Green] maar dit heeft toch iets speciaals voor mij, waarom, als je het weet mag je het mij vertellen, de gekleurde huisjes vond ik al mooi, maar het uitzicht wat je vanaf de golfbaan in Tobermory hebt, daar kreeg ik de hartkloppingen van. Natuurlijk zijn er altijd mooiere plekjes te vinden, maar voor mij is een Schotland vakantie zonder Tobermory te zien, waarschijnlijk geen optie meer! Eigenlijk zou mijn naam tobermoryverslaafd moeten zijn!

Mikey:
Leuk idee, ik doe alvast mee  :icon_thumleft:

Voor mij zijn er natuurlijk meerdere speciale plekken in Schotland, maar deze plaats is me het meeste bijgebleven na mijn trip naar Schotland nu in juni 2007 geweest. Op de voorlaatste dag de highlands ingetrokken, heel veel gezien op 1 dag, en het eindpunt was Glenfinnan, de plaats waar Bonnie Prince Charlie de Cland verenigde in 1745. De plaats is heel bekend, en naar het schijnt heel toeristisch, maar de dag toen ik er was, was er geen ziel te bespeuren, enkel ik en mijn Schotse maat Stewart. Het was een moment van innerlijke rust, ideaal om tot mezelf te komen. Het water van Loch Shiel lag er zo vredig en stil bij, het meeste geluid kwam van enkele vogeltjes die je kon horen fluiten... wat wil een mens nog meer?

Sas.:
De enige plek waar ik mijn 5e Schotlandvakantie nog steeds vrijwillig naartoe ga: GlasgowEn dan heb ik moeite met het uitkiezen van 1 foto  :laughing7: Dus dan maar Kelvingrove Park, met zicht op het Kelvingrove Museum, met in je rug de enorme universiteitstoren en ergens in de verte de Glasgow Tower. En die Tower, dat was weer een typische Glaswegian aanpassing van de Coat of Arms:
Here's the bird that never flew
Here's the tree that never grew
Here's the bell that never rang
Here's the fish that never swam
And here's the tower that never turned

En dat soort humor maakt Glasgow ook zo'n bijzondere stad, maarja, dat is niet op foto vast te leggen..

Mull:
Dan ga ik maar weer verder!

Dit plaatsje ben ik dit jaar voor het eerst geweest, Shieldaig. Dit vond ik ook een schatje van een plaatsje, ik kwam er eigenlijk per ongeluk terecht, ik zat zonder fotorolletjes......., ja, ze bestaan nog, die mensen die analoog fotograferen...., dus ging ik op goed geluk langs dit plaatsje om te kijken of ze fotorolletjes hadden, vond het er ook erg leuk, moet ik zeggen!
Ga er volgend jaaar zeker weer eventjes terug [Ik ben een mens van nostalgie!]
Ik zit ook vaak op de site van een fotograaf uit deze streek http://www.stevecarter.com/ die kan toch zo mooi fotograferen!
Nu vind ik mijn foto ook wel aardig, maar die van hem zijn toch zooooooo mooi!  :drunken_smilie:


Daar heb ik ook deze foto vandaan, ik heb op hetzelfde terrasje gezeten, zonder wijntje weliswaar, maar wel hetzelfde uitzicht zo, ik herkende het gelijk!

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie