Reizen in Schotland > Routes door Schotland, ook GPS-routes

Landkaart

(1/3) > >>

Nan:
In de huurauto zit zeer waarschijnlijk geen GPS. Sowieso wil ik graag weten waar ik ben  :icon_scratch: - in een wat groter formaat dan 10 x 10 xm. Wie weet wat de beste kaart van Schotland is? En waar te koop? Toch maar in Schotland zelf? Het liefst heb ik er eentje waar elke hooiberg en alle echte bergen op staan. Schaal 1:200.000 o.i.d.

Wilma:
Ik haal zelf altijd de omgevingskaart bij de plaatselijke info punt. Daar staat inderdaad heel wat meer op.

Scotland-lovers:
Als je gedetailleerde papieren kaarten wilt gebruiken, kies dan de kaarten van Ordnance Survey. Deze zijn in diverse schalen te koop, terplaatse of via internet.

Op dit soort kaarten (bv 1:25000) staat bijna alles: steencirkels, kastelen, wateren, bergen en hun naam, hoogtes, campings etc etc.

Als je een laptop kan gebruiken, neem dan Memorymap en een serie bijbehorende elektronische kaarten. Deze kun je downloaden en licentie kopen bij Ordnance Survey zelf. Je kunt ook bij hun een kaart op maat laten 'maken' door de grootte, schaal en plaats op te geven.

Mocht je aan de papieren versie toch de voorkeur geven, koop dan in boekvorm A4-formaat van Michelin schaal 1:300.000 (zacht kaft) of de 'ultimate atlas Britain' uitgegeven door de AA, schaal 1:250000 in hard kaft. Deze laatste hebben we voor een habbekrats in een souvenierwinkel in John Ó Groats gescoord.

Teije:
Als je gedetailleerde kaarten (Ordnance Survey) lokaal koopt bij de VVV of boekenwinkel of tankstation, let dan goed op de datum. Wij hebben er ook in de loop van de jaren heel wat ter plekke gekocht, maar vaak bleken ze meer dan 10 jaar oud! Zo zochten we eens bij Inverness met een waterval en was er een komplete wijk gebouwd op wat volgens de kaart een stukje bos met weiland had moeten zijn.

Scotland-lovers:
@Teije: die kaart was niet verouderd, jullie waren gewoon 10 jaar te laat... :bonk

't Is te hopen dat ze de rest met rust gelaten hebben. De natuur zelf is sterk, maar de mens kan de natuur wel aardig verkloten. Kijk maar eens op de kaart naar de 'unused quarry's'

PS: het lelijkste plekje van Schotland dan maar?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie