Reizen in Schotland > Routes door Schotland, ook GPS-routes

Web-sites met gratis routebeschrijvingen

(1/3) > >>

Scotland-lovers:
Op mijn zoektocht naar downloadbare trips tbv navigatiesysteem, kwam ik de volgende site tegen die een keurige beschrijving geeft van een aantal trips in centraal Scotland.

Probleem is nog wel steeds, dat er veel sites zijn met downloadbare routes (beschrijvingen en/of reisplan-bestanden), maar daar (belachelijk) veel geld voor vragen. Je weet van te voren niet eens wat je daarvoor krijgt.

Ditzelfde geldt bijvoorbeeld ook voor wandelroutes helaas.

http://www.visitscottishheartlands.com/highlights/index.htm

liesbeth:

Maar is er ook een goede site waar je gps-tracks kunt downloaden?  :help:

gerdamartijn:
Hallo,ik weet natuurlijk niet wat jullie al aan sites hebben,maar deze links zijn goed en gratis
www.buitensport-schotland.nl
www.sportwide.co.uk/walking
www.visitscotland.co.uk/walking

Verder weet ik dat een Tic site (ons VVV) van een streek of plaats wel wat gratis routes heeft.
Misschien een "domme"tip,maar startkabel schotland geeft een hele kolom over wandelen.Even aantikken en je weet meteen wat en of het iets is .

Scotland-lovers:
Gerda: die website van visitscotland geeft, als je meer info wilt hebben, een link naar betaalde download van walkingworld.

De site buitensport geeft wel duidelijke info, maar niet qua routepunten (waypoints voor GPS). Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het zonder GPS kan, maar het is op onze 1:25000 kaart beter in te schatten wat je kunt tegenkomen aan landschappen en uitzichten. Ook de richting en de ligging van vlakken zijn in fotografisch opzicht dan beter te 'timen'.

De site van sportwide is weer heerlijk: bedankt!

Mirjam:
Ik lees net in onze locale krant (Press & Journal) dat een echtpaar op het eiland Skye een website heeft opgezet met wandelroutes in de Highlands. De website is nog in ontwikkeling en bevat al diverse wandelingen; tegen het eind van dit jaar hopen ze alle wandelgebieden in the Highlands te hebben beschreven. Het is de bedoeling dat de wandelingen op een GPS kunnen worden gedownload, maar ik geloof niet dat dit nu al het geval is. De informatie is gratis en het adres is www.walkhighlands.co.uk

Mirjam

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie