Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door SnEm Gepost op 17 jan 2018, 21:42 »
Leuk Programma, wel intens, maar moet kunnen!

Wij zijn vorig jaar via Mallaig naar Armadale gevaren, en het was een beetje een tegenvaller...
Het was augustus, overal superdruk! Van Glencoe naar Mallaig, onmogelijk te parkeren in Glenfinnan zoveel volk er was, dus maar doorgereden tot in Mallaig.
Daar was het ook superdruk, heel veel moeite gehad om te parkeren, en ergens een tent te vinden om iets te drinken, het was toen vrij zwaar aan het regenen...
Overtocht, 1 wagen 3 personen £16.40
Op de boot zit je buiten, ik denk niet dat het mogelijk is om binnen te zitten. Heel vervelend zijn de mensen die hun alarmsysteem vergeten af te zetten.
Overtocht zelf is wel mooi! Maar volgende keer rij ik liever via Skye Bridge, de route via Shiel Bridge is zoooo mooi...

Talisker, bedoel je de destillery of Talisker Bay?
Distillery is zeer leuk en ja de degustatie doet het steeds, wij kopen de speciale flessen, die zijn toch iets voordeliger dan ergens anders...
Talisker Bay, is een eind verder, een super mooie wandeling...weinig mensen, mooie bay helemaal voor jou alleen als je geluk hebt. Het kan wel nogal drassig zijn!
Vergeet je Smidge niet :-)

2
Emigreren naar Schotland / Re: Ons verhaal/avontuur en hulp gevraagd
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 17 jan 2018, 03:29 »
Nou heb ik geen ervaring met emigreren naar Schotland maar wel met andere plaatsen en veel dingen zijn dan anders maar ook veel dingen hetzelfde.

Of je je meubels meeneemt of niet moet een realistische overweging zijn, geen emotionele. Die iets achterlaat moet ook dat kunnen achterlaten, dus let op je instelling.

Behalve als je niets te verliezen hebt zoals Caroline moet je een buffer hebben om het een tijdje uit te kunnen houden. Je laat namelijk ook iets achter. Tenminste als je nog geen baan hebt. En als dat niet goed gaat gaat dat knagen.

En in een dorp zitten is wel heel idyllisch maar als dat langer duurt dan een lange vakantie is dat dan ook nog wel leuk? In een dorp blijf je een buitenstaander, slechts weinigen lukt het om in de gemeenschap op te gaan. Je hebt namelijk zelf ook een identiteit. Mensen gaan anders reageren. Daarom zitten de meeste buitenlanders uiteindelijk in een grotere plaats.

Hoe het zit met werk en zo heb ik geen idee meer van, ik ben nu net gepensioneerd en IT-ers en hun werk is voor mij een planeet te ver (daarom ook maar gestopt, ik ben antiek geworden) maar ik begreep dat het wel makkelijker is om tijd- en plaatsonafhankelijk te werken. Ik zou zeggen met mijn boerenverstand werk dat uit. Kan je misschien zelfs deels in Nederland blijven werken. Hier in Azie (waar ik de helft van de tijd probeer te zijn) werken ze voor Europeese en Amerikaanse callcenters, 14000 kilometer verderop.

Dan is het ook nog een handicap met kinderen al zijn die geweldig flexibel als ik om mij heen kijk, alleen zij kosten meer aandacht en geld.

En je moet je realiseren dat je jezelf weer even terugzet op een andere ladder. Dat betekent (tenzij je voor je werkgever wordt uitgezonden) een "carriere-dip" die je weer moet inhalen.

Dan ook realiseren dat gaan nog makkelijker is dan terugkomen. Ik ben ooit een keer "teruggekomen" nou dat wil ik niet meer meemaken, daarom emigreer ik formeel niet meer.

B&B is mode, staar je daar niet blind op. Is al over de top heen, die had je al moeten hebben. En investeren moet je terugverdienen en dat is een hard gegeven. En weet je zeker dat het werk als hospita je wel bevalt? De rommel van anderen opruimen en af en toe wat ladderzatte amokmakers moeten handelen, je weet niet wat je binnen krijgt en JIJ bent niet op vakantie. In de horeca is het wet: Als anderen vrij hebben moet jij werken.
En je wordt ondernemer. Ik zeg wel eens hier in Azie tegen de potentiele ondernemers was je dat ook al in Nederland? Als het antwoord nee is zeg ik dan moet je het hier zeker niet doen.

Dit verhaal niet om je te ontmoedigen want als je niets doet met je gedachten raak je het niet zo gemakkelijk kwijt. Nee, slechts om zoveel realisme aan te kweken dat je weet wat je doet.

3
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 17 jan 2018, 02:07 »
Uiteindelijk als je de tijd neemt en niet te laat bent blijkt er toch nog wel wat te vinden.

We hebben weer een mooie route uitgestippeld, nu wat meer natuur en minder whiskybezoek dan vorige keer op Islay/Kintyre/Arran hoewel we dat laatste niet veronachtzamen.

Dag 1: Newcastle - Fort William
Dag 2: Fort William - Portree
Dag 3: Skye
Dag 4: Portree - Ullapool
Dag 5: Ullapool - Ergens rond Inverness nog pending
Dag 6: Speyside / Cairngorms ook nog pending B&B
Dag 7: Pitlochry
Dag 8: Naar Newcastle.

Net als vorige keer maken Jan en ik (de ouwe beren) daar wel weer een verslagje van. Niet alles is nieuw (dat krijg je als je meer gaat) behalve Skye en voor mij is Speyside nog een blinde vlek. Daar is Jan de specialist.

Oorspronkelijk was het plan om ook Harris en Lewis te doen maar dat werd in de tijd een beetje ingewikkeld. Jan kon niet langer weg. Ach zo heb je altijd een reden om ooit terug te gaan.

Nu ik hier toch zit, wat kost de boot Mallaig - Skye en is die druk? Kan het wel opzoeken maar ik heb liever ervaringen.

Is er al iemand bij Talisker geweest?


4
Emigreren naar Schotland / Re: Ons verhaal/avontuur en hulp gevraagd
« Laatste bericht door SvW Gepost op 16 jan 2018, 15:46 »
@Ferry
Wederom bedankt voor je reactie.

Tja wat je zegt, gemeubileerd huren, daar zien we een beetje tegenop, voelt als een vakantie in Center Parcs, je weet niet wat je kunt treffen, qua meubels.
We weten nu hoe lekker onze bank zit :) maar buiten dat, moet het natuurlijk wel als ons thuis​​ voelen, vooral voor de kinderen. Gelukkig hebben ze in Scotland ook opslagbedrijven, voor als we teveel spullen hebben, maar we denken er toch over om onze eigen spullen mee te nemen (behalve de zware piano uit 1866).

Het zou natuurlijk ook niet veel uit maken wat we in Scotland gaan doen voor werk, zolang we de huur en andere zaken kunnen betalen, is het natuurlijk al een start.
Het blijft natuurlijk een Kip ei verhaal. Wonen en werken of werken en wonen.
Helaas is mijn huidige bedrijf niet meer van plan om mij langer in Scotland te laten werken voor hun :( maar goed ik zit toch al tegen een grote verandering aan.

We hinken dus een beetje op het been, nu, omdat de markt best aardig is, ons huis verkopen en iets huren (maar dat is extra verhuizen, maar ruimt wel mooi op).
Of verkopen en vertrekken naar Scotland en daar huren en op onze spaarcentjes drijven (veel meer risico).

De opties worden zo gelukkig wel minder :)
5
Emigreren naar Schotland / Re: Ons verhaal/avontuur en hulp gevraagd
« Laatste bericht door SvW Gepost op 16 jan 2018, 15:45 »
@Wolfcvd,
Bedankt voor je reactie!
Het helpt echt om deze verhalen te horen.... Natuurlijk proberen we alles zelf goed te bedenken, maar jullie hulp is zeer gewaardeerd.

Wij hebben ook een beetje het idee dat bedrijven wat terughoudender zijn en inderdaad het risico niet willen nemen als je nog in Nederland bent.
Meer wordt er aan gegeven dat we onderop de stapel terecht komen, omdat we juist uit Nederland komen.
Momenteel is alles nog inventariseren en kijken hoe snel er bepaalde jobs op de markt komen. Maar onze strategie gaat wel zijn, reageren op de job en direct een dag erna, of op dezelfde dag na bellen.
Wat me wel opvalt is, dat de meeste recruiters wel erg willen helpen, dat is wel erg fijn, ook al kunnen ze je niet verder helpen met een baan.
Wel geven er veel aan, dat ze wel het idee hebben, dat wanneer je in Scotland woont, meer kansen hebt.

Om de kansen iets te vergroten hebben we een Schots mobiel nummer aangeschaft en hopen dat we zo beter contact kunnen krijgen (dit lijkt al wel te werken). We willen in februari een paar dagen naar Schotland gaan om face to face met jobrecruiters of uitzendburo’s te spreken, maar ook hier blijkt dat ze daar niet echt van zijn. Ze werken liever met Facetime of met Skype.

Het is nogal een gok om gewoon met twee volwassenen en twee kinderen zonder zicht op inkomen naar Scotland te vertrekken. Het avontuur is mooi, we zullen er zeker veel van leren, maar risico's nemen zit ons niet echt in het bloed.
6
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door SnEm Gepost op 16 jan 2018, 12:25 »
Fijn dat jullie toch iets hebben kunnen vinden!
Schotland is nogal in trek heb ik zo de indruk, nu met Outlander enzo hoor ik steeds vaker mensen die Schotland willen bezoeken...
Ja zoveel zou ik ook nooit uitgeven!
Cottages worden ook flink duurder...

Veel plezier!
7
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 15 jan 2018, 21:58 »
Heb toch gelukkig wat gevonden voor die 80 pond. Als je wat dieper in de zoektocht bent komt er nog wel wat boven drijven. Skye is gemiddeld wat duurder, soit. In ieder geval wat gevonden op deze site:

https://www.isleofskye.com/accommodation/bed-breakfast

Zo de rust is weergekeerd, nog 3 te boeken nachten te gaan maar die zijn wat minder locatie gebonden dus die komen wel.

Blijft op zich mijn vraag knagen waarom je zoveel prijzen ziet van 180 pond en veel hoger PER nacht. Wie boeken die? Nou kijk ik niet op een tientje maar dat gaat helemaal nergens over.
Maar goed zijn mijn zaken niet.
8
Emigreren naar Schotland / Re: Ons verhaal/avontuur en hulp gevraagd
« Laatste bericht door Ferry Gepost op 15 jan 2018, 10:15 »
Wellicht is er iets te zeggen over hoe het verhuizen ging?
Hebben jullie alles zelf van Nederland naar Scotland gebracht of hebben jullie hiervoor een bedrijf in de arm genomen?

Is het zou dat jij momenteel nog steeds in Scotland woont en werkt?

Wij hebben niet veel meegenomen naar Schotland: onze persoonlijke bezittingen, uiteraard, maar geen meubels ofzo. We zijn eerst gemeubileerd gaan huren in Schotland, en omdat we ons koophuis in NL niet meteen kwijt waren, ben ik nog geregeld heen en weer geweest om spullen op te halen. (en dan meteen de post op te halen en te zorgen dat het huis er representatief uitzag voor bezichtigingen etc)   Dan ging ik met de auto op de veerboot vanuit Hull (ijmuiden kan natuurlijk ook, maar die was vaker eerder uitverkocht).  Maar dit was eenvoudig voor mij om te doen omdat ik vanuit huis kan werken. Dus ik kon makkelijk in het weekend over varen, een weekje in NL werken, en dan weer terug naar Schotland. Als je iedere dag op kantoor moet verschijnen is dat wat lastiger natuurlijk.

En inderdaad: ik woon op dit moment in Schotland, en werk ook vanuit Schotland.

9
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 15 jan 2018, 06:00 »
Uiteindelijk komen we weer vooruit, een beetje snuffelen hier en ja bij Fort William (onderweg heenreis)  stond een tip Myrtle Bank. de 80 pond.

Ardblair stond ook op de lijst maar geen enkele bedden. Nou vind ik Jan een heel aardige vent maar samen in een bed......
10
Schotland Bed & Breakfast / Re: B&B op Skye
« Laatste bericht door Wittebeer Gepost op 15 jan 2018, 00:31 »
Kijk hier eens: http://www.shiloh-skye.com/bed-breakfast
Basic, maar niets op aan te geven en Sheila is ok! (wel geen gekookt ontbijt)
En op Airbnb?
Ik heb nog niet zoveel met airbnb, voorlopig denk ik het nog wel met andere middelen op te lossen. Maar dit adres lijkt wel OK. Bedankt voor de info.

Eerst overleggen, Jan en ik zitten nu zo'n 14000 km van elkaar en wat meer impact heeft, 7 uur.
Pagina's: [1] 2 3 ... 10